Hopp til innhold

Horgmo mister OL etter kragebeinsbrudd

Det norske medaljehåpet Torstein Horgmo falt stygt på trening og går nå glipp av OL.

f

Torstein Horgmo ble fraktet med båre til nærmeste sykehus i Sotsji.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er selvfølgelig veldig surt at dette skjedde. Fall er en del av sporten vår, men timingen er jo fryktelig dårlig. Nå ønsker jeg bare å bli raskt frisk, og komme meg tilbake på brettet og ha det moro igjen, sier Torstein Horgmo i en pressemelding.

Slopestylekjøreren falt stygt på trening mandag morgen, og ligger nå med kragebeinsbrudd på et sykehus i Sotsji.

Horgmo, som vant Big Air-vinneren i X Games i fjor, må dermed stå over OL.

– Norge har mistet en soleklar gullkandidat, sier NRKs snøbrett - og fristilskommentator Thomas Lerdahl.

– Horgmo var Norges flaggskip i debutantøvelsen i OL, slopestyle, og at han ikke blir med vil prege både laget og konkurransen - og ikke minst ta fra oss en stor gullsjanse, legger han til.

Falt på trening

Mandag morgen var Horgmo og de andre norske snøbrettkjørerne på trening i løypene i Sotsji.

Under et hopp i det første elementet av løypen mistet Horgmo kontrollen og landet deretter stygt på skulderen.

Snøbrettstjernen ble hentet med båre og fraktet til nærmeste sykehus, hvor han fikk bekreftet at han har pådratt seg kragebeinsbrudd.

– Bruddet er ukomplisert, og vil trolig ta fire ukers tid å lege. Det er uansett umulig å trene og konkurrere med skaden, så OL er over for Horgmos del. Han har også fått en lett hjernerystelse, sier Olympiatoppens OL-lege, Ellen Moen fra sykehuset.

– Horgmo husket lite

Sanbech

Ståle Sanbech ble vitne til lagkompisens fall. Ifølge Sandbech forsøkte Horgmo seg på det kanskje vanskeligste trikset som gjøres i dag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Landslagstrener Per-Iver Grimsrud forklarer hvordan ulykken skjedde:

– Det var på den første rail-elementet det skjedde. Han skulle kjøre en hard rail 270, backside 270. Han landet feil på railen, og da datt han inn i trappen på siden, sier Grimsrud til TV 2.

Han fikk vekslet noen få ord med Horgmo før snøbrettstjernen ble fraktet vekk med ambulanse.

– Han husket ikke så mye etterpå. Han mistet pusten. Han vil nok kjenne den i morgen. Vi får bare håpe at det går bra med ham, sier Grimsrud.

Allerede torsdag kjøres kvalifiseringsrennene i slopestyle. Finalen arrangeres lørdag.

Horgmos skade kan nå gi OL-plass for Torgeir Bergrem.

Olympiatoppen og Snowboardforbundet jobber for å få på plass formaliteter og praktiske forhold for å sette inn en erstatter i tide, opplyser Olympiatoppen.

– En tøff viking

Ståle Sandbech, som også er medaljehåp i øvelsen, så lagkompisens fall.

– Jeg så at han falt over railen og trynet ganske hardt. Han prøvde et veldig vanskelig triks (switch hardway backside 270), kanskje det vanskeligste trikset du får se i hele dag, fortalte Sandbech til nyhetsbyrået AFP.

Han visste ikke hvordan det sto til med Horgmo etter fallet.

– Jeg aner ikke. Du vet aldri når du krasjer. Et fall se stygt ut, men så går det bra, eller så er det motsatt. Men han er en tøff viking. Forhåpentlig kan han komme tilbake, sa Sandbech.

Det skal kjøres kvalifisering i slopestyle torsdag. Finalen arrangeres lørdag.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste