Hovland tidlig ut i Ryder Cup

Viktor Hovland spiller sammen med engelske Paul Casey når Ryder Cup i golf innleder fredag med fire foursomes-kamper. De får sylskarp motstand.

Det er 12 spillere på hvert lag i prestisjeduellen mellom USA og Europa, og åtte av dem ble valgt til å delta i foursomes, der spillerne slår annenhver gang på samme ball. Hovland og Casey skal duellere med Dustin Johnson og Collin Morikawa. Spillerne slår ut 14.21 norsk tid.

Johnson og Morikawa er nummer to og tre på verdensrankingen. Bare spanske Jon Rahm er foran dem.

De andre duellene mellom Europa og USA er:

Jordan Spieth/Justin Thomas – Jon Rahm/Sergio Garcia 14.05, Brooks Koepka/Daniel Berger – Lee Westwood/Matt Fitzpatrick 14.37, Patrick Cantlay/Xander Schauffele – Rory McIlroy/Ian Poulter 14.53.

Det spilles matchplay i Ryder Cup, slik at duoen som vinner flest hull også vinner kampen. Europa er regjerende mester.

43rd Ryder Cup - Previews
Foto: Andrew Redington / AFP

Sportsnyheter

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Gullballen gikk til Lionel Messi. Superstjernen sikret sin sjuende Ballon d'Or under mandagens prisutdeling. Ingen har vunnet prisen oftere enn argentineren.

Siste nytt

 • Fortsetter Viaplay-nekt

  Johannes Høsflot Klæbo fortsetter å droppe Viaplay-logoen på utstyret sitt. Det bekreftes overfor VG.

  – Johannes har ingen planer om å gå med Viaplay-logoen verken til helgen eller fremover. Det er ikke noe galt med Viaplay, men det er prinsippet om uavhengighet og hans troverdig det her handler om, sier pappa og manager Haakon Klæbo til VG.

  Skiforbundet har foreløpig ikke ønsket å si sin mening om saken.

  – Vedrørende Johannes Høsflot Klæbos uttalelser om Skiforbundets samarbeidsavtale med Viaplay, så er dette en sak som behandles internt i Skiforbundet. Vi er i dialog med involverte parter, derfor ønsker vi ikke å uttale oss om dette nå, sier langrennssjef Espen Bjervig i en pressemelding.

  Klæbo ønsker heller ikke å bruke Skiforbundets nye logo.

  Verdenscup i Ruka
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • NFF drar til Qatar

  Det var knyttet usikkerhet rundt om Norges Fotballforbund skulle dra til Qatar. Nå har forbundet bestemt at det blir en tur til VM-arrangøren 8. desember. Det bekreftes i en pressemelding.

  – Det er gode grunner til å ikke reise, men vi har konkludert med at det er viktigere enn noen gang, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

  Han sier videre at de ønsker å møte representanter for myndighetene, VM-komiteen og migrantarbeidere. Bjerketvedt sier at det kommer til å bli stilt kritiske spørsmål.

  Terje Svendsen kommer også til å dra dit.

  – Den nordiske delegasjonen har i langt tid forberedt denne reisen, og det er gjort en god jobb med programmet. Vi møter både offisielle kilder og kilder vi selv har gjort avtaler med, sier Svendsen.

  Presstreff i NFF
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Vinter-universiaden avlyst

  Vinterleikane for studentar, vinter-universiaden i Luzern i Sveits, er avlyst som følgje av korona-varianten omikron.

  Universiaden er ein multi-idrettskonkurranse i vinteridrettar, som blir arrangert annakvart år.

  Årets skulle ha vore den 30. i rekke, og skulle eigentleg vore avvikla i januar, men blei utsett til desember på grunn av covid-epidemien.

  Arrangementet skulle opna 11. desember og pågått i ti dagar. Men på grunn av omikron og innstrammingar i reise til Sveits, er arrangementet no avlyst, mindre enn to veker før det skulle ha starta.

  Rundt 1600 utøvarar frå om lag 50 land var påmelde.

  Vinter-universiade
  Foto: MAXIM SHEMETOV / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal