NRK Meny
Normal

Horn glemte børsa: – Man får litt småpanikk

Fanny Welle-Strand Horn glemte å ta med seg geværet da hun stod klar for å veksle med Lars Helge Birkeland under showrennet i tyske Gelsenkirchen.

Fanny Welle-Strand Horn glemte å ta med seg børsa da hun stod klar til å veksle med Lars Helge Birkeland under mix-stafetten i Gelsenkirchen.

SE VIDEO: Her oppdager Fanny Welle-Strand Horn at hun har glemt børsa.

– Det der kan man ikke kalle for noe annet enn amatørmessig, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da Welle-Strand Horn manglet noe ganske så vesentlig under mixed-stafetten.

NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbred var enig.

– Det er antagelig stemningen her kombinert med litt nerver som gjør at man gjør slike forglemmelser. Men det skal jo absolutt ikke skje, sa Skjelbreid.

Fanny Welle-Strand Horn skulle ut på sin andre runde under jaktstarten i skiskyttershowet i tyske Gelsenkirchen da hun oppdager at noe manglet.

– Det gikk ikke opp for meg før jeg ser Lars Helge komme inn mot veksling. Jeg ser at folk begynner å peke mot ryggen min, og plutselig oppdager jeg at jeg ikke har børse på ryggen. Da får man litt småpanikk, sier Welle-Strand Horn til NRK.no.

Hun forteller at hun nok var litt stressa før hun skulle ut å gå.

– Det er så hektisk i mellom etappene. Jeg skulle bare jogge litt før jeg skulle ut å gå igjen, og da tok jeg av meg børsa. Jeg var mest opptatt av å få skiene klare, sier Horn.

– Utrolig kjedelig

Fanny Welle-Strand Horn sier hun aldri har opplevd eller hørt om noe lignende.

– Nei. Dette skal jo ikke skje. Det er sikkert moro for andre, men for min del synes jeg det bare er utrolig kjedelig, sier hun.

– De tapte nok i hvert fall 5-6 sekunder, så det var utrolig synd at Fanny glemte Børsa, sier Liv Grete Skjelbreid.

Ikke noe norsk show

BIATHLON-WORLD-TEAM-CHALLENGE

UKRAINA VANT: Valj Semerenko og Sergej Semenov vant den 13. utgaven av World Team Challenge i skiskyting.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Showrennet i Gelsenkirchen ble på ingen måte en norsk fest. Det startet med en fellesstart der Welle-Strand Horn og Birkeland bommet mest av samtlige. Hele ni bom ble resultatet for mixed-duoen.

– Fellesstarten var alt for dårlig av begge to, sier Welle-Strand Horn.

De norske startet 26 sekunder bak Italia på jaktstarten, men klarte aldri å nærme seg lagene i tet. Norge endte til slutt på en syvendeplass.

– Jeg synes vi gjør det ok på jaktstarten. Men når vi gjør det så dårlig på fellesstarten er det vanskelig å henge med, spesielt når lagene foran oss skyter så bra, sier Fanny Welle-Strand Horn.

Norge med Lars Helge Birkeland og Fanny Welle-Strand Horn skjøt for mange bom, og det ble ingen norsk fest under skiskyttershowet i tyske Gelsenkirchen.

SE VIDEO: Valj Semerenko og Sergej Semenov vant skiskyttershowet i Tyskland.

Siste nytt

 • Svensk favoritt rømte etter kvalik

  Den svenske skikjøreren Henrik Harlaut var blant favorittene, men klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Da rømte han fra laget, pressen og det som var i bakken.

  – Vi vet ikke hvor han er, sier pressesjef Lars Markusson.

  Henrik Harlaut
  Foto: Mike Blake / Reuters
 • Norge vant 10-8

  Herrelandslaget i curling hadde kniven mot strupen i nattens kamp mot Danmark, men klarte til slutt å hale i land seieren. Norge har nå to seiere og tre tap hittill i OL. Det vil si at håpet om semifinale fortsatt lever.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norge leder klart

  Norge leder 9-3 i den viktige curlingkampen mot Danmark. To gode runder hvor nordmennene vant 4-0 la utgangspunktet for forspranget. Skal Norge ha noen som helst mulighet til å avansere må de vinne denne.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling menn. Norge - Korea (7-5)
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Storslalåm 2. omgang, menn
OL i Pyeongchang: Storslalåm 2. omgang, menn
OL i Pyeongchang: Storslalåm 2. omgang, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang
Ski Classics: Jizerska Padesatka
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn