Hopp til innhold

TV-veteran stygt skadd av elg

Den tidligere TV-kommentatoren Jarle Høysæter ligger stygt skadd på sykehus etter at han ble angrepet av en elg like ved hjemmet sitt rett før jul.

Jarle Høysæter

Jarle Høysæter kommenterte det aller første nyttårshopprennet som ble sendt i NRK. I dag er det 50 år siden

Foto: Scanpix / SCANPIX

Høysæter (77) var daglig ute og gikk tur i sitt nærområde på Ris i Oslo, og hadde sett elger like ved huset sitt i flere dager. Elgene trakk seg vanligivs rolig tilbake når de så ham.

Men denne dagen, fredag 17. desember, gikk en av elgene til angrep, midt i veien og bare tre minutters gange fra huset der han bodde. Høysæter kom seg ikke unna, og ble stanget ned.

Etter det NRK får opplyst, pådro han seg hjerneblødning, og fikk også stygge skader i det ene øyet, der han mister synet.

Fikk raskt hjelp

- Det var folk som så på, og Jarle ble heldigvis tatt hånd om med én gang og kom raskt til sykehus. Men på grunn av hevelser ble han ikke operert før for to dager siden, forteller kona Solveig.

Det er uvisst hvor lenge han må ligge på sykehuset. Uansett må han følge årets nyttårshopprenn fra sykesenga.

- Livet blir nok aldri det samme. Men vi håper iallfall at han blir så bra at han klarer seg hjemme. Vi må bare ta tiden til hjelp, sier Solveig Høysæter.

Hilsen fra Scheie

- Jeg fikk sjokk da jeg hørte det. Jeg ønsket å sende en hilsen til Jarle, ettersom det i dag er nøyaktig 50 år siden NRK sendte nyttårshopprennet fra Garmisch-Partenkirchen for aller første gang. Og så får jeg vite at han ligger skadd på sykehus. Det er helt forferdelig, sier Arne Scheie, som selv er i Garmisch for å kommentere hopprenn i dag.

- Men jeg hilser selvfølgelig Høysæter og håper han kommer seg. Dette var forferdelig å høre, sier Arne Scheie, som i mange år jobbet sammen med Høysæter.

Jarle Høysæter ble ansatt i NRK 20. august 1960, samme dag som Kong Olav offisielt åpnet fjernsynet i Norge. Og på 60-tallet var han den fremste kommentatoren av idrett på TV, både sommer og vinter. Og han var fast kommentator av blant annet nyttårshopprennene.

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • VIF-opptur fortsetter etter seier mot Aalesund

  Odin Thiago Holm (19) og Osame Sahraoui (21) tok ansvar og satte fyr på kampen da Vålerenga slo Aalesund 4-0 på hjemmebane i Eliteserien søndag kveld.

  Vålerenga hadde lenge trøbbel med å bryte ned et lavtliggende Aalesund-lag i Oslo, og et blokkert skuddforsøk fra Osame Sahraoui var det nærmeste de blåkledde kom nettsus mot den oransje forsvarsveggen før pause.

  I det klokken bikket 60 minutter løsnet det for hovedstadslaget. To minutter senere økte Osame Sahraoui ledelsen med en perle av et skudd.

  Derfra og ut ble søndagens kamp en eneste stor parademarsj for Dag-Eilev Fagermos gutter. De blåkledde fortsetter med det sin strålende form i Eliteserien, og Oslo-laget står nå med fem strake seirer i serien for første gang siden 2010-sesongen.

  Vålerenga rykker med det opp på en sjetteplass i Eliteserien. (NTB/NRK)

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Aalesund
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Dommeren ut mot ballguttene

  Dommer Svein Oddvar Moen går hardt ut mot noen av ballguttene på Åråsen på grunn av språkbruk etter kveldens 1–1-kamp mellom Lillestrøm og Tromsø. Hjemmefansen var tidvis svært lite imponerte over dømmingen, noe som kan ha smittet over på ballguttene.

  – Altså vi som dommere vi tåler å få masse vi, det er ikke det det handler om. Men det er ikke greit at det står tolv-, tretten-, fjorten- og femtenåringer som er ballgutter i kampen, og kaster seg på og bruker ord som ikke skal komme ut av deres munn i den alderen, sier han til NRK.
  – Det var ballgutter som meldte til deg?
  – Ja. Så det kommer vi til å ta videre med Lillestrøm, fordi sånn ønsker vi ikke å ha det. Jeg skal hvert fall si et ord om det inn til Fotballforbundet fordi nå har vi veldig fokus på dette.

  Medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK, Morten Stokstad, skriver følgende om hendelsen i en sms til NRK:

  – Det er riktig at noen av ballguttene ble revet med og kastet seg på publikums mishagsytringer mot dommertrioen. De fikk umiddelbart beskjed om at det ikke er greit, og de kommer helt sikkert ikke til å gjøre noe sånt igjen. Samtidig er dette snakk om 12-13 år gamle gutter som er engasjerte og glade i klubben sin, så vi tenker vel at dette ikke er verdens største sak, selv om det selvsagt ikke skal skje, skriver han.

  Dommer Svein Oddvar Moen
  Foto: Thomas Hagajore Fosse / NRK
 • Deilas Standard Liège tok sesongens første seier

  Ronny Deila og hans Standard Liège slo Cercle Brugge 2-0 i den belgiske toppdivisjonen i fotball søndag. Det var nordmannens første seier som trener for laget.

  Liège-laget sesongåpnet med uavgjort og tap foran søndagens duell mot Cercle. Selim Amallah ble avgjørende med to scoringer før pause.

  Aron Dønnum, som foran sesongen var tilbake i Deilas klubb etter utlånet til Vålerenga, har startet alle tre kampene under sin gamle VIF-sjef.

  Standard Liège ligger på 8.-plass etter tre serierunder. Det skiller to poeng opp til serieleder OH Leuven som har én kamp mindre spilt. (NTB)

  MLS Cup Preview Soccer
  Foto: Chris Szagola / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste