Hopp til innhold

Hovland om LIV: - Rankingpoeng er ikkje noko du får over natta

– Rankingpoeng er ikkje noko ein skal få over natta. Skal du fåpoeng, må du følgje prosessen, seier Viktir Hovland om krangelen om rankingpoeng i den nye og pengesterke utbrytarligaen LIV golf.

– Men på den andre sida har dei nokre gode spelarar. Og dersom nokon av dei beste fell utanfor topp 100, er det ikkje bra for rankingen heller, sa Hovland til journalistar før PGA-turneringa i Japan i slutten av denne veka.

LIV knytta seg i førre veke opp mot ein poenggjevande minitour i Midtausten og Nord-Afrika i håp om å hente poeng.

Men verdsrankingan i golf (OWGR) vil ikkje gi LIV poeng enno. Det betyr at LIV-turneringa i Jeddah komande helg ikkje gir deltakarane betre ranking.

– Vi treng meir tid for å vurdere dette, sa OWGR i førre veke.

Nokre av grunnane til at OWGR treng tid til vurdering, er at starfeltet i LIV er for lite, spelarane er inviterte, ikkje kvalifiserte, og at turneringane omfattar berre 54 hol, mot dei vanlege 72, skriv Norsk Golf.

LIV er ein saudiarabisk-basert liga som lokkar med store startpengar og langt større pengepremiar enn det tradisjonelle PGA gjer. Medan PGA-turneringa i Japan har ein premiepott på 11 millionar dollar, har LIV-turneringa i Jeddah 25 millionar.

Fleire toppspelarar har meldt overgang, og dette har skapt stor konflikt i golfverda.

LIV avsluttar årets sesong i Miami i slutten av månaden. PGA er i starten av sin 2022/23-sesong.

Tour Championship Golf
Foto: Steve Helber / AP

Siste nytt

 • Brann har signert australsk landslagsspiss

  Brann har forsterket troppen med Larissa Crummer (27) fra det australske laget Brisbane Roar, erfarer NTB.

  Det er ventet at Crummer blir presentert av Brann klokken 11 tirsdag. Bergensavisen meldte tirsdag morgen at hun var på plass på trening.

  Denne sesongen har hun spilt 15 kamper og scoret fire mål for Brisbane Roar. 27-åringen står med 33 kamper for Australia. (NTB)

  NM-finale fotball 2022: Brann – Stabæk (3-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Sveriges smøresjef ferdig på landslaget

  Petter Myhlback gir seg i rollen som smøresjef for det svenske langrennslandslaget etter tre år i jobben.

  – Jeg følte i starten av sesongen at det begynte å bli utfordrende å være en god smøresjef samtidig som jeg har to barn som satser på å bli gode skiløpere. Familien min, og framfor alt barna mine, trenger meg mer hjemme, og samtidig ønsker jeg å være til stede i deres utvikling, sier Myhlback i en pressemelding.

  Myhlback har vært en suksessrik, men kontroversiell smøresjef. Under ski-VM i Planica havnet han i munnhoggeri med stjerneløperen Frida Karlsson.

  – Jeg tror ikke jeg hadde så bra ski, sa den svenske løperen til Viaplay etter stafettmissen.

  Det ville ikke Myhlback høre snakk om.

  – Jeg synes det så ut som om hun hadde slitne bein, sa han til Aftonbladet.

  Kvinnetrener Ingrid Vikman slutter også på det svenske landslaget. (NTB)

   Ski-VM 2023: 4x5 km stafett for kvinner
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tyskland utelukker OL-boikott selv hvis Russland får delta

  Det tyske olympiske idrettsforbundet (DOSB) vil ikke boikotte OL i Paris, selv hvis russiske og belarusiske idrettsutøvere får delta.

  – Et tysk lag vil konkurrere, vi utelukker en boikott på grunn av generelle bekymringer, sa DOSB-president Thomas Weikert i et intervju med den tyske mediegruppen Funke.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) skal fra tirsdag holde et tredagers styremøte for å diskutere retningslinjer for hvordan de skal håndtere russiske og belarusiske idrettsutøvere i fremtiden.

  De har blitt utestengt fra de fleste store idrettsarrangementer siden starten av den russiske invasjonen av Ukraina for over 13 måneder siden.

  IOC ser nå på muligheten for at de kan komme tilbake under nøytralt flagg under neste års OL i Paris. IOC-president Thomas Bach har sagt at ingen skal diskrimineres på grunn av pass eller fødeland.

  Mer enn 30 land, inkludert Norge, ba nylig IOC om å opprettholde forbudet.

  DOSB kunne foreløpig ikke forestille seg at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få delta igjen, sa Weikert. (NTB)

  IOC Russia Olympics
  Foto: Denis Balibouse / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste