NRK Meny
Normal

Høyt hengende sverd

Siden 2004 har vinnerne av turneringene Stavanger fått et meget ettertraktet sverd. Tradisjonen tro skal også vinnerne i år få et sverd.

Fjorårets vinnere poserer med sine nye sverd.

Fjorårets vinnere poserer med sine nye sverd.

- Hvis vi spiller vår beste volleyball, så kanskje vi klarer å gå hele veien i år. Selvfølgelig er det litt ekstra når man får et sverd i tillegg til gullmedaljen, sier Jonas Reckerman.

Sveits deler ut en kubjelle til sine vinnere. Denne og det norske sverdet er de to premiene som henger høyest hos spillerne ifølge Reckerman.

- Det er noe ekstra når man får så fine gaver, selv har jeg to kubjeller hjemme, så et sverd i samlingen hadde vært fint, smiler han.

Tyskpar fra VM i sandvolleyball VM.

Jonas Reckerman og Julius Brink.

Foto: Yngvild Schei / NRK

Ny makker, nytt håp

Reckerman er en av favorittene til gullet her i Stavanger, sammen med sin makker Julius Brink. De har gjort det svært godt i år, med en førsteplass internasjonalt, og en førsteplass i en europeisk turnering. Han misset akkurat den gjeve førsteplassen i Stavanger i fjor, og fikk kun sølv. Nå har han ny makker og nye muligheter.

- Vi byttet ikke før etter OL fordi det ikke passet seg slik da, men bestemte oss ganske kjapt etterpå å satse sammen. Det er vi svært fornøyd med, ettersom vi spiller ekstremt godt sammen.

Til tross for gode resultater og et favorittstempel er hovedprioriteringen til det tyske laget å spille så god volleyball som mulig. Hvis de gjør det og likevel taper er de fornøyd mener han.

(Skrevet av Yngvild Schei)

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal