Utslitt Hushovd: - Am I still in yellow?

En utmattet Thor Hushovd kjempet seg i mål rett bak etappevinner Cadel Evans. Dermed beholder han den gule trøya.

Thor Hushovd og Philippe Gilbert

Thor Hushovd (t.h.) sammen med Philippe Gilbert på tirsdagens etappe.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters
Hushovd

En meget sliten Thor Hushovd sykler i mål.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX
Cycling Tour De France

Hovedfeltet ligger som en lang slange, et teng på at det går fort.

Foto: Christophe Ena / Ap

Tirsdagens etappe hadde en knallhard avslutning, med 15 prosent stigning på det meste, men Hushovd bet tennene sammen og selv om han var så sliten, så sliten på slutten klarte han å beholde den gule trøyen som viser at han leder «Touren» sammenlagt.

– Jeg tenkte bare: «Jeg får gå i kjelleren og så får jeg se hvordan det går», sa Hushovd til TV 2 etter etappen.

Det holdt helt inn, hvilket betyr at Hushovd fortsatt leder Tour de France sammenlagt, ett sekund foran australske Cadel Evans.

Sliten

Men det kostet. Etter målgang innrømmet 33-åringen at han var fryktelig sliten. Så sliten var nordmannen at han ikke var sikker på om han fortsatt hadde den gule trøya.

– Am I still in yellow?, spurte Hushovd da han hang over styret med pressefolk rundt seg.

Det var ikke så rart at han spurte, det var nemlig ikke hvem som helst han kjempet mot de siste meterne - det var verdenseliten av klatrere: Cadel Evans, Alberto Contador (2. plass) og Alexandre Vinokourov (3. plass).

– Det var deilig og faktisk ganske stort å klare dette, sa Hushovd som endte på sjette plass på etappen, men siden han kom i mål like bak Evans får han samme tid som etappevinneren og beholder sammenlagtledelsen.

– Nå er målet å holde trøya til Super-Besse (lørdagens etappe, journ. anm.), jeg tror vi (laget) klarer å forsvare den, sa nordmannen til TV 2.

Contador jublet

Det var utrolig tett blant de ti første i mål på tirsdagens etappe og etappevinner Cadel Evans fra BMC-laget var ikke sikker på om han var først over målstreken.

– Jeg klarte ikke se hvor nært det var, sa Evans i et TV-intervju etter målgang.

Problemer med det ene sykkelhjulet ikke mange kilometerne før mål kunne imidlertid ødelagt etappen for 34-åringen, men heldigvis for han og resten av laget gikk det bra.

Australske Evans kjempet mot Alberto Contador om etappeseieren, Contador jublet da han passerte målseilet, uten at de hjalp spanjolen til seier. På grunn av uhellet på første etappe ligger Contador fortsatt på 41. plass i sammendraget, 1,42 minutter bak ledende Hushovd.

For hver dag som går i den gule trøyen setter 33-åringen fra Grimstad personlig rekord - han har nemlig aldri klart å beholde trøyen i mer enn én dag før.

Boasson Hagen henger med

Edvald Boasson Hagen leverte også en solid etappe tirsdag og ligger bare 12 sekunder bak Hushovd i sammendraget.

Den fjerde etappen var den tøffeste hittil. Alberto Contador var førstemann som gjorde et forsøk på å rykke i den siste bakken, men fikk aldri en luke.

Et brudd på fem ryttere lå i store deler av etappen alene flere minutter foran hovedfeltet, men ble tatt igjen før mål.

Siste nytt

  • 111 betongblokker på 35 sekunder

    Den bosniske 16-åringen Kerim Ahmetspahic har satt ny - og ganske spesiell - verdensrekord. På 35 sekunder knuser han 111 betongblokker med hodet, ved hjelp av en rekke kollbøtter.

    Her tar 16-åringen en usedvanlig rekord

Sendeplan

Kl. Program Kanal