Horgmo: – Jeg sitter iallfall ikke i rullestol

– Jeg nekter å tro at karrieren er over, sier Torstein Horgmo til NRK, i det første intervjuet etter at han falt og fikk brudd i ryggen.

Horgmo

STYGT FALL: Nok en gang havna Torstein Horgmo på sykehus etter et stygt fall.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg merka det med en gang. Smerten kom og jeg kjente det ikke var vits å reise meg.

Snowboardstjerna Torstein Horgmo har akkurat blitt skrevet ut fra sjukehuset i Australias hovedstad Canberra. Der har han ligget i seks lange dager etter det dramatiske fallet i forrige uke.

Slipper operasjon

– Jeg kom litt kort på et ganske stort hopp, underroterte og fikk en saftig trøkk i rompa. Det ser ut som jeg slipper operasjon nå, så det kunne gått mye verre, forteller Torstein Horgmo om fallet til NRK.

Horgmo har vært gjennom flere stygge skader i karrieren og fikk også et brudd i ryggen i 2007. Derfor kjente han igjen smerten som kom da han landet.

– Jeg har hatt et kompresjonsbrudd i ryggen før og kjente fort igjen smerten. Derfor ble jeg bare liggende og prøvde ikke å reise meg som jeg gjorde sist.

Torstein Horgmo

VIL TILBAKE: Han har kommet tilbake fra ryggskade før og vil gjøre det igjen. Torstein Horgmo nekter å gi seg selv om han nok en gang må trene seg opp igjen.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Det er altså et brudd nederst i korsryggen, et kompresjonsbrudd Horgmo har pådratt seg. Derfor måtte hjemreisa utsettest, men det viktigste er at han slipper operasjon.

– Til ryggbrudd å være har jeg vært veldig heldig. I går hadde jeg en runde med legene der jeg skulle prøve å stå oppreist og da ble de enige om at jeg ikke trenger operasjon, sier 28-åringen med tre gull fra X-games.

Ikke karrieretruende

I går viste han tydelig at skaden ikke truer karrieren på Instagram:

– Noen ganger trenger du å brekke ryggen («Break your Back») for å innse hvor mye du elsker snowboarding, skriver Horgmo til et bilde hvor han ligger i sykesengen.

– Jeg veit ikke helt hvor lang tid det kommer til å ta, men jeg har trua på at ting skal ordne seg. Jeg sitter iallfall ikke i rullestol og har trua på at jeg skal komme meg tilbake på brett før eller siden.

Horgmo reiser nå til USA til kjæresten i Colorado.

– Det blir nok en rolig sesongstart, om det blir om et halvt år eller lenger, det driter jeg egentlig i. Jeg nekter å tro at karrieren er over.

Siste nytt

 • Sarri går fra Chelsea til Juventus

  Maurizio Sarri er ferdig i Chelsea, opplyser London-klubben. Den italienske manageren tar over storklubben Juventus. Chelsea-direktør Marina Granovskaia sier at Sarri etter triumfen i Europaligaen fortalte klubben at han ønsket seg tilbake til Italia.

  X03806
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Tok seg til finalen i Polen

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for finalen i sandvolleyball i Polen, etter ein dramatisk semifinale mot russiske Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij. Den norske duoen vann til slutt 2-1 i sett. Dermed er dei klare for å kjempe om sin fjerde strake siger i firestjernesturneringar.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sterk prestasjon av Hovland

  Viktor Hovland held fram med å imponere og leverte bra i tredje runde i US Open. 21-åringen ligg på 27.-plass, likt med mellom annan golflegenda Tiger Woods. Dette gjere han til den nest beste amatøren som er att i turneringa. Måndag går han over til å bli proff.

  Viktor Hovland i aksjon under andre runde av U.S. Open
  Foto: Orlando Ramirez / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal