Horgmo: – Jeg sitter iallfall ikke i rullestol

– Jeg nekter å tro at karrieren er over, sier Torstein Horgmo til NRK, i det første intervjuet etter at han falt og fikk brudd i ryggen.

Horgmo

STYGT FALL: Nok en gang havna Torstein Horgmo på sykehus etter et stygt fall.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg merka det med en gang. Smerten kom og jeg kjente det ikke var vits å reise meg.

Snowboardstjerna Torstein Horgmo har akkurat blitt skrevet ut fra sjukehuset i Australias hovedstad Canberra. Der har han ligget i seks lange dager etter det dramatiske fallet i forrige uke.

Slipper operasjon

– Jeg kom litt kort på et ganske stort hopp, underroterte og fikk en saftig trøkk i rompa. Det ser ut som jeg slipper operasjon nå, så det kunne gått mye verre, forteller Torstein Horgmo om fallet til NRK.

Horgmo har vært gjennom flere stygge skader i karrieren og fikk også et brudd i ryggen i 2007. Derfor kjente han igjen smerten som kom da han landet.

– Jeg har hatt et kompresjonsbrudd i ryggen før og kjente fort igjen smerten. Derfor ble jeg bare liggende og prøvde ikke å reise meg som jeg gjorde sist.

Torstein Horgmo

VIL TILBAKE: Han har kommet tilbake fra ryggskade før og vil gjøre det igjen. Torstein Horgmo nekter å gi seg selv om han nok en gang må trene seg opp igjen.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Det er altså et brudd nederst i korsryggen, et kompresjonsbrudd Horgmo har pådratt seg. Derfor måtte hjemreisa utsettest, men det viktigste er at han slipper operasjon.

– Til ryggbrudd å være har jeg vært veldig heldig. I går hadde jeg en runde med legene der jeg skulle prøve å stå oppreist og da ble de enige om at jeg ikke trenger operasjon, sier 28-åringen med tre gull fra X-games.

Ikke karrieretruende

I går viste han tydelig at skaden ikke truer karrieren på Instagram:

– Noen ganger trenger du å brekke ryggen («Break your Back») for å innse hvor mye du elsker snowboarding, skriver Horgmo til et bilde hvor han ligger i sykesengen.

– Jeg veit ikke helt hvor lang tid det kommer til å ta, men jeg har trua på at ting skal ordne seg. Jeg sitter iallfall ikke i rullestol og har trua på at jeg skal komme meg tilbake på brett før eller siden.

Horgmo reiser nå til USA til kjæresten i Colorado.

– Det blir nok en rolig sesongstart, om det blir om et halvt år eller lenger, det driter jeg egentlig i. Jeg nekter å tro at karrieren er over.

Sportsnyheter

Keeper scoret fra midtbanen: – Usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss

Piteå-keeper Guro Pettersen stjal overskriftene i Sverige da hun i ettermiddag scoret fra midtbanen. Nå skal hun øve på å juble.

Demonstrant avbrøt OL-toppen: – F... ta OL!

Misnøyen mot sommerens OL i Tokyo vokser. Denne gangen fikk IOC-toppene høre det fra en ubuden gjest.

Siste nytt

 • Berget scoret årets første

  Jo Inge Berget åpnet endelig scoringskontoen i Malmös 1-1-kamp borte mot AIK.

  Torsdagens toppkamp i svensk fotball mellom Malmö og AIK var 24 minutter gammel da Berget satte hodet på et presist slått frispark fra Anders Christiansen. Ballen gikk inn via bakerste stolpe.

  Scoringen var nordmannens første i den nye Allsvenskan-sesongen. I fjor stoppet han på seks seriemål for MFF.

  Fotball, svensk eliteserie.
  Foto: Andreas Hillergren / NTB
 • Rotet bort ny Europa-sjanse

  Everton kunne ha styrket egne sjanser til å spille i Europa neste sesong, men måtte nøye seg med 0–0 borte mot Aston Villa i Premier League torsdag.

  Dermed kan europacupspill glippe for Liverpool-klubben.

  Carlo Ancelottis menn imponerte ikke stort i borteoppgjøret mot Villa, og skapte få farligheter.

  Poengdelingen gjør at åttendeplasserte Everton er forbi Arsenal på tabellen, men de blåkledde er fortsatt utenfor europaplass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Carl Recine / AP
 • Foss med sterk Giro-dag

  15.-plassen til Tobias Foss ble lyspunktet for Jumbo-Visma-laget i Giro d'Italia torsdag. Etterpå fikk nordmannen rosende omtale av lagets sportsdirektør.

  Foss var i mål 40 sekunder bak den sveitsiske etappevinneren Gino Mäder, som holdt unna for forfølgerne og sikret karrierens største triumf etter en lang dag i brudd.

  Torsdagens etappe ble ikke slik Jumbo-Visma hadde håpet på. Sammenlagthåpet George Bennett sviktet og greide ikke å henge med hovedfeltet.

  – Det Tobias viste, var en god prestasjon. Han endte ikke altfor langt bak de beste klatrerne, sier sportsdirektør Addy Engels i en uttalelse.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal