Hopp til innhold

Hun skal lede NRKs langrennssendinger

Skal du følge med på langrenn i vinter, kommer du til å bli godt kjent med Ida Nysæter Rasch.

Ida Nysæter Rasch

Ida Nysæter Rasch er NRKs nye langrennsprogramleder.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

I dag går startskuddet for langrennssesongen på Beitostølen, og NRK åpner sendingen derfra med ny programleder. Ida Nysæter Rasch tar over etter Pål Gordon Nilsen som NRK Sportens langrennsprogramleder. Sammen med Thomas Alsgaard skal hun lose publikum gjennom skivinteren.

– Det er en stor oppgave. Langrenn er kjempeviktig for NRK, og det er klart at jeg kjenner et visst leveringspress. Men det skal man også kjenne på når man får en sånn oppgave, sier Rasch.

Selv om rollen er ny, er ikke Rasch noen nybegynner innen faget. Hun har jobbet med ski for NRK de fire siste årene.

– Så du har ikke måttet gå til anskaffelse av nytt, varmt fottøy?

– Hehe, nei, det har jeg fra før av, siden jeg har gjort dette i noen år. Men jeg skal jo stå mer i ro nå enn jeg er vant til. Heldigvis fryser jeg sjelden. Det har vært et par ganger der jeg har vært så kald at jeg har mistet følelsen i kroppen at jeg har lurt på hvorfor jeg egentlig driver med dette. Men som regel tenker jeg heller på hvor heldig jeg er som får stå ute i frisk luft, og overvære disse store øyeblikkene og attpåtil få betalt for det!

Håper på Tour de ski-vinner

Thomas Alsgaard og Ida Nysæter Rasch

Thomas Alsgaard og Ida Nysæter Rasch på plass i NRK Sportens studio på Beitostølen.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Rasch sier hun har vært interessert i ski så lenge hun kan huske.

– Langrenn rører ved noe dypt inne i den norske folkesjela. Det er gøy å jobbe med en sport Norge gjør det så bra i, og en sport så mange er interessert i. Langrenn engasjerer, og det merker vi.

Denne helgen starter NRKs mest omfattende vintersportsprogram noensinne. Aldri har NRK sendt så mange timer med vintersport før. Hver lørdag og søndag vil sendeflaten fra klokken 09 om morgenen og frem til Dagsrevyen mer eller mindre kun bestå av sportssendinger.

Den nye programlederen forteller at hun har et klart ønske for langrennssesongen 2012/13.

– Det hadde jo vært ekstra gøy å få en norsk Tour de Ski-vinner, siden vi aldri har hatt det før. Og jeg har ikke noe imot å skulle intervjue norske utøvere etter VM-gull i Val di Fiemme heller, ler hun.

Har finpusset tyskkunnskapene

Thomas Alsgaard og Ida Nysæter Rasch

Forberedelsene er i gang på bakrommet på Beitostølen.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Nå venter time på time med direktesendinger. NRK vil være til stede med langrennsstudio blant annet fra verdenscupen i Gällivarre, under Tour de Ski, NM i Val di Fiemme, i Holmenkollen i mars og i Verdenscupavslutningen i Falun i mars.

Rasch forteller at hun har tatt et åtte ukers intensivkurs i tysk for å være på den sikre siden.

– Jeg har jo hatt tysk på skolen, men det hjelper ikke å kunne grammatikkregler på rams når man skal snakke med folk. Faren er at det alltid sitter noen hjemme i stua som er bedre enn meg. Og jeg får mail med en gang jeg gjør noe feil. Men det er jo hyggelig at folk følger med, forter hun seg med å tilføye.

Fredag starter altså sesongen på Beitostølen med 15 kilometer fri teknikk for menn og 10 km for kvinner. Rasch sier den største utfordringen gjennom en lang sesong er å klare å variere ting.

– Utfordringen blir å passe på at ting ikke blir for likt. Vi kommer til å snakke om rennet, om føret, og om hvem som er sterkest. Så må man prøve å variere spørsmålene men likevel få med det som er viktig.

Sendingene på Beitostølen ser du på NRK1 fra klokken 11.45.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal