NRK Meny
Normal

– Jeg vet ikke om jeg har så veldig troa

Torstein Horgmo (26) vet svært lite om hvordan slopestyleløypa i Sotsji ser ut. Det gjør ham usikker på hvor godt han kan prestere i OL.

Torstein Horgmo

SPENT: Torstein Horgmo er blant de største favorittene i OL-grenen slopestyle i Sotsji.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg kan ikke fly til Russland med alt for høye forventninger. Jeg har aldri sett en russer sette opp en «rail» eller bygge et hopp før, så jeg får ta det med et åpent sinn, sier Horgmo til NRK.no.

På grunn av lite snø, ble det aldri gjennomført noe prøve-OL for snøbrettkjørerne. Dermed aner ikke Horgmo hva han går til når han om få uker setter seg på flyet til Sotsji.

Det lille Horgmo vet om OL-løypa i Sotsji har han sett på noen tegninger – og det er dét.

– Jeg vet ikke om jeg har så veldig troa, innrømmer Horgmo overfor NRK.

Usikker gullfavoritt

Like før jul bekreftet Horgmo at formen er på plass da han tok 2.-plass i en verdenscupkonkurranse i amerikanske Copper Mountain. Trønderen, som også tok X Games-gull i Big Air sist sesong, er blant de største gullfavorittene i slopestylekonkurransen i Sotsji.

Grunnet mangelen på informasjon om hva slopestyleløypa i Sotsji byr på av utfordringer, tør likevel ikke Horgmo spå hvorvidt han vil kunne kjempe om gullet i OL.

– Jeg skal bare kjøre som jeg vanligvis gjør, sier Horgmo.

Slopestyle debuterer i OL

Det er første gang slopestyle står på OL-programmet når Sotsji tar imot deltagere fra hele verden i februar.

Horgmo mener slopestylekonkurransen i Russland derfor blir veldig viktig med tanke på å skaffe et større publikum til den spektakulære sporten.

Om løypa ikke skulle leve opp til forventningene, kan det ha en negativ effekt for snøbrettsporten, frykter Horgmo.

– Det er lov å håpe at de får det til å se bra ut. Slopestyle er veldig viktig for snøbrett, det er så nærme du kommer ekte snøbrettkjøring. Når barn drar i bakken med foreldrene sine, vil de kjøre i snøbrettparken. Slopestyle er en snøbrettpark på steroider, sier Horgmo.

Trønderen forbereder seg til OL med balanseøvelser og styrketrening. Frem til avreise til Sotsji håper han å få kjørt så mye snøbrett som mulig.

– Jeg prøver å planlegge kjøringa mi, og få så mye snøtid som mulig. Jeg risikerer ikke så mye, sier Norges største snøbrettstjerne.

I tillegg til Horgmo, er også norske Ståle Sandbech å regne som gullfavoritt i slopestyle. Sandbech vant konkurransen i Copper Mountain før jul.

Siste nytt

 • Forsiktig Ruud-fall på rankingen

  Casper Ruud faller tre plasser på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Snarøya-gutten ligger dermed på 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein