TV-veteran stygt skadd av elg

Den tidligere TV-kommentatoren Jarle Høysæter ligger stygt skadd på sykehus etter at han ble angrepet av en elg like ved hjemmet sitt rett før jul.

Jarle Høysæter

Jarle Høysæter kommenterte det aller første nyttårshopprennet som ble sendt i NRK. I dag er det 50 år siden

Foto: Scanpix / SCANPIX

Høysæter (77) var daglig ute og gikk tur i sitt nærområde på Ris i Oslo, og hadde sett elger like ved huset sitt i flere dager. Elgene trakk seg vanligivs rolig tilbake når de så ham.

Men denne dagen, fredag 17. desember, gikk en av elgene til angrep, midt i veien og bare tre minutters gange fra huset der han bodde. Høysæter kom seg ikke unna, og ble stanget ned.

Etter det NRK får opplyst, pådro han seg hjerneblødning, og fikk også stygge skader i det ene øyet, der han mister synet.

Fikk raskt hjelp

- Det var folk som så på, og Jarle ble heldigvis tatt hånd om med én gang og kom raskt til sykehus. Men på grunn av hevelser ble han ikke operert før for to dager siden, forteller kona Solveig.

Det er uvisst hvor lenge han må ligge på sykehuset. Uansett må han følge årets nyttårshopprenn fra sykesenga.

- Livet blir nok aldri det samme. Men vi håper iallfall at han blir så bra at han klarer seg hjemme. Vi må bare ta tiden til hjelp, sier Solveig Høysæter.

Hilsen fra Scheie

- Jeg fikk sjokk da jeg hørte det. Jeg ønsket å sende en hilsen til Jarle, ettersom det i dag er nøyaktig 50 år siden NRK sendte nyttårshopprennet fra Garmisch-Partenkirchen for aller første gang. Og så får jeg vite at han ligger skadd på sykehus. Det er helt forferdelig, sier Arne Scheie, som selv er i Garmisch for å kommentere hopprenn i dag.

- Men jeg hilser selvfølgelig Høysæter og håper han kommer seg. Dette var forferdelig å høre, sier Arne Scheie, som i mange år jobbet sammen med Høysæter.

Jarle Høysæter ble ansatt i NRK 20. august 1960, samme dag som Kong Olav offisielt åpnet fjernsynet i Norge. Og på 60-tallet var han den fremste kommentatoren av idrett på TV, både sommer og vinter. Og han var fast kommentator av blant annet nyttårshopprennene.

Siste nytt

 • Dumoulin hoppar av Vueltaen

  Tom Dumoulin var blant dei store favorittane i Vuelta a Espana. No kastar nederlendaren inn handkleet, står av rittet og avsluttar sykkelsesongen.

  Det stadfestar laget til nederlendaren, Jumbo-Visma, onsdag.

  Sju etappar er sykla i det som er årets siste store etapperitt. For Dumoulin har Vueltaen vorte eit gedigent vonbrot. 53.-plass, nesten 43 minutt bak samanlagt-leiar Richard Carapaz, var fasiten etter etappen på tysdag.

  Tom Dumoulin
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Utsetter EM-kvalifiseringskamp

  Som følge av virussituasjonen kommer ikke Latvia til Norge for å møte Sander Sagosen i den første kampen i EM-kvalifiseringen 4. november.

  Det europeiske håndballforbundet (EHF) har besluttet å utsette kampen på ubestemt tid, opplyser Norges Håndballforbund.

  Åpningskampen i EM-kvalifiseringen mot Latvia skulle vært spilt i Nadderud Arena onsdag 4. november.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.

Sendeplan

Kl. Program Kanal