Høyden kan stoppe Zuccarello

Selv om han har imponert under OL, så kan Mats Zuccarello Aasen være for liten til spill i NHL.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Mats Zuccarello Aasen i duell med Michal Handzus

Mats Zuccarello Aasen i duell med 22 centimeter høyere Michal Handzus under kampen mot Slovakia.

Foto: Luis Acosta / Scanpix/AFP

Mats Zuccarello Aasen skal være i flere NHL-klubbers søkelys etter storspill under OL.

Allerede før tirsdagens kamp mot Slovakia skrev NRK at Chicago Blackhawks skal være interessert i 22-åringen.

Les: Jages av NHL-klubber

Norges beste mot Slovakia

Etter tirsdagens kamp var mot Slovakia var både medspillere og motspillere enige om at Zuccarello Aasen var Norges beste spiller.

- Zucharello var den store fighteren på laget vårt i dag, sa rekkekamerat Patrick Thoresen til NRK.

Også Slovakias Marian Gaborik, som til daglig tjener sine dollarmillioner i NHL-klubben New York Rangers, hadde merket seg nordmannen.

- Nummer 48 (Zuccarello Aasen) var Norges beste. Han var rask og han scoret, sa Marian Gaborik til NRK.no etter kampen.

Video: Se målet til Zuccarello Aasen

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Gikk ut i hundre

Zdenko Chara

Den 2,05 høye slovenske backen Zdenko Chara fikk føle Zuccarello Aasens terrieregenskaper.

Foto: Shaun Best / Scanpix/Reuters

Under tirsdagens kamp mot Slovakia imponerte 22-åringen, som er lavest av alle ishockeyspillerne i OL, fra første sekund.

Da den første droppen gikk sto Zuccarello Aasen oppstilt mot OLs høyeste spiller, 2,05 meter høye og 115 kilo tunge Zdenko Chara som til daglig spiller i Boston Bruins.

Nordmannen hadde tydelig bestemt seg for ikke å la seg skremme, og det gikk under to sekunder fra kampstart til Zuccarello Aasen hadde prøvd seg på en kroppstakling på 42 kilo tyngre Chara.

NRK.no prøvde etter kampen å spørre den slovenske kjempen om hva han synes om motspilleren, men fikk et kontant "Jeg vil ikke snakke om han" som svar.

Har gitt mersmak

Norge har i OL spilt mot Canada og USA, lag som bare har hatt spillere fra NHL.

I tirsdagens kamp mot Slovakia var over halvparten av motstanderne fra NHL og Zuccarello Aasen innrømmer at det har gitt mersmak.

- Det har vært gøy å spille mot de beste i verden. Det er både høyt nivå og høyt tempo, sier Zuccarello Aasen til NRK.no.

Han har hørt om interessen fra NHL, men sier at han fokuserer på sin svenske klubb Modo, der han har to år igjen av kontrakten.

- Å spille i NHL har alltid vært en drøm, men jeg tenker at skjer det så skjer det, sier Zuccarello Aasen til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kan være for liten

Selv om 22-åringen har fått mange pene ord under OL så kan størrelsen være et problem for ham hvis han skulle prøve seg i NHL.

Mats Zuccarello Aasen (48) jubler med Tore Vikingstad (29) og Patrick Thoresen (41).

Mats Zuccarello Aasen (48) jublet sammen med rekkekameratene Tore Vikingstad (29) og Patrick Thoresen (41) etter scoring mot Slovakia.

Foto: Cris Bouroncle / Scanpix/AFP

Med sine 1,71 meter er han bare én centimerter høyere enn amerikanske Brian Gionta, New Jersey Devils-spilleren som er lavest av alle i dagens NHL.

- Størrelsen er kanskje et problem, det er vanskelig å si om han er god nok til tross for mangelen på tyngde, sier Slovakias NHL-stjerne Marian Gaborik til NRK.no

Små med suksess

Helt umulig er det likevel ikke for lave spillere å lykkes i den fysiske nord-amerikanske ishockeyen.

Canadiske Theoren Fleury var bare 1,68 meter høy, men var stjerne i NHL-klubbene Calgary Flames, Colorado Avalanche, New York Rangers og Chicago Blackhawks og vant både Stanley Cup og OL-gull.

Han oppnådde 1084 poeng i NHL, og er en av totalt 74 løpere som har brutt den "magiske" tusenpoengs-grensen.

Siste nytt

 • Norendal operert for brudd i leggen

  Silje Norendal ble i natt operert for et komplisert brudd i leggen, skriver VG. Det var et fall i slopestyleløypen under oppkjøringen til US Open i Colorado som resulterte i bruddet. Snowboardstjernen går dermed glipp av resten av konkurransesesongen.

  FIS Snowboard World Championships - Men's and Ladies' Slopestyle
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Solskjær får skryt av Beckham

  – Eg synest han har gjort ein god jobb. Han gjer som sjefen (Alex Ferguson) og er positiv til spelarane, seier David Beckham om Ole Gunnar Solskjær.

  – Ferguson kritiserte aldri ein spelar frå eigen klubb. På det området er Ole akkurat lik, seier Beckham til Sky Sports.

  – Fansen står bak han fordi han er ein flott person, og alt han har gjort for Manchester United opp gjennom åra, seier den tidlegare United-legenda.

  United har sju kampar på rad utan tap, og klubben har eit håp om å kome inn blant dei fire beste i Premier League før sesongen blir avslutta i mai.

  David Beckham og Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Darren Staples / Reuters
 • Ingen korona-frykt etter VM

  Skiskyttarlandslaget har ikkje sett seg nøydde til å gjere ekstra tiltak rundt tiltak korona-smitte etter VM i Anterselva. VM-byen ligg i Nord-Italia, men ikkje i områda som er mest utsett for smitte. Ingen i den norske troppen har blitt sjuke i etterkant av VM, opplyser Ragnar Hagen, leiar for landslagets helseteam til NRK.

  Han seier det ikkje var noko tema under meisterskapet, og dei har heller ikkje sett behov for å teste utøvarar og støtteapprat etter at dei kom heim frå VM i Anterselva. Skiskyttarane reiser til Tsjekkia og Nove Mesto tidleg neste veke, og det skal ikkje vere fare for arrangementa der.

  Anterselva
  Foto: Berit Roald / Berit Roald

Sendeplan

Kl. Program Kanal