Hopp til innhold

Hovland tre slag unna turneringsseier: – For en magisk spiller

Det norske golfesset Viktor Hovland befester sin posisjon i verdenstoppen i golf. Søndag var han nær turneringsseier i Nord-Carolina.

PGA: Wyndham Championship - Final Round

STORSPILTE: Viktor Hovland leverte en solid sisterunde og ble nummer fire i North-Carolina.

Foto: Rob Kinnan / Reuters

Hovland brukte 65 slag på den fjerde og siste runden, fem slag under par. Dermed endte han på 19 slag under par, noe som holdt til en fjerdeplass i turneringen.

Det er også den beste prestasjonen av en norsk mann på PGA-touren. Henrik Bjørnstad leverte en tiendeplass i 2006.

– Det har vært lange seks uker, men det har vært veldig moro. Det var stort å få spille sammen med J. T. (Poston) på avslutningen i dag, sa Hovland i Eurosports sendinger.

Eurosports golfkommentator Henrik Bjørnstad lot seg imponere av spillet til 21-åringen fra Oslo.

– For en magisk spiller, sier Eurosports golfkommentator Henrik Bjørnstad.

– For en turnering han gjør, for en prestasjon det er! For noen spillere vi har. Han er bare 21 år, fortsatte Bjørnstad.

James Tyree Poston vant turneringen i Nord-Carolina. Han leverte en prestasjon av de sjeldne, og gikk hele turneringen uten en bogey (et slag over par).

PGA-kortet på vent

Wyndham Championships var den siste PGA-turneringen denne sesongen, og med fjerdeplassen glapp muligheten for Hovland til å sikre seg PGA-kortet direkte for neste sesong.

Nå må Hovland bli blant de 25 beste i Korn Ferry Tour Finals, som går over tre turneringer i august og september, for å sikre PGA-spill til neste sesong.

– Jeg synes det ser svært lovende ut når han spiller den golfen har leverer hver dag, så jeg har stor tro på at han klarer det, sa Bjørnstad under sendingen om mulighetene for å nå PGA-spill gjennom finaleturneringen.

Skulle han klare det vil det i så fall bli to nordmenn på PGA-touren neste år, ettersom Kristoffer Ventura sikret PGA-kortet tidligere i år, da ble blant de 25 beste i Korn Ferry Tour.

– Om vi får begge på PGA Touren neste år er det drømmescenario, men det kan fort skje. I min verden er det større sannsynlighet for at det skjer, enn at det ikke skjer og begge har nivået som skal til for å lykkes på PGA Touren, har tidligere golfproff, Marius Thorp, tidligere uttalt til NRK.

Startet dagen på femteplass

Hovland gikk ut den fjerde og siste runden på delt femteplass, tre slag bak Byeong Hun An fra Sør-Korea etter å ha imponert voldsomt på den tredje runden lørdag.

Den norske golfsensasjonen startet finalerunden med en bogey på sitt første hull, og på de fem første hullene hadde han to bogeyer og tre birdier.

Deretter fulgte to strake par på hull seks og syv, og 21-åringen fikk også en birdie på det åttende hullet.

På det tidspunktet var han 16 slag under par, og med en delt tredjeplass var ikke avstanden opp større enn at det kunne gå veien.

Men på det ellevte hullet gikk han på dagens tredje bogey. Dermed skulle det vise seg at kampen om å kjempe seg inn blant topp to i turneringen ble for tøff.

På de siste seks hullene leverte han tre birdier og tre par, og endte til slutt på 65 slag, fem slag under par på den fjerde runden.

Siste nytt

 • RBK røk ut tross sjokkstart mot Real Madrid

  Rosenborgs kvinnelag var levnet få muligheter etter 0-3 hjemme mot Real Madrid, men rystet den spanske klubben i returkampen på vei mot et hederlig tap.

  Real Madrid vendte til 2-1-seier og sikret plass i gruppespillet med sammenlagt 5-1.

  Rosenborg hang veldig godt med i den første omgangen og kom til flere gode muligheter. Ett minutt på overtid i første omgang var det veldig nær 0-2, og da ville det vært kamp igjen om avansement. Skinnes gjenvant ballen inne i feltet, og den spratt til Cesilia Andreassen. Hennes skudd gikk rett utenfor.

  Men ved hjelp av Caroline Weir og Athenea del Castillo snudde spanjolene kampen og er dermed trygt videre til gruppespillet i Mesterligaen.

  Champions League play-off: Rosenborg - Real Madrid.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Innhopp for Maanum da Arsenal slet seg til CL-plass

  Frida Maanum kom inn i sluttfasen og hjalp å dra seieren i land da Arsenal sikret seg plass i mesterligaens gruppespill med 1-0-seier borte mot Ajax.

  London-klubben levde farlig etter 2-2 på hjemmebane i første kamp, men et Ajax-lag med tidligere Vålerenga-profil Sherida Spitse som kaptein ble senket av den nederlandske stjernespissen Viviana Miedema.

  Spissens scoring tidlig i 2. omgang ble kampens eneste, og dermed får Arsenal plass i mandagens trekning av gruppespillet.

  Maanum måtte igjen starte på benken, men hun kom inn for Miedema i det 83. minutt og hjalp Arsenal å tette igjen gjennom resten av ordinær tid og seks tilleggsminutter. (NTB)

  Landslaget i fotball 2022: trening
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Brann kollapset da Mesterliga-drømmen røk

  Brann hadde 1-1 med seg i returoppgjøret borte mot Rosengård, men i Sverige skulle det bli for tøft.

  Svenskene leverte en knallsterk andre omgang, og gikk opp i en 3-0 ledelse. Brann svarte Rosengård, og reduserte til 1-3 etter scoring av Maria Brochmann.

  Men det holdt altså ikke, og det er Rosengård som skal spille fotball i Mesterligaen.

  Rosenborg møter Real Madrid i Spania onsdag kveld. Trønderne ligger under 0-3 fra forrige oppgjør, og må levere noe helt spesielt for å ta seg videre.

  Football, UEFA Women's Champions League, FC Rosengård - Brann
  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste