NRK Meny
Normal

Horgmo tilbake etter ryggbruddet

Snøbrettkjører Torstein Horgmo deltar i helgens X Games.

Horgmo

TILBAKE: Torstein Horgmo stiller til start i helgens X Games, til tross for at han pådro seg et ryggbrudd for bare fire måneder siden.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

28-åringen pådro seg et brudd i ryggen under trening i september i fjor og det har lenge vært stor tvil om han vil rekke et av årets høydepunkt - nemlig X Games i Aspen.

Nå får NRK opplyst at Torstein Horgmo likevel stiller til start. Planen er at han deltar i både Big Air fredag, og i lørdagens slopestylekonkurranse.

– Det er alltid gøy å ha med Horgmo, han er en legende i X Games med tanke på alle medaljene han har tatt de siste 6-7 årene, sier Thomas Harstad, sjef for Snowboardlandslaget, til NRK.

– Imponerende

Horgmo er en av Norges mest meritterte snøbrettkjørere, og da det gikk galt under trening i Australia i september, holdt han lenge skaden hemmelig. Siden har han jobbet beinhardt med opptreningen.

Switzerland Snowboard Burton European Open

FLYR HØYT: Torstein Horgmo ble nummer tre i Burton European Open for akkurat ett år siden.

Foto: 5gian Ehrenzeller / Ap

– Jeg vet ikke helt hvor lang tid det kommer til å ta, men jeg har troen på at ting skal ordne seg. Jeg sitter i hvert fall ikke i rullestol og skal komme meg tilbake på brett før eller siden, sa Horgmo etter bruddet i fjor høst.

Det er bare en drøy måned siden han igjen kunne trene med snøbrettet festet på beina.

– Det er imponerende at han er i form til å kjøre X Games så få måneder etter et brudd i ryggen, og Torstein er en rutinert luring i dette gamet så vi får se hva han evt drar frem i konkurransen, forteller Harstad.

Mener han ta medalje

Horgmo har en rekke medaljer fra nettopp X Games. Blant annet tok han gull i Big Air både i 2013, 2011 og 2008. I fjorårets X Games ble han nummer seks både i slopestyle og Big Air. Forventningene til helgens utgave, er ikke like høye. Men en medalje er likevel ikke utenkelig.

– Torstein på en god dag har alle triksene som skal til for å stå på pallen, men det kommer nok an på hvordan kroppen føles på lørdag. Han må vurdere om han føler seg sterk nok til å dra frem sitt beste, mener Harstad.

Det er ikke første gang trønderen har vært ute med skader. I 2014 mistet han OL i Sotsji etter å ha pådratt seg et kragebeinsbrudd like før lekene startet, og også i 2007 fikk han et brudd i ryggen.

Horgmo er ikke den eneste norske snøbrettkjøreren i helgens konkurranse. Silje Norendal er også tilbake etter skade. Også Ståle Sandbech, Aleksander Østreng og Mons Røisland er på plass i Colorado.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Danmark - Australia
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio