NRK Meny
Normal

Hushovd: – Jeg føler meg mistenkeliggjort

Sykkelprofilen Thor Hushovd mener dopinginnrømmelsene til Steffen Kjærgaard bidrar til å mistenkeliggjøre ham.

Video Hushovd: - det er ikke noe særlig

Thor Hushovd sier at han føler seg mistenkeliggjort etter at dopingsaken til Kjærgaard sprakk tirsdag.

Foto: Nyhetsspiller

– Ja, jeg føler meg selvfølgelig mistenkeliggjort når folk rundt deg hele tiden blir tatt, og nå attpåtil en nordmann, sier Hushovd etter at Kjærgaard tilstod bruk av EPO i løpet av sin sykkelkarriere.

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard tilstod dopingbruken under en pressekonferanse tirsdag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg har hele tiden hatt den tankegangen om at nordmenn ikke har gjort noe. Folk har lov å sette spørsmålstegn, men jeg vet hva jeg har gjort uten å ta snarveier, og det er jeg veldig stolt av, sier Hushovd til Fædrelandsvennen .

– Samtidig vet jeg at de ordene ikke betyr noe nå. Vi har sett igjen og igjen at folk har juget helt til de sprekker, derfor betyr ikke mine ord noe lenger. Det synes jeg er veldig leit, sier han.

– Slo ned som en bombe

Hushovd var på et treningsopphold i Belgia da dopingsaken til Kjærgaard sprakk tirsdag.

Han omtaler dopingavsløringen som en av de største skandalene i norsk idrett.

– Det slo ned som en stor bombe. Ikke bare er han en tidligere norsk toppsyklist, men han har også vært sportssjef. Det er vanskelig i farten å komme på andre ting som har skjedd, men dette er nok den største bomben som har slått ned i Norge, sier Hushovd.

Saken fortsetter under video

Felere i det norske sykkelmiljøet er rystet etter avsløringen av dopingbruk

VIDEO: Det norske sykkelmiljøet er rystet.

Hadde aldri mistanke

34-åringen sier at han aldri har hatt mistanke om at Kjærgaard har brukt ulovlige dopingmidler.

– Nei, det har jeg ikke. Jeg har aldri vært typen som går rundt og tror at andre jukser, da har du tapt på forhånd. Men man må være så ærlig å si at det ikke er mange man kan stole slik det har blitt. Dessverre, sier Thor Hushovd til avisen.

Bør gå ut med navn

Alexander Kristoff reagerte sterkt da han fikk nyheten om Kjærgaards dopingfortid. Kristoff tok OL-bronse under hans ledelse.

– Det er overraskende og det er skuffende. Jeg hadde håpet og trodd at nordmenn hadde en annen holdning, sier han til NRK.

Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen fikk nyheten om dopingbruket av Skjærgaard selv.

– Jeg sa at jeg hadde hatt troa på ham, men at jeg forstår hans situasjon. Han har hatt det vanskelig i det siste, og til slutt hadde han ikke samvittighet til å holde kjeft, sier Arvesen til NRK.

Terrengsyklist Gunn-Rita Dahle Flesjå og trener og ektemann, Kenneth Flesjå, mener Kjærgaard burde ha sagt mye mer om dopingbruken enn han gjorde.

– Han burde ikke være redd for å gå ut med navn. Om det betyr at han må angi leger eller lagkamerater, så må han gjøre det. Han må fortelle hele historien om hva som har skjedd siden 1998, sier Kenneth Flesjå.

Han har neketet for dpoing i 15 år

VIDEO: Her lyver Steffen Kjærgaard om dopingbruken.

Siste nytt

 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia