NRK Meny
Normal

Boasson Hagen fikk ikke VM-bonus av Hushovd

Etter VM-gullet i 2010 fikk Alexander Kristoff 50.000 kroner i VM-bonus av Thor Hushovd. Edvald Boasson Hagen fikk ingenting.

Thor Hushovd

Alexander Kristoff (t.v.) Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen feirer Hushovd VM-gull i Melbourne i 2010. Hushovd avslører i sin nye bok at bare Kristoff fikk VM-bonus av ham etter løpet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Thor Hushovd

Thor Hushovd slapp i dag sin nye selvbiografi skrebvt i samarbeid med forfatter Jostein Ravnåsen.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Thor Hushovd sin selvbiografi ble sluppet i dag. Boka er skrevet i samarbeid med Jostein Ravnåsen.

Første kapittel i boka handler om VM-triumfen i Melbourne i Australia i 2010.

Der avslører 36-åringen at han mente at lagkameraten Edvald Boasson Hagen ikke fortjente å få VM-bonus etter triumfen. I boka skriver Hushovd:

– Etter VM gav jeg Alexander Kristoff 50.000 kroner som takk for hjelpen. Meningen var å gi Edvald penger også, men jeg syntes det ble feil. Han brukte sin egen sjanse, gikk i brudd og kjørte sitt løp.

– Jeg sa det til dem før VM at dersom de hjalp meg, og jeg vant, skulle de få 50.000 kroner hver. Det var et lokkemiddel. Hvorfor skulle de ellers hjelpe meg? Ikke fikk vi dagpenger av landslaget. Ikke hadde vi kaptein som vi skulle kjøre for, skriver Hushovd i boka som ble sluppet i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tror Edvald ble skuffet

Hushovd skriver videre at han tror Boasson Hagen ble skuffet over å ikke bli belønnet.

– Edvald ble nok litt skuffet. Jeg tror han hadde forventet å få penger, men jeg sa det til ham ved en senere anledning, etter å ha sjekket litt med folk rundt meg for å være trygg på at det jeg gjorde var fair, skriver Hushovd.

NRK har vært i kontakt med Boassson Hagens manager, Birger Hungerholdt som sier følgende om opplysningene som kommer frem i boka.

– Jeg kjenner ikke til at Edvald ikke har fått noen bonus for Hushovds VM-seier. Det er ihvertfall ikke noe som Edvald har snakket om. Jeg kjenner heller ikke innholdet i boka, sier Hungerholdt til NRK.

Thor Hushovd

Tilsynelatende god stemning før VM i Australia i 2010. Innad rådet det tvil og diskusjon hvem som skulle være kaptein i laget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kritisk til Kjærgaard

Før VM-løpet i 2010 var også spørsmålet også hvem av Hushovd og Boasson Hagen som skulle få kapteinsrollen. Hushovd er i boka kritisk til at daverende sportssjef Steffen Kjærgaard ikke klarte å velge kaptein før løpet.

– Det syns jeg er bemerkelsesverdig. Sportssjef Steffen Kjærgaard burde skåret
gjennom og sagt: «Thor er kaptein. Det er ham vi kjører for». Men han gjorde det ikke. Om det var fordi han ikke klarte å bestemme seg, eller fordi han ikke turte å ta et valg, vet jeg ikke. Men utfallet ble i alle fall at vi hadde en sportssjef uten en plan. Vi skulle kjøre sykkelløp uten hverken plan eller taktikk, men bare se hva som skjedde, skriver Hushovd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thor Hushovd

God stemning etter VM-gullet, men Thor Hushovd var kritisk til at sportssjef Steffen Kjærgaard (t.v) ikkje klarte å velge kaptein før VM i 2010. Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll (t.h.)

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Refset Kjærgaard

Da Kjærgaard heller ikke før VM i København i 2011 hadde klart å bestemme hvem som skulle være kaptein rant det over for Hushovd etter løpet.

– Jeg tok det ikke der og da, men etter VM i København 2011 klarte jeg ikke å holde meg. Det samme skjedde der. Steffen klarte ikke å bestemme seg for taktikk eller kaptein, og da fikk jeg nok. Jeg sa rett ut hva jeg mente om det:
«Hvorfor kan du ikke bestemme deg? Hvorfor kan du ikke være tydelig på hvem som er kaptein før du tar ut laget?» «Når du har bestemt deg for kaptein, kan du ta telefonrunden til de andre du vil ha med. Så kan du si: Jeg har tatt ut Edvald, han blir kaptein, skriver Hushovd og fortsetter:

– Jeg vil at du skal hjelpe ham til å vinne VM. Har du lyst til det? Så er det opp til den enkelte hva de vil svare. Ja, eller nei. Da ville alle visst hva som ble jobben i VM. Da hadde vi hatt en plan. Da kunne vi bygd laget rundt en leder.», sa jeg. «Det var en kjempeidé, Thor,» svarte Steffen. Jeg syns det er at rart en landslagssjef ikke har tenkt den tanken selv, skriver Hushovd.

– Spania ble mitt lag

Hushovd skriver også at han føler han alltid har manglet et lag når han har syklet for Norge. Og før VM-triumfen i 2010 bestemte han seg for å henge på det spanske laget.

– Og derfor bestemte jeg meg for at Spania skulle være mitt lag i dette VM. Jeg ville følge Spania. Fordi jeg trodde de var sterkest med Óscar Freire. Han var i kanonform, og jeg visste at det var et perfekt løp for ham.

– For meg var løpet helt på grensen til å være for hardt, men likevel passet avslutningen meg perfekt. Spørsmålet var om jeg klarte å sitte med helt inn, skriver Hushovd, som klarte å henge på helt inn og ble verdensmester.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08