Hopp til innhold

Huseklepp møter gamleklubben: – Jeg kommer ikke til å juble hvis jeg scorer

I Eliteseriens fjerde runde møter nå Haugesund-spiller Erik Huseklepp gamleklubben Brann. Det blir en spesiell kamp for 32-åringen som til sammen har spilt ti år i Bergen.

Erik Huseklepp

NY KLUBB: Erik Huseklepp gikk fra Brann til Haugesund før sesongen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det blir veldig spesielt, men jeg gleder meg veldig også. Og det er det viktigste. Jeg tror det blir en morsom kamp. Vi har to seirer på rad nå, så vi gleder oss, sier tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp.

– Jeg har vært innom bortegarderoben på Brann Stadion, men aldri offisielt. Det ser helt greit ut der.

Erik Huseklepp har spilt for Brann i totalt ti år, men før sesongen gikk han til Haugesund. Mandag kveld møtes de to lagene i Eliteseriens fjerde runde. Og om det blir mål på 32-åringen blir det ingen ville jubelscener å se.

Erik Huseklepp

GAMLEKLUBBEN: Erik Huseklepp spilte for Brann i ti år.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Hvis jeg scorer mot Brann blir det en veldig moderat feiring. Jeg har veldig stor respekt for alle som følger Brann og alle folkene som er i Brann. Jeg er fortsatt glad i alle sammen, og de har fulgt og støttet meg så lenge. Jeg håper alle har forståelse for det.

– Har noen planer på lur

Haugesund har fått en god start på årets sesong, og etter tre runder ligger laget på en fjerdeplass med seks poeng – tre poeng bak serieleder Sarpsborg 08 etter to seirer og ett tap.

Laget fra Bergen er nummer sju.

– Det er fortsatt tidlig i sesongen, men det er klart at hvis vi vinner mot Brann, så blir luka til det som skal være et topplag større. Så vi går selvfølgelig for seier, sier Huseklepp.

– Du vet kanskje hva som skal til for å slå Brann i Bergen?

– Vi har noen planer på lur. Så vi får se hva som skjer på mandag.

Erik Huseklepp på La Manga

NY KLUBB: Erik Huseklepp spiller sin første sesong for Haugesund.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Fornøyd med ny tilværelse

I sin første seriekamp for Brann i 2005 scoret han på sitt første spark på ballen etter bare 19 sekunder. Også i Haugesund har han fått en god start, som har ført til at Huseklepp er fornøyd med sin nye tilværelse.

– Jeg trives ekstremt godt i Haugesund. Jeg har blitt tatt imot på en fantastisk måte, og jeg har fått mye tillit fra treneren. Jeg har egentlig ikke ord for hvor takknemlig jeg er for det, forklarer han.

– Er kulturen annerledes i Haugesund enn i Brann?

– Nei, det er mye likt. I Norge tror jeg egentlig det er ganske likt i fotballgarderobene rundt om. Jeg trives godt her, og jeg trivdes godt i Brann. Det er bra miljø generelt i norske garderober tror jeg.

– Også er været her er akkurat som i Bergen, så det er ikke noe problem.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal