Horgmo tilbake etter ryggbruddet

Snøbrettkjører Torstein Horgmo deltar i helgens X Games.

Horgmo

TILBAKE: Torstein Horgmo stiller til start i helgens X Games, til tross for at han pådro seg et ryggbrudd for bare fire måneder siden.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

28-åringen pådro seg et brudd i ryggen under trening i september i fjor og det har lenge vært stor tvil om han vil rekke et av årets høydepunkt - nemlig X Games i Aspen.

Nå får NRK opplyst at Torstein Horgmo likevel stiller til start. Planen er at han deltar i både Big Air fredag, og i lørdagens slopestylekonkurranse.

– Det er alltid gøy å ha med Horgmo, han er en legende i X Games med tanke på alle medaljene han har tatt de siste 6-7 årene, sier Thomas Harstad, sjef for Snowboardlandslaget, til NRK.

– Imponerende

Horgmo er en av Norges mest meritterte snøbrettkjørere, og da det gikk galt under trening i Australia i september, holdt han lenge skaden hemmelig. Siden har han jobbet beinhardt med opptreningen.

Switzerland Snowboard Burton European Open

FLYR HØYT: Torstein Horgmo ble nummer tre i Burton European Open for akkurat ett år siden.

Foto: 5gian Ehrenzeller / Ap

– Jeg vet ikke helt hvor lang tid det kommer til å ta, men jeg har troen på at ting skal ordne seg. Jeg sitter i hvert fall ikke i rullestol og skal komme meg tilbake på brett før eller siden, sa Horgmo etter bruddet i fjor høst.

Det er bare en drøy måned siden han igjen kunne trene med snøbrettet festet på beina.

– Det er imponerende at han er i form til å kjøre X Games så få måneder etter et brudd i ryggen, og Torstein er en rutinert luring i dette gamet så vi får se hva han evt drar frem i konkurransen, forteller Harstad.

Mener han ta medalje

Horgmo har en rekke medaljer fra nettopp X Games. Blant annet tok han gull i Big Air både i 2013, 2011 og 2008. I fjorårets X Games ble han nummer seks både i slopestyle og Big Air. Forventningene til helgens utgave, er ikke like høye. Men en medalje er likevel ikke utenkelig.

– Torstein på en god dag har alle triksene som skal til for å stå på pallen, men det kommer nok an på hvordan kroppen føles på lørdag. Han må vurdere om han føler seg sterk nok til å dra frem sitt beste, mener Harstad.

Det er ikke første gang trønderen har vært ute med skader. I 2014 mistet han OL i Sotsji etter å ha pådratt seg et kragebeinsbrudd like før lekene startet, og også i 2007 fikk han et brudd i ryggen.

Horgmo er ikke den eneste norske snøbrettkjøreren i helgens konkurranse. Silje Norendal er også tilbake etter skade. Også Ståle Sandbech, Aleksander Østreng og Mons Røisland er på plass i Colorado.

Siste nytt

  • Rooney reddet United

    Wayne Rooney scoret fire minutter på overtid og reddet 1–1 for Manchester United da de gjestet Stoke lørdag ettermiddag. Stokes ledermål kom etter et selvmål av Juan Mata.

    «De røde djevlene» har ikke tapt i Premier League siden 23. oktober.

    Wayne Rooney scoret fire minutter på overtid og reddet 1–1 for Manchester United da de gjestet Stoke. Stokes ledermål kom etter et selvmål av Juan Mata.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
Vinterstudio fra Kitzbühel
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint slalåm menn 1.omg
V-cup alpint: slalåm 1. omgang, menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting fellesstart menn
V-cup langrenn: Stafett kvinner
V-cup langrenn: stafett kvinner