Hopp til innhold

Infantino møtt med massiv pipekonsert: – Klar beskjed

Fifa-president Gianni Infantino ble møtt med høylytt buing under VM-kampen mellom England og Wales.

BUUUU: Fifa-president Gianni Infantino fikk høre det underveis i kampen.

Foruten jubelbrølene etter scoringene, kom kveldens høyeste lyd fra tribunene da Fifa-president Gianni Infantino dukket opp på storskjermen.

Fra alle hjørner av stadionet buet fansen høylytt, både blant supportere fra Wales og England. Infantino smilte først da han ble vist på storskjermen, men ansiktsuttrykket ble raskt et annet.

Oioioi. Klar beskjed fra publikum når Infantino kommer på storskjermen, sa NRKs kommentator Christian Nilssen.

– Infantino buet og hånet av fansen da han dukket opp på storskjerm, skriver Mark Ogden på Twitter.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Costa Rica

BUET MOT: Fifa-president Gianni Infantino.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

The Guardian-journalist Sid Lowe påpeker at TV-produsenten kuttet bildet bort fra Infantino med en gang buingen startet.

Fifa-presidenten har vært hardt vær fra store deler av fotballverden den siste tiden. Både Norges og Danmarks fotballforbund har uttalt at de ikke lenger har tillit til sveitseren.

Spesielt fotballtoppens tale i forkant av VM vekket oppsikt. I nesten én time slo Infantino tilbake mot kritikken som har kommet mot Fifa og VM i Qatar. Talen er blitt beskrevet som «urovekkende» og «absurd».

Rashford hyllet død venn

96 sekunder med fotballmagi utgjorde forskjellen for England mot Wales.

Etter 49 minutter og 18 sekunder blåste Marcus Rashford et frispark i krysset. Wales-keeper Danny Ward tok et steg i feil retning, og rakk ikke tilbake til keeperhjørnet før hestesparket fra Rashford lå i nettet.

Han feiret med å sette seg på kne og peke to fingre opp mot himmelen.

– Jeg mistet en venn for et par dager siden. Han hadde en lang kamp mot kreften. Jeg er glad for at jeg scoret for ham. Han var en stor støttespiller og en god venn for meg, sier Rashford etter kampen.

WCup England Wales Soccer

HYLLEST: Marcus Rashford ble tomålsscorer mot Wales. Etter den første scoringen hyllet han en avdødd venn.

Foto: Frank Augstein / AP

Like etter rotet Ben Davies det til i eget forsvar. Hans lagkamerat i Tottenham Harry Kane snappet ballen, og serverte Phil Foden i boksen.

Enkelt til 2–0 fra supertalentet, som i likhet med Rashford startet for første gang i VM.

Maguire til NRK: – En fantastisk kamp

Wales største stjerne Gareth Bale klarte bare syv touch i første omgang, og kom aldri ut på banen etter pause. Fra benken fikk han se Rashford øke til 3–0 etter en imponerende enkeltmannsprestasjon.

Dette er fotball. Det var en fantastisk kamp av oss. Det er en stor kveld for landet vår. Alle spillerne er svært glade, sier Harry Maguire til NRK og flere medier.

Vi kommer til å ha en fin kveld. Selv om det bare er én kamp, er det spesielt å spille i VM og slå rivalen. Men vi må huske at det kommer en viktig kamp igjen snart, fortsetter han.

England møter Senegal i åttedelsfinalen. USA knep 2.-plassen i gruppa og møter Nederland i utslagsrundene.

– Vi vet at alle lag i denne turneringen er tøffe å møte. Det er tross alt verdens tøffeste turnering, sier Maguire om neste steg på veien mot drømmen om et VM-gull.

Siste nytt

 • Riiber på annenplass etter hopprennet

  Jarl Magnus Riiber ligger godt an etter hoppingen i det første rennet i Seefeld-trippelen i kombinert. Han må hente fire sekunder på Ryota Yamamoto i skisporet.

  Riiber var lengst i bakken med sine 109 meter, men en dårlig landing ødela muligheten for ledelse. Han fikk 138,0 poeng. Japanske Ryota Yamamoto hadde 107 meter og 139 poeng med gode stilkarakterer.

  Yoshito Watabe landet på 107,5 meter og er 32 sekunder bak på tredjeplass.

  Jens Lurås Oftebro holder sjuendeplassen med 102 meter og 127,1 poeng. Han er 48 sekunder bak og går ut sammen med østerrikeren Johannes Lamparter. Østerrikeren har vunnet de to siste verdenscuprennene.

  De øvrige norske plasseringene: 17) Simen Tiller (1.18 min. bak), 20) Espen Bjørnstad (1.28), 22) Espen Andersen (1.32), 28) Andreas Skoglund (1.44).

  Forrige sesongs vinner av Seefeld-trippelen, Jørgen Graabak, deltar ikke denne gangen etter å ha vært ute med korona.

  Seefeld-trippen består av tre renn: Hopp og 7,5 km fredag, hopp og 10 km lørdag og avslutning med hopp og 12,5 km søndag.

  Austria Nordic Combined World Cup
  Foto: Andreas Schaad / AP
 • Weng-drama – hevder hun mistet synet

  Ebba Andersson var i en klasse for seg selv i løypene i franske Les Rousses. Svensken passerte til grønne mellomtider under 10-kilometeren, og økte hele veien avstanden til konkurrentene.

  Delphine Claudel imponerte på hjemmebane, og ble nummer to – syv sekunder bak Andersson som vant.

  Heidi Weng fikk på sin side en tung dag på jobben, og endte til slutt opp på en 15. plass. Mot slutten trøblet hun med synet.

  – Jeg klarte ikke få opp farta rett og slett og sisterunden hadde jeg ikke syn heller. Jeg var så kald. Jeg måtte egentlig satse på at svingene gikk bra og så ble jeg tatt igjen av Ingvild (Østberg), sier Weng til NRK.

  I mål var hun 1.04 minutt bak Andersson.

  – Jeg hadde ikke noe syn, jeg så nesten ingenting på den siste runden. Det var veldig ubehagelig, sier hun også til Viaplay.

  Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske på en fjerdeplass, og var 24 sekunder bak Andersson.

  – Hun har VM-plassen på distansen langt ned i lomma nå, kommenterte Jann Post midtveis i løpet.

  Det svarer Østberg følgende på til NRK:

  – Skulle ønske det var ekspertene som tok ut laget da, men det er trenerne som gjør det og de gjør sine vurderinger. Alle har sine opplevelser av et sånt løp, mer enn man kanskje ser på TV. Jeg føler ikke jeg kunne gjort så mye annerledes til nå, og jeg har veldig lyst til å gå den i VM.

  Silje Theodorsen gjorde også et godt løp, og ble til slutt nummer seks.

  – Dette er et veldig viktig renn for 10 fri. Jeg føler jeg leverer en god søknad i dag og jeg har absolutt lyst til å kjempe om de plassene, sier Theodorsen til NRK.

  VM i Planica starter 21. februar.

  – Hun gjør det uhyre interessant før et VM-uttak, kommenterte Torgeir Bjørn om innsatsen.

  Ragnhild Haga endte på tiendeplass.

  Tour de ski 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Novak Djokovic til Australian Open finale

  Novak Djokovic er klar for sin tiende finale i Australian Open etter å ha slått amerikanske Tommy Paul i strake sett i semifinalen.

  Djokovic, som er fjerdeseedet i turneringen, vant 7-5, 6-1 og 6-2.

  I finalen møter han greske Stefanos Tsitsipas. Serberen har aldri tapt en finale i Australian Open og jakter sin 10. seier. Han har avgitt kun ett sett på sin vei til finalen.

  Djokovic fikk ikke forsvare seieren sin fra 2021 i fjor etter å ha blitt kastet ut av Australia på grunn av at han nektet å la seg vaksinere for korona.

  Den 35 år gamle serberen har vunnet 21 Grand Slam-titler (9 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open).

  Australian Open Tennis
  Foto: Mark Baker / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste