NRK Meny
Normal

Hun gjør Grodås (53) klar for Ronaldo: – Kropp og hode spiller ikke alltid på lag

Grodås-elev Cecilie Fiskerstrand skal gjøre treneren klar for å gjenskape mirakelkvelden i Marseille, men han har knapt stått i mål på 12 år.

Grodås3

SMÅSEIG: Frode Grodås er blitt 53 år, men holder seg godt. Likevel går det ikke like fort som før.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Jeg må nok sykemelde meg i morgen. Cecilie er kjent for å være brutal i valg av øvelser.

Grodås snører på seg skoene før en økt han vet blir tung.

– Bra, roper treneren hans når 53-åringen tar kollbøtter og kaster seg i motsatt retning for å redde skuddene som kommer mot ham.

Grodås puster småtungt mellom øvelsene i det som er hans første treningsøkt i oppkjøringen mot «storkampen» i juni.

For smidigheten og tempoet i kroppen er blitt vesentlig lavere enn det var i 1998. 23. juni det året slo Grodås og Norge Brasil 2–1 under VM i Frankrike.

20 år etter skal «Drillos» igjen møte Ronaldo, Bebeto, Roberto Carlos og co. og den tidligere landslagskapteinen lover å ikke ta lett på Brasils aldrende stjerner.

– Jeg har jo sagt at vi skal sende Brasil hjem som slakt. Jeg skal kjefte på forsvaret foran meg og må jeg inn i dueller med Carlos eller Ronaldo, er jeg klar, sier Grodås.

Frode Grodås

PINER TRENEREN: Cecilie Fiskerstrand synes det var gøy å, for en gangs skyld

Foto: Harald Thingnes / NRK

Bakvendtland

Ifølge han selv er det hele 12 år siden han sist sto mellom stengene.

– Grepet sitter sånn noenlunde, men det går litt tregere når jeg skal reise meg opp. Men vi kan jobbe med det, kan vi ikke det, sier Grodås og ser bort på trener og Lillestrøm-keeper Cecilie Fiskerstrand.

– Jo, absolutt, men det var absolutt en god start Jeg forventa at han var på et litt lavere nivå, svarer hun og ler samstemt med elev Grodås.

Vanligvis er Grodås trener for Fiskerstrand en gang i uka i Lillestrøm, men nå er rollene byttet om.

– Jeg ser jo at kropp og hodet ikke har et like godt samarbeid som de pleide, men jeg tror, med litt trening, vil det komme seg. Nå trente vi ikke på feltarbeid, så det spørs hvordan det blir, humrer hun.

«Drillo»: – Tunge brasilianere

Lørdag var landslagssjef Egil Olsen, Frode Grodås og Jostein Flo gjester hos Lindmo på NRK1.

«Drillo» fikk spørsmål om hvem av lagene, 20 år etter, som er i best form.

– Ganske mange av de norske gutta er i brukbar form. Ikke alle, men en del. Og Brasil vet jeg ikke, men jeg har en mistanke om at de er noen kilo tyngre og makelige enn det vi er. Jeg vet ikke, men du har jo sett Ronaldo, svarte han.

Og om selve kampen svarte han kontant:

– Nei, det blir ingen stor fotballopplevelse.

Kampen går 9. juni.

.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk