NRK Meny
Normal

Hushovd dropper Giro d'Italia

Thor Hushovd trenger en pause og stiller ikke opp i sykkelrittet.

Thor Hushovd
Foto: Steve Yeater / AP

Avgjørelsen var ikke uventet. Det har lenge vært usikkert om Hushovd ville stille i det italienske sykkelrittet.

- Belastningen kan bli for tøff å kjøre både Giro og Tour de France, sa trener Atle Kvalsvoll til NRK nylig.

- Trenger god pause

Nå vil nordmannen bruke tiden til å forberede seg til Tour de France i stedet.

- Jeg har hatt en hard vårklassikersesong og trenger en god pause. Etter pausen vil jeg sakte starte med å bygge opp formen opp mot Tour de France, sier Hushovd til NRK.

Les: Hushovd usikker på Giro-start

Les: Hushovd fortsatt usikker

For lite tid

Avgjørelsen er tatt i samråd med sportsdirektør Jean Paul van Poppel og lagsjef Thomas Campana, heter det fra Hushovds Cervelo-team.

- Jeg måtte ha vært klar fra start i Giroen, men jeg har hatt for liten tid til å forberede meg, sier Hushovd.

- Det var en nedtur. Dette var noe jeg hadde lyst til. Det var veldig kjedelig, men Tour de France er det viktigste nå, sier han til NRK.

- Ikke overraskende

NRKs sykkelekspert Ove Eriksen er ikke overrasket over at Hushovd står over Giroen.

- Veldig overraskende er det nok ikke. De første etappene er flate med muligheter for Thor.

- Men han har jo vært ute av konkurranse en stund, så det ville tatt et par etapper før han ville vært klar for å slåss om en seier, og da er det små muligheter. For allerede på fjerde og femte-etappe er det fjell. Det tror jeg har veid en del i vurderingen til Thor, sier han.

Dette er Giro-laget:

Cervelos Giro-lag blir dermed seende slik ut:

Philip Deignan (Irland), Simon Gerrans (Australia), Volodymir Gustov (Ukraina), Jeremy Hunt (Storbritannia), Ted King (USA), Ignatas Konovalovas (Litauen), Daniel Lloyd (Storbritannia), Joaquin Novoa (Spania), Serge Pauwels (Belgia), Hayden Roulston (New Zealand), Carlos Sastre (Spania).

Giro d'Italia starter 9. mai.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal