Hopp til innhold

Hugo Lloris sto i veien for United

Tottenhams keeper hindret Manchester Uniteds stjerner fra å score i London.

SOCCER-ENGLAND/ Manchester United's Robin van Persie fails to score past Tottenham Hotspur's Hugo Lloris during their English Premier League soccer match at White Hart Lane in London

Van Persie er helt gjennom, men Hugo Lloris redder Tottenham igjen.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United skapte en sjansebonanza nesten uten like da Premier League-runde nummer 19 ble tjuvstartet mot Tottenham søndag. Med stjerner som Wayne Rooney, Robin van Persie, Radamel Falcao og Juan Mata i startelleveren blåste det varmt rundt ørene på Spurs-forsvaret.

Lloris holdt nullen

Manchester United nær scoring

Hugo Lloris redder Tottenham nok en gang.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Men Tottenhams franske kaptein og målvakt nektet å slippe inn mål mot formlaget. Gang på gang vartet Hugo Lloris opp med praktredninger, og holdt med det London-laget inne i kampen.

Spesielt i Uniteds totaldominans de første 45 minuttene var franskmannen enormt viktig. Etter at Juan Mata hadde skutt et frispark i stolpen reddet Lloris returen, før en forsvarer på streken klarerte rett foran Van Persies føtter på streken. Samme Van Persie ble noe senere spilt helt alene gjennom inne i boksen, men nok en gang var Tottenham-keeperen en gigant.

– Vi holdt oss inne i kampen fordi vi var sterke defensivt og fortsatte å kjempe, sa Tottenham-keeper Hugo Lloris i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Hugo Lloris

Hugo Lloris redder Ashley Youngs gode skuddforsøk.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Og når Ashley Young på sedvanlig vis curlet et skudd helt opp imot lengste kryss vartet Tottenham-keeperen opp med en fantomredning og fikk fistet ballen utenfor. Phil Jones var den eneste som fikk ballen i mål, men heading ble korrekt annullert, da United-forsvareren hadde kommet fra klar offsideposisjon. Hugo Lloris hindret også Falcao nettkjenning på colombianerens halvsjanser.

Jevnere 2. omgang

Etter at Louis van Gaals menn dominerte stort i første omgang kom Tottenham ble det mye roligere de siste 45 minuttene, men United fortsatte å brenne mulighetene de fikk. Mata og Van Persie brente hver sine sjanser, mens Ryan Mason skøyt over for Tottenham etter et fantastisk forarbeid av Harry Kane. Tottenham kontrollerte fullstendig de siste ti-15 minuttene, men det endte likevel målløst i Nord-London.

Det var likevel langt fra et kjedelig oppgjør. Her er de beste inngripenene fra Hugo Lloris:

  • 9 min: Keeperen bokser et frispark til innkast på motsatt side.
  • 22 min: Mata skyter via muren og i stanga - returen havner rett foran mål, men etter mye klabb og babb får Lloris ryddet opp på streken sammen med Tottenham-forsvaret. Van Persie er ikke mange centimeterne unna å score.
  • 28 min: Lloris er ute og klarerer en lang ball.
  • 34 min: Falcao skyter fra 16 meter, men Lloris reddet sikkert.
  • 40 min: God redning! Van Persie er helt alene mot keeperen, men Lloris går ut i «Schmeichel-stjerne» og redder.
  • 43 min: Rooney header hardt og presist fra ti meter, men en godt plassert Lloris holder ballen enkelt.
  • 45 min: Young drar seg fri og curler mot høyre kryss. På akrobatisk vis greier Lloris å tappe ballen utenfor. Fantastisk redning!
  • 50 min: Rooney slår inn en corner, men Lloris er ute og fanger ballen enkelt.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal