NRK Meny
Normal

Hushovd: – Målet mitt er fortsatt Tour de France

Thor Hushovd måtte bryte rittet på siste etappe av Critérium du Dauphiné, men han har langt fra gitt opp håpet om å få sykle i sommerens Tour de France.

Thor Hushovd

Thor Hushovd er trygg på sin egen sykkelform, og forklarer at han brøt Critérium du Dauphiné på siste etappe på grunn av dårlige værforhold.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Cadel Evans

Hushovd vil gjerne være med å hjelpe BMCs sammenlagtkandidat Cadel Evans i Tour de France.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Jeg er skuffet over formen min i Dauphiné, men jeg er fornøyd med fremgangen totalt sett, sier Thor Hushovd i en pressemelding fra BMC.

– Målet mitt er fortsatt å være en del av Tour de France-laget, slik at jeg kan hjelpe Cadel Evans og Tejay van Garderen, sier Hushovd.

Lagledelsen har ennå ikke tatt ut hele BMC-laget til det prestisjefylte rittet i Frankrike.

Trygg på formen

BMC-sjef Allan Peiper uttalte underveis i Critérium du Dauphiné at Hushovd hadde god tid på å komme i form til sommerens sykkelhøydepunkt. Og nordmannen føler at formen er på vei.

– Jeg har følt meg bedre for hver dag i dette rittet. Lørdag følte jeg meg bra og klatret godt. Så jeg er trygg på formen når jeg gjør meg klar for norgesmesterskapet og trening for Tour de France, sier han.

BMC-rytteren brøt likevel rittet på den siste etappen.

– Jeg visste at det ville bli en tøff etappe, så målet mitt var å komme med i bruddet. Vi fikk to ryttere med der, så det var bra. Med kulden, regnet og forholdene underveis, var det bedre for meg å bryte, sier Hushovd.

– Ikke et problem

Assisterende sportsdirektør i BMC, Yvon Ledanois, har ingen problemer med å forstå at Hushovd brøt.

– Det var veldig vanskelig i hovedfeltet i dag, med veldig dårlig vær. Jeg sa til Thor at jeg ikke hadde noen problemer med at han og Ivan Santaromita brøt, sier han.

– Etappen var viktigere for de rytterne som var i bruddet enn for de to som var lenger bak, sier Ledanois.

Siste nytt

 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images
 • Snøball mot Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen raste etter at noen i publikum kastet en snøball på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Nordmannen endte nok en gang på andreplass bak Marcel Hirscher.

  ddd
 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn