Hopp til innhold

Hovland tre slag unna turneringsseier: – For en magisk spiller

Det norske golfesset Viktor Hovland befester sin posisjon i verdenstoppen i golf. Søndag var han nær turneringsseier i Nord-Carolina.

PGA: Wyndham Championship - Final Round

STORSPILTE: Viktor Hovland leverte en solid sisterunde og ble nummer fire i North-Carolina.

Foto: Rob Kinnan / Reuters

Hovland brukte 65 slag på den fjerde og siste runden, fem slag under par. Dermed endte han på 19 slag under par, noe som holdt til en fjerdeplass i turneringen.

Det er også den beste prestasjonen av en norsk mann på PGA-touren. Henrik Bjørnstad leverte en tiendeplass i 2006.

– Det har vært lange seks uker, men det har vært veldig moro. Det var stort å få spille sammen med J. T. (Poston) på avslutningen i dag, sa Hovland i Eurosports sendinger.

Eurosports golfkommentator Henrik Bjørnstad lot seg imponere av spillet til 21-åringen fra Oslo.

– For en magisk spiller, sier Eurosports golfkommentator Henrik Bjørnstad.

– For en turnering han gjør, for en prestasjon det er! For noen spillere vi har. Han er bare 21 år, fortsatte Bjørnstad.

James Tyree Poston vant turneringen i Nord-Carolina. Han leverte en prestasjon av de sjeldne, og gikk hele turneringen uten en bogey (et slag over par).

PGA-kortet på vent

Wyndham Championships var den siste PGA-turneringen denne sesongen, og med fjerdeplassen glapp muligheten for Hovland til å sikre seg PGA-kortet direkte for neste sesong.

Nå må Hovland bli blant de 25 beste i Korn Ferry Tour Finals, som går over tre turneringer i august og september, for å sikre PGA-spill til neste sesong.

– Jeg synes det ser svært lovende ut når han spiller den golfen har leverer hver dag, så jeg har stor tro på at han klarer det, sa Bjørnstad under sendingen om mulighetene for å nå PGA-spill gjennom finaleturneringen.

Skulle han klare det vil det i så fall bli to nordmenn på PGA-touren neste år, ettersom Kristoffer Ventura sikret PGA-kortet tidligere i år, da ble blant de 25 beste i Korn Ferry Tour.

– Om vi får begge på PGA Touren neste år er det drømmescenario, men det kan fort skje. I min verden er det større sannsynlighet for at det skjer, enn at det ikke skjer og begge har nivået som skal til for å lykkes på PGA Touren, har tidligere golfproff, Marius Thorp, tidligere uttalt til NRK.

Startet dagen på femteplass

Hovland gikk ut den fjerde og siste runden på delt femteplass, tre slag bak Byeong Hun An fra Sør-Korea etter å ha imponert voldsomt på den tredje runden lørdag.

Den norske golfsensasjonen startet finalerunden med en bogey på sitt første hull, og på de fem første hullene hadde han to bogeyer og tre birdier.

Deretter fulgte to strake par på hull seks og syv, og 21-åringen fikk også en birdie på det åttende hullet.

På det tidspunktet var han 16 slag under par, og med en delt tredjeplass var ikke avstanden opp større enn at det kunne gå veien.

Men på det ellevte hullet gikk han på dagens tredje bogey. Dermed skulle det vise seg at kampen om å kjempe seg inn blant topp to i turneringen ble for tøff.

På de siste seks hullene leverte han tre birdier og tre par, og endte til slutt på 65 slag, fem slag under par på den fjerde runden.

Siste nytt

 • Warholm og Ingebrigtsen nominert til prestisjefull pris

  De to nybakte verdensmesterne, Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm, ble i dag nominert til årets mannlige friidrettsutøver i Europa.

  Avgjørelsen vil bestå av en fjerdedel fra stemmeavgivning på sosiale medier, sammen med en fjerdedel fra nasjonale forbund, presse og et ekspert panel.

  Forrige år ble Jakob Ingebrigtsen og Armand Duplantis de første i historien til å dele prisen på herresiden.

  Prisseremonien vil skje 21. oktober, i Vilnius i Litauen.

  Track & Field: Prefontaine Classic Press Conference
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering.

  Dersom Baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må Saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass.

  Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

  Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig.

  Så kom tapet for Saravi. (NTB)

  baldauf
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

  Fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i Tlexcala i Mexico. I den anledning stiller Mol og Sørum som tittelforsvarere. En av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde.

  – Høyden er en faktor som er ny for oss. Vi hadde en liten samling i Mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. Pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. Så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier Mol og Sørum til NRK.

  Så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. I tre av dem ble det seier.

  I august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i EM for Mol og Sørum. Isteden endte svenske Åhmann og Hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. Söta bror kan også bli å frykte når VM går av stabelen.

  –Sverige og USA er de som har skilt seg mest ut i år. De har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier Mol og Sørum.

  – Det blir veldig spennende. Det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.

  EM Sandvolley 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste