Hopp til innhold

Krangel og høy temperatur da Norge tapte thriller mot Spania: – Det er en kjip følelse nå

TOKYO/OSLO (NRK): Norge og Spania fulgte hverandre som skygger gjennom hele dagens OL-oppgjør, og det ble både munnhuggeri og temperatur. Til slutt var det Spania som vant med ett mål.

Na6RDk86ky0

IRRITERT: Det kokte godt for Sander Sagosen og resten av det norske laget i møtet med sterke Spania.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  • Spania - Norge 28-27

– Spanjolene er sleipe og gode. Det er kjedelig at vi ikke får noen poeng med herfra, sier Norge-målvakt Torbjørn Bergerud.

Etter de dramatiske sluttminuttene mot Spania, hvor spanjolene til slutt avgjorde på et straffekast etter den ordinære spilletiden, styrtet Sander Sagsen rett til kampens dommerpar – tett fulgt av landslagstrener Christian Berge. De ble stående og diskutere opphetet med dommerne ute på banen.

De hadde nok sitt å si om de ulike situasjonene som oppsto på slutten av kampen, for da skjedde det mye.

Spania

Her kan du se høydepunktene fra Spania - Norge.

Sagosen havnet i munnhuggeri

– Det handler om følelser, det. Vi er der ute for å vinne håndballkampen, og noen ganger har jeg en mening, og de har en annen. Sånn er spillet, sier Sagosen når NRK snakker med ham noen minutter senere, og adrenalinet har lagt seg litt.

– Det er alltid kjipt å tape når vi er så nærme. Vi har kampen i store deler, men så er det en periode hvor vi brenner og brenner. Da blir vi litt jagende. Det er en kjip følelse nå, sier han.

Norge storspilte i den første omgangen, men utover i den andre omgangen krøp spanjolene forbi, og det var også da temperaturen begynte å stige.

Ti minutter før slutt måtte Christian O'Sullivan dra til seg en svært irritert Sander Sagosen, som havnet i munnhuggeri med en spanjol etter en kamp om ballen.

SzqeEIPNcos

O`Sullivan nappet til seg Sagosen da det begynte å bli antydning til krangling.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Sander kaster seg etter ballen og tar tak i ballen. Og da trenger ikke spanjolen å kaste seg inn når Sander har ballen. Da er det en utvisning. Jeg måtte roe han litt ned, for han er litt heit i toppen innimellom, forklarer O`Sullivan om situasjonen.

– Jeg hadde ballen, så bare kastet han seg over meg. Da skal man bjeffe litt, forklarer Sagosen.

Sagosen var ved flere anledninger synlig oppgitt over både motstanderne og dommerne, blant annet da linjespiller Magnus Gulleruds drakt sto rett ut som et seil noen minutter før slutt, uten at det ble dømt straffe.

Diskuterte med dommerne

Kampen levde i alle fall helt til siste spilleminutt. Norge lå under med ett mål da de fikk tildelt straffekast et halvt minutt før slutt. Den satte Magnus Jøndal i mål, og spanjolene svarte med å ta timeout, hvor de la planen for kampens siste angrep.

7sFIByc-S6g

Torbjørn Bergerud spilte en strålende kamp i det norske målet, men greide ikke stanse det siste straffekastet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Der spilte spanjolene seg frem til et straffekast, som de fikk ta etter at den ordinære tiden var ute. Torbjørn Bergerud greide ikke å stanse det, og dermed ble det et ettmålstap.

Trener Berge sier at det var dette straffekastet som fikk ham til å styrte til dommerne etter kampen.

– Jeg vet ikke om jeg ser riktig, men jeg syntes at jeg så at han landet på det fjerde skrittet der før han spilte ballen inn. Men det er mulig jeg tar feil. Det er jo litt adrenalin i kroppen min der og, så da bare reagerer jeg ut ifra refleks. Men dommerne var gode, sier han til NRK.

Fornøyd med den norske innsatsen

Landslagstreneren legger til at han egentlig er veldig fornøyd med spillerne sine.

– Vi spiller en god kamp, virkelig. Vi kommer til veldig mange gode sjanser, står bra bakover. Det var et kjempesteg fra Brasil-kampen, men det er selvfølgelig surt å tape til slutt, sier han.

eZERdvZIhAk

Norge har ikke vunnet mot Spania på 22 år, men i dag ble det i alle fall kamp til siste sekund.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Akkurat som i VM-tapet for Spania i januar, spilte den spanske målvakten en avgjørende rolle, og reddet nesten halvparten av de norske skuddene.

– Det var en vanskelig kamp, men vi er fornøyde med resultatet. Det er ekstra gøy å redde skudd fra noen av verdens beste spillere, som Jøndal og Sagosen, sier Rodrigo Corrales til NRK.

Norge fikk en god start på OL da de slo Brasil i åpningskampen, og tapet mot Spania trenger ikke å ha så mye å si, så sant Norge greier å sikre seiere i kampene som venter. Neste kamp for Norge er mot Argentina førstkommende onsdag.

De fire beste fra puljen avanserer til kvartfinale. Norges gruppe er hakket hardere enn den andre der Danmark, Sverige, Egypt, Bahrain, Japan og Portugal møtes.

Siste nytt

  • Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

    Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

    Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

    Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

    Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

    Rittet avsluttes fredag.

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

    Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

    Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

    Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

    27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: Team Visma-Lease a Bike/X
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

    – Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

    Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

    EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

    I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal