Horgmo: – Jeg sitter iallfall ikke i rullestol

– Jeg nekter å tro at karrieren er over, sier Torstein Horgmo til NRK, i det første intervjuet etter at han falt og fikk brudd i ryggen.

Horgmo

STYGT FALL: Nok en gang havna Torstein Horgmo på sykehus etter et stygt fall.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg merka det med en gang. Smerten kom og jeg kjente det ikke var vits å reise meg.

Snowboardstjerna Torstein Horgmo har akkurat blitt skrevet ut fra sjukehuset i Australias hovedstad Canberra. Der har han ligget i seks lange dager etter det dramatiske fallet i forrige uke.

Slipper operasjon

– Jeg kom litt kort på et ganske stort hopp, underroterte og fikk en saftig trøkk i rompa. Det ser ut som jeg slipper operasjon nå, så det kunne gått mye verre, forteller Torstein Horgmo om fallet til NRK.

Horgmo har vært gjennom flere stygge skader i karrieren og fikk også et brudd i ryggen i 2007. Derfor kjente han igjen smerten som kom da han landet.

– Jeg har hatt et kompresjonsbrudd i ryggen før og kjente fort igjen smerten. Derfor ble jeg bare liggende og prøvde ikke å reise meg som jeg gjorde sist.

Torstein Horgmo

VIL TILBAKE: Han har kommet tilbake fra ryggskade før og vil gjøre det igjen. Torstein Horgmo nekter å gi seg selv om han nok en gang må trene seg opp igjen.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Det er altså et brudd nederst i korsryggen, et kompresjonsbrudd Horgmo har pådratt seg. Derfor måtte hjemreisa utsettest, men det viktigste er at han slipper operasjon.

– Til ryggbrudd å være har jeg vært veldig heldig. I går hadde jeg en runde med legene der jeg skulle prøve å stå oppreist og da ble de enige om at jeg ikke trenger operasjon, sier 28-åringen med tre gull fra X-games.

Ikke karrieretruende

I går viste han tydelig at skaden ikke truer karrieren på Instagram:

– Noen ganger trenger du å brekke ryggen («Break your Back») for å innse hvor mye du elsker snowboarding, skriver Horgmo til et bilde hvor han ligger i sykesengen.

– Jeg veit ikke helt hvor lang tid det kommer til å ta, men jeg har trua på at ting skal ordne seg. Jeg sitter iallfall ikke i rullestol og har trua på at jeg skal komme meg tilbake på brett før eller siden.

Horgmo reiser nå til USA til kjæresten i Colorado.

– Det blir nok en rolig sesongstart, om det blir om et halvt år eller lenger, det driter jeg egentlig i. Jeg nekter å tro at karrieren er over.

Siste nytt

 • Bekrefter dopingsiktelse

  Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) bekrefter at Christian Coleman (23) er siktet for potensielle brudd på antidoping-regelverket.

  Grunnen er at Coleman, som har vært verdens raskeste på 100 meter i år (9.81), skal ha brutt meldeplikten, som krever at utøvere melder inn hvor de befinner seg til enhver tid.

  «Vi bekrefter at han har blitt informert og siktet under USADAs protokoll for et potensielt brudd på antidopingreglene når det kommer til korrekt innrapportering av informasjon om oppholdssted», uttaler USADA i en pressemelding til Reuters.

  Under en NBC-sending uttalte Coleman, ifølge VG, overfor eks-sprinter Ato Boldon at han «følte seg sikker på at høringen den 4. september ville frikjenne ham».

  Coleman
  Foto: Michal Cizek / AFP
 • – Utfordring å finne svake sider

  Casper Ruud sier det er en stor fordel å slippe kvalifiseringskampene inn mot US Open. Tirsdag møter nordmannen tyske Jan-Lennard Struff i første runde.

  – Det hjelper helt klart å unngå tre kamper i kvalifiseringen. Det er mye mer gunstig å komme rett inn i hovedturneringen, da får man trent bra og gjort seg så klar som mulig til første kamp. Det er best av fem sett, så det kan bli noen veldig tøffe kamper. Derfor er det viktig å ha overskudd og energi til de kampene. Man må prøve å finspisse formen til den første kampen.

  Casper Ruud, ranket som nummer 54 i verden, fikk en knalltøff trekning i årets turnering. I første runde venter Jan-Lennard Struff, ranket som nummer 35.

  – Det blir helt klart en tøff kamp. Han er høy, server hardt og er god fra grunnlinjen. Han har mange av de gode sidene i spillet, så det blir en utfordring å finne så mange svake sider hos han, sier Ruud.

  Skulle han slå sin tyske motstander tirsdag venter vinneren av oppgjøret mellom John Isner og Guillermo Garcia-Lopez. Isner, ranket som nummer 14 i verden, slo Ruud i tre strake sett i første runde av Wimbledon-turneringen tidligere i sommer. (NTB)

  Casper Ruud i Norge
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Brun og Standli i trøbbel

  Are Strandli og Kristoffer Brun klarte ikke å direktekvalifisere seg til kvartfinale i ro-VM. Den norske lettvektsdobbeltsculleren ble nummer fire i forsøksløpet. Kun de tre raskeste båtene tok seg direkte til VM-kvartfinale i søndagens forsøksheat i østerrikske Linz.

  Brun og Strandli hang godt med halvveis, men begynt å tape mye tid. I mål var de 15 sekunder for sent til å knipe en topp tre-plass. Dermed må den norske duoen ut i oppsamlingsheat.

  Landslagssjef Johan Flodin opplyser til Aftenposten at Strandli hadde magetrøbbel natt til søndag. – Are har hatt magesyke i natt. Vi hadde ikke noe alternativ annet enn å ro dette løpet. Han var litt bedre på morgenen, men energiløs. Så har vi naturligvis isolert dem, sier Flodin.

  (NTB)

  Brun og Strandli
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal