Hopp til innhold

Hovland vant etter storspill: – Føltes veldig solid hele uka

Viktor Hovland forsvarte fjorårsseieren i Mayakoba-turneringen, da han tok sin tredje turneringsseier på PGA-touren. Den beste han har spilt, ifølge han selv, og det resulterte i et byks på verdensrankingen.

World Wide Technology Championship at Mayakoba - Final Round

SEIER: Viktor Hovland med det synlige beviset på at han er vinneren av Mayakoba-turneringen 2021.

Foto: Mike Ehrmann / AFP

Viktor Hovland vant Mayakoba-turneringen i Cancún i Mexico med fire slag ned til nærmeste konkurrent. Han endte dagen fire slag under par, og endte totalt 23 slag under par i turneringen.

– Det føltes veldig solid hele uka. Jeg kunne nyte de siste hullene, så det var veldig deilig denne gangen, forteller en fornøyd Hovland til NRK.

Hovland slo birdie på hull 3, 5, 9, 11, 14 og 17. Det ble bogey på hull 12 og 15, ellers har nordmannen slått til par under søndagens runde.

– Det er en golfoppvisning, en golfleksjon, sa Eurosport-ekspert Henrik Bjørnstad i det Hovland senket en birdieputt på hull 17.

World Wide Technology Championship at Mayakoba - Final Round

SISTE RUNDE: Hovland sammen med caddien sin, Shay Knight (t.v.).

Foto: Cliff Hawkins / AFP

Selv var ikke Hovland like overbevist over sin egen prestasjon, men han klarte å holde hodet kaldt, noe som viste seg å bli avgjørende.

– Jeg spilte egentlig ikke kjempebra i dag, men jeg hadde noen øyeblikk hvor jeg klarte å komme meg unna, sier Hovland til NRK.

Tøff motstand

Etter søndagens seier klatret nordmannen til 10.-plass på verdensrankingen og tangerte med det sin egen bestenotering i karrieren. Før turneringen lå han helt nede på 17.-plass.

Topp fem i verden er uendret, etter som ingen av dem stilte i den siste turneringen, men det var likevel nok av tøffe motstandere for Hovland i Mexico.

Scottie Scheffler startet søndagen svært godt, og seilte tidlig opp som en av de skarpeste rivalene i seierskampen. Men etter en dobbeltbogey på hull 16, falt amerikaneren tilbake til 17 slag under par totalt, hvor han til slutt endte.

I stedet er det Carlos Ortiz og Justin Thomas som viste seg å være de to nærmeste utfordrerne til Hovland. Hjemmefavoritt Ortiz spilte seg opp til andreplass søndag, 19 slag under par, hvor han også endte til jubel fra hjemmefansen.

Thomas endte 18 slag under par.

Forsvarte fjorårstittelen

Hovland vant Mayakoba-turneringen også i fjor, forsvarte med det tittelen fra i fjor. Det er også nordmannens tredje tittel på PGA-touren noensinne.

Han blir med det også den første som forsvarer en tittel på PGA-touren siden Brooks Koepka gjorde det samme tilbake i 2019. Og førstemann som forsvarer tittelen i Mayakoba-turneringen.

– Det å gjøre det her på denne banen hvor jeg har gjort det før, det er veldig spesielt, sier hovedpersonen selv.

På pressekonferansen etter seieren fikk han spørsmål om dette var den beste turneringen han har spilt som proff.

– Jeg tror det, svarte nordmannen.

Hovlands første tittel på PGA-touren kom i Puerto Rico i 2019.

World Wide Technology Championship at Mayakoba - Final Round

FOKUSERT: Hovland imponerte stort hele turneringen, og kronet det med seier søndag.

Foto: Cliff Hawkins / AFP

Nær rekord lørdag

Hovlands storspill fortsatte etter en utrolig runde lørdag. Han gikk lørdagen ni under par, og brukte totalt 62 slag. Ett slag mer enn banerekorden, og Hovlands beste runde noensinne.

Det var ekstra imponerende fordi han spilte med lånt driver, etter at hans egen ble ødelagt onsdag kveld. Dagen før turneringen startet.

– Jeg er glad over å ha trosset motgangen. Jeg har holdt meg til planen og har hatt suksess med det, sa Hovland etter runden lørdag.

Turneringen i Mayakoba ved bredden av Det karibiske hav har en førstepremie på nesten 1,3 millioner dollar.

Siste nytt

 • Her er City-eieren på kamp for første gang på 13 år

  Manchester City-eieren Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan har glimret med sitt fravær i hele 13 år, men under lørdagens mesterligafinale i Istanbul er eieren omsider «ringside» under en City-kamp.

  Sjeik Mansour, som også er visestatsminister i Abu Dhabi, sitter på samme rekke som blant annet Tyrkia-president Tayyip Erdogan, statsoverhode i Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed Al Nayhan, og City-styreleder Khaldoon al-Mubarak.

  På spørsmål fra NRK om hvorfor Sjeik Mansour sjelden er på City-kamp, svarer forsker og Midtøsten-ekspert Kristian Coates Ulrichsen:

  – Det er ikke så godt å si, men det sies at han rett og slett ikke er så interessert i fotball.

  Eierskapet til City er svært omdiskutert. Amnesty International Norge skriver på sine nettsider at «De forente arabiske emirater er blant landene i verden hvor sivilsamfunnet er mest undertrykket».

  Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyans
  Foto: Molly Darlington / REUTERS
 • Nordås klarte VM-kravet i Paris etter superløp

  Narve Gilje Nordås har hatt en strålende sesong og i et stevne i Paris lørdag kveld klarte han VM-kravet med et strålende løp på 3.32,39.

  Før sesongen hadde Nordås en personlig rekord på 3.36,23.

  Det er en tid han har forbedret to ganger tidligere i sesongen, før han lørdag altså kom under VM-kravet på 3.34,20 med det strålende løpet på 3.32,39.

  – Et meget sterkt resultat, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

  Det er også to tideler under Jakob Ingebrigtsens sesongbeste på 1500 meter og dermed den beste norske tiden på 1500 meter i år.

  Nordås vant også løpet i Paris.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB
 • Lotta Udnes Weng raskest i Holmenkollen Skishow

  Lotta Udnes Weng rykket før oppløpet og vant kvinnenes rulleskirenn over ni kilometer under Holmenkollen Skishow.

  Weng leverte en kjempeavslutning og vant 3,1 sekunder foran Helene Marie Fossesholm og 6,8 foran tvillingsøsteren Tiril Udnes Weng.

  De tre utgjorde en tettrio gjennom hele løpet. Ned til firer Ingvild Flugstad Østberg skilte det 50,8 sekunder.

  Gode prestasjoner i prologen ga en fordel i selve løpet. Tiril Udnes Weng startet med fem sekunders forsprang på søsteren Lotta, mens Fossesholm startet ytterligere fem sekunder bak.

  Deretter skilte det fem sekunder til Elena Rise Johnsen, som igjen hadde fem sekunders forsprang til kvartetten Mathilde Myhrvold, Linn Sömskar (Sverige), Maria Hartz Melling og Hedda Østberg Amundsen.

  Østberg startet 30 sekunder bak prologvinneren. (NTB)

  Kvinnelandslag langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste