Hudfletter dommeren etter dramatisk derby: – Det er tre klare straffespark

VIKING STADION (NRK): 1100 tilreisende bergensere og Brann ville ha straffe i begge omgangene i vestlandsderbyet. Men de fikk ingenting i Stavanger fra dommer Ola Hobber Nilsen.

Lars Arne Nilsen, Brann

SINT: Brann-treneren måtte reise hjem fra Stavanger med null poeng.

– Jeg har sett det på monitor. Det er tre klare straffer, sier Brann-treneren til NRK.

Like etter at han har gjort intervjuer i pressesonen møter han dommer Ola Hobber Nilsen som forklarer seg om situasjonene. Brann-treneren rister på hodet og går mot garderoben, før han snur seg og bryter ut:

– Det må gå an å være litt ydmyk i etterkant. Det er nå klart, for faen.

Lars Arne Nilsen siker til følgende situasjoner:

• 28 minutter spilt: Daouda Bamba ble felt av en utrusende Iven Austbø. Dommeren dømte utspill.
  • 49 minutter spilt: Bursdagsbarnet Veton Berisha i bakken, heller ikke denne gangen ble det dømt straffe. Brann-treneren strakte to fingre i været med en tydelig melding til kampleder Ola Hobber Nilsen: Lars Arne Nilsen mente Brann ble snytt for sin andre straffe.
  • 84 minutter spilt: Nok en gang er det tidligere Viking-spilleren Berisha som får juling. Denne gangen knyttneven i ansiktet fra keeperen. Heller ikke denne gangen ble det dømt straffe.

Har du snakket med dommerne om dette?

– Det nytter ikke å snakke med dem. Vi får invitere dem til treningen vår. De må komme seg på feltet og inn i situasjonene, la en tydelig oppgitt Lars Arne Nilsen til.

– Jeg var involvert i to av dem selv. Hvis ikke folk klarer å se det, må de ta på andre briller, sa den tidligere Viking-spilleren Veton Berisha.

Se intervju med dommer Ola Hobber Nilsen nederst i saken.

MISFORNØYD: Brann-trener Lars Arne Nilsen pekte to fingre i været. En tydelig beskjed til dommer Ola Hobber Nilsen: han mener Brann ble snytt for to straffespark.

– Brann snytt for tre straffer

NRKs fotballekspert er ikke nådig med dommerteamet:

– Brann var det førende laget og dominerte kampen. Dette avgjorde kampen, sier Carl-Erik Torp.

– Det er tre straffer som ikke blir dømt. Det er svakt av dommerteamet å ikke se det. Spesielt den siste er klar, men det er en type situasjon hvor det sjeldent eller aldri blir dømt straffe på. Retningslinjene til UEFA er klare, der er det hensynsløs opptreden av keeperen.

Viking vant vestlandsderbyet 2-1, men denne kampen vil bli husket for en rekke omdiskuterte situasjoner.

Brennhete Thorstvedt scoret igjen

Viking vant 2–1 i Stavanger etter scoringer av Kristian Thorstvedt og Ylldren Ibrahimaj. Fredrik Haugen reduserte for Brann.

– Det er en helt syk kamp. Det var krig fra start til slutt, men jeg synes vi vinner fortjent, sa Thorstvedt til Eurosport.

– Det er den beste seieren jeg har vært med på, la Ibrahimaj til, før han løp for å feire med Viking-fansen.

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

• Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

Tobias Foss
  • Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

Det europeiske fotballforbundet har ilagt Barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere.

Hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

Barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering.

Barca tapte dobbeltoppgjøret mot PSG 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i Catalonia 4-1.

10. april opplyste Paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på Parc des Princes.

I tillegg har også Barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (NTB/NRK)

Barcelona PSG
  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

– Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)