NRK Meny
Normal

Horgmo tilbake etter ryggbruddet

Snøbrettkjører Torstein Horgmo deltar i helgens X Games.

Horgmo

TILBAKE: Torstein Horgmo stiller til start i helgens X Games, til tross for at han pådro seg et ryggbrudd for bare fire måneder siden.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

28-åringen pådro seg et brudd i ryggen under trening i september i fjor og det har lenge vært stor tvil om han vil rekke et av årets høydepunkt - nemlig X Games i Aspen.

Nå får NRK opplyst at Torstein Horgmo likevel stiller til start. Planen er at han deltar i både Big Air fredag, og i lørdagens slopestylekonkurranse.

– Det er alltid gøy å ha med Horgmo, han er en legende i X Games med tanke på alle medaljene han har tatt de siste 6-7 årene, sier Thomas Harstad, sjef for Snowboardlandslaget, til NRK.

– Imponerende

Horgmo er en av Norges mest meritterte snøbrettkjørere, og da det gikk galt under trening i Australia i september, holdt han lenge skaden hemmelig. Siden har han jobbet beinhardt med opptreningen.

Switzerland Snowboard Burton European Open

FLYR HØYT: Torstein Horgmo ble nummer tre i Burton European Open for akkurat ett år siden.

Foto: 5gian Ehrenzeller / Ap

– Jeg vet ikke helt hvor lang tid det kommer til å ta, men jeg har troen på at ting skal ordne seg. Jeg sitter i hvert fall ikke i rullestol og skal komme meg tilbake på brett før eller siden, sa Horgmo etter bruddet i fjor høst.

Det er bare en drøy måned siden han igjen kunne trene med snøbrettet festet på beina.

– Det er imponerende at han er i form til å kjøre X Games så få måneder etter et brudd i ryggen, og Torstein er en rutinert luring i dette gamet så vi får se hva han evt drar frem i konkurransen, forteller Harstad.

Mener han ta medalje

Horgmo har en rekke medaljer fra nettopp X Games. Blant annet tok han gull i Big Air både i 2013, 2011 og 2008. I fjorårets X Games ble han nummer seks både i slopestyle og Big Air. Forventningene til helgens utgave, er ikke like høye. Men en medalje er likevel ikke utenkelig.

– Torstein på en god dag har alle triksene som skal til for å stå på pallen, men det kommer nok an på hvordan kroppen føles på lørdag. Han må vurdere om han føler seg sterk nok til å dra frem sitt beste, mener Harstad.

Det er ikke første gang trønderen har vært ute med skader. I 2014 mistet han OL i Sotsji etter å ha pådratt seg et kragebeinsbrudd like før lekene startet, og også i 2007 fikk han et brudd i ryggen.

Horgmo er ikke den eneste norske snøbrettkjøreren i helgens konkurranse. Silje Norendal er også tilbake etter skade. Også Ståle Sandbech, Aleksander Østreng og Mons Røisland er på plass i Colorado.

Siste nytt

 • Tunet sikret NM-gull med storseier

  Tunet er norgesmester i innebandy for kvinner etter utrolige 10-1-seier i finalen mot Sveiva. Tunet tok ledelsen allerede etter tre minutter, og var overlegne i finalen.

  Det er klubbens niende NM-gull på kvinnesiden.

  Tunet NM-finale mot Sveiva
  Foto: NBF
 • Ajer og Celtic snublet

  Kristoffer Ajer spilte hele kampen og kunne ha sikret seriegullet med Celtic borte mot Hibernian, men det ble 1-2-tap lørdag ettermiddag.

  Celtic leder med 13 poeng ned til Rangers, Aberdeen og nettopp Hibernian.

  Kristoffer Ajer
  Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters
 • West Bromwich reddet ett poeng

  Liverpool ledet 2-0, men tabelljumbo West Bromwich Albion kom tilbake og sikret 2–2 like før slutt.

  Danny Ings og Mohamed Salah scoret for Liverpool, mens Jake Livermore og Salomón Rondon nettet for hjemmelaget.

  Bilder med tillatelse fra TV 2.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk