Hopp til innhold

Rekdal raste etter stygg takling på overtid: – Setter helsa til en spiller i fare

Det kokte fullstendig over da Zlatko Tripic taklet Victor Jensen stygt på overtid av kampen mellom Rosenborg og Viking. Også Markus Henriksen ble utvist, noe Kjetil Rekdal likte særs dårlig.

Viking - Rosenborg

KAOS: Det ble fullt kaos etter utvisningene.

Foto: Carina Johansen / NTB

Viking-spilleren Tripic ble overivrig i jakten på ballen midt på banen og kastet seg inn i en hodeløs takling på Victor Jensen.

– Jeg hadde en litt dårlig klarering sent i kampen, i et brudd, som jeg ville stoppe. Da løp han mot vårt mål, og jeg skulle gjøre det jeg kunne for å klippe han ned for å ta et gult kort. Selvfølgelig ikke med intensjon om å skade, sier Tripic til NRK etter kampen.

– Så kommer jeg i mye større fart enn jeg hadde håpet, og da blir taklingen veldig stygg, og da er det greit at jeg får det røde.

Dommer Tore Hansen sto like ved og dro raskt frem det røde kortet. Like etter stormer flere Rosenborg-spillere til situasjonen, og Henriksen dyttet Tripic i bakken. Hansen dro derfor frem det røde kortet til Rosenborg-kapteinen også.

Det er dum reaksjon av Henriksen som går og dytter inn i så stor fart. Det blir overtenning, sier Tripic til Discovery.

Viking - Rosenborg

RØDT: Zlatko Tripic fikk rødt kort.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Beinhardt

RBK-trener Kjetil Rekdal tok etter kampen en prat med dommeren om Henriksens gule kort. Han var klar på at Henriksen ikke hadde fortjent mer enn gult kort.

– Det er min oppfatning, så har jeg respekt for at dommeren har sin oppfatning. Det var fin samtale, og han skulle se på situasjonen igjen, sier Rekdal til NRK.

Han var enda mindre i tvil om hva han mente om taklingen fra Tripic.

– Det er slik vi ikke vil se. Det er grisestygt, det setter helsa til en spiller i fare. Det er greit at han ikke har til intensjon å skade han, men det må vi få bort. Fotball er en tøff sport, men det der er overgrep, slik jeg ser det, sier han.

Viking - Rosenborg

SNAKKET MED DOMMEREN: RBK-trener Kjetil Rekdal.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Det må bli en streng straff. Ikke min oppgave, men regner med det blir minst tre kamper, kanskje mer.

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim er også klar på at utvisningen av Tripic ikke er noe å diskutere.

– Han har mye hjerte og der bikker det over. Det er en stygg takling. Fortjent rødt kort. Det er noe vi ikke ønsker å se på banen, sier han til Discovery.

Selvmål

Viking var best innledningsvis, men maktet ikke å omsette to gode muligheter til scoring.

Like før halvtimen spilt vibrerte det godt i metallet bak vertenes Patrik Gunnarsson. Erlend Dahl Reitan kom skliende på bakerste stolte og satte ballen i tverrliggeren. Sekunder senere lå den likevel i nota etter en flott avslutning fra svenske Stefano Vecchia.

Eliteserien i fotball 2022: Viking - Rosenborg

LEDELSE: Stefano Vecchia sendte gjestene i ledelsen.

Foto: Carina Johansen / NTB

Tross brukbare muligheter til begge lag, der blant annet Pereira ble den andre RBK-spilleren til å treffe tverrliggeren, ble det ingen flere mål i den første omgangen. Dermed tok lagene pausepraten på stillingen 0–1 i Stavanger.

Halvveis ut i andre omgang var Pereira altså igjen uheldig da han var sistemann på ballen etter en avslutning fra Niklas Sandberg. Utligningen var et faktum.

– Vi er misfornøyd med det. Vi leder og har godt grep i første omgang og har planer om å fortsette med det i andre omgang. Skuffende at vi ikke forvalter ledelsen bedre, sier Rekdal.

Flere mål ble det ikke og kampen endte det 1–1. Viking holder tredjeplassen i Eliteserien, mens Rosenborg er helt nede på åttendeplass.

Viking har vært gjennom en tung periode. Den siste seieren i serien kom helt tilbake til 16. mai, og søndagens poengfangst er den første siden 25. mai.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen ga kun ett intervju med norsk media etter EM-triumfen. Han stormet forbi resten av pressen og ville ikke si noe. Det får NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste