Horgmo: – Jeg sitter iallfall ikke i rullestol

– Jeg nekter å tro at karrieren er over, sier Torstein Horgmo til NRK, i det første intervjuet etter at han falt og fikk brudd i ryggen.

Horgmo

STYGT FALL: Nok en gang havna Torstein Horgmo på sykehus etter et stygt fall.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg merka det med en gang. Smerten kom og jeg kjente det ikke var vits å reise meg.

Snowboardstjerna Torstein Horgmo har akkurat blitt skrevet ut fra sjukehuset i Australias hovedstad Canberra. Der har han ligget i seks lange dager etter det dramatiske fallet i forrige uke.

Slipper operasjon

– Jeg kom litt kort på et ganske stort hopp, underroterte og fikk en saftig trøkk i rompa. Det ser ut som jeg slipper operasjon nå, så det kunne gått mye verre, forteller Torstein Horgmo om fallet til NRK.

Horgmo har vært gjennom flere stygge skader i karrieren og fikk også et brudd i ryggen i 2007. Derfor kjente han igjen smerten som kom da han landet.

– Jeg har hatt et kompresjonsbrudd i ryggen før og kjente fort igjen smerten. Derfor ble jeg bare liggende og prøvde ikke å reise meg som jeg gjorde sist.

Torstein Horgmo

VIL TILBAKE: Han har kommet tilbake fra ryggskade før og vil gjøre det igjen. Torstein Horgmo nekter å gi seg selv om han nok en gang må trene seg opp igjen.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Det er altså et brudd nederst i korsryggen, et kompresjonsbrudd Horgmo har pådratt seg. Derfor måtte hjemreisa utsettest, men det viktigste er at han slipper operasjon.

– Til ryggbrudd å være har jeg vært veldig heldig. I går hadde jeg en runde med legene der jeg skulle prøve å stå oppreist og da ble de enige om at jeg ikke trenger operasjon, sier 28-åringen med tre gull fra X-games.

Ikke karrieretruende

I går viste han tydelig at skaden ikke truer karrieren på Instagram:

– Noen ganger trenger du å brekke ryggen («Break your Back») for å innse hvor mye du elsker snowboarding, skriver Horgmo til et bilde hvor han ligger i sykesengen.

Laster Instagram-innhold

– Jeg veit ikke helt hvor lang tid det kommer til å ta, men jeg har trua på at ting skal ordne seg. Jeg sitter iallfall ikke i rullestol og har trua på at jeg skal komme meg tilbake på brett før eller siden.

Horgmo reiser nå til USA til kjæresten i Colorado.

– Det blir nok en rolig sesongstart, om det blir om et halvt år eller lenger, det driter jeg egentlig i. Jeg nekter å tro at karrieren er over.

Siste nytt

 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara sto bak det ene målet da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld.

  Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget, 30 minutter ut i kampen.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag