NRK Meny
Normal

Hushovd: – Målet mitt er fortsatt Tour de France

Thor Hushovd måtte bryte rittet på siste etappe av Critérium du Dauphiné, men han har langt fra gitt opp håpet om å få sykle i sommerens Tour de France.

Thor Hushovd

Thor Hushovd er trygg på sin egen sykkelform, og forklarer at han brøt Critérium du Dauphiné på siste etappe på grunn av dårlige værforhold.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Cadel Evans

Hushovd vil gjerne være med å hjelpe BMCs sammenlagtkandidat Cadel Evans i Tour de France.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Jeg er skuffet over formen min i Dauphiné, men jeg er fornøyd med fremgangen totalt sett, sier Thor Hushovd i en pressemelding fra BMC.

– Målet mitt er fortsatt å være en del av Tour de France-laget, slik at jeg kan hjelpe Cadel Evans og Tejay van Garderen, sier Hushovd.

Lagledelsen har ennå ikke tatt ut hele BMC-laget til det prestisjefylte rittet i Frankrike.

Trygg på formen

BMC-sjef Allan Peiper uttalte underveis i Critérium du Dauphiné at Hushovd hadde god tid på å komme i form til sommerens sykkelhøydepunkt. Og nordmannen føler at formen er på vei.

– Jeg har følt meg bedre for hver dag i dette rittet. Lørdag følte jeg meg bra og klatret godt. Så jeg er trygg på formen når jeg gjør meg klar for norgesmesterskapet og trening for Tour de France, sier han.

BMC-rytteren brøt likevel rittet på den siste etappen.

– Jeg visste at det ville bli en tøff etappe, så målet mitt var å komme med i bruddet. Vi fikk to ryttere med der, så det var bra. Med kulden, regnet og forholdene underveis, var det bedre for meg å bryte, sier Hushovd.

– Ikke et problem

Assisterende sportsdirektør i BMC, Yvon Ledanois, har ingen problemer med å forstå at Hushovd brøt.

– Det var veldig vanskelig i hovedfeltet i dag, med veldig dårlig vær. Jeg sa til Thor at jeg ikke hadde noen problemer med at han og Ivan Santaromita brøt, sier han.

– Etappen var viktigere for de rytterne som var i bruddet enn for de to som var lenger bak, sier Ledanois.

Siste nytt

 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering