Tok telling før trippel

Torstein Horgmo opplevde kraftige migreneanfall, trolig utløst av en hjernerystelse, bare minutter før han leverte sitt historiske snowboardtriks.

Video Horgmo først i verden

Se Torstein Horgmos historiske trippeltriks her.

Horgmo brøt en vanvittig barriere i snøbrettverden da han som første utøver gjennom tidene utførte en såkalt "triple cork" under X-games natt til lørdag.

Bragden blir ikke mindre av dramaet som utspilte seg mellom det første og andre forsøket.

Bare minutter før han gjennomførte den triple saltoen med rotasjoner, fikk nordmannen nemlig et akutt migreneanfall.

- Jeg har alltid slitt ned migrene, men i går kom det kraftigere enn noen gang. Det likte jeg ikke, sier Horgmo til NRK.

Trolig hjernerystelse

Etter konkurransen ble snøbrettstjernen undersøkt av legene, og nå viser det seg at han trolig hadde pådratt seg en liten hjernerystelse i sitt første forsøk.

Les: Horgmo etter superhoppet: - Det var et publikumsfrieri

Horgmo falt stygt i første forsøk, og slo bakhodet i bakken. Mange fryktet for ribbeina, og at han samtidig hadde hoppet seg ut av søndagens slopestylefinale. Men han kom raskt på beina, og satte kursen mot toppen.

Horgmo innrømmer at han kjente fallet på hele kroppen før han satte utfor. Men om hodet snurret og blikket var slitent på toppen, mobiliserte 23-åringen all konsentrasjon - og oppfylte drømmen.

- Det jeg gjorde i går var nok noe av det minst strukturerte jeg har gjort, og det dummeste i hele mitt liv, men jeg hadde jo så veldig lyst til å gjøre det, sier Horgmo.

Video Horgmo landet trippel kork som førstemann i verden

Se intervjuet med Torstein Horgmo etter seieren.

Tok telling på ny

Bare minutter etter superhoppet tok 23-åringen telling på ny, og ble plutselig sittende midt på arenaen med personer fra arrangørens medisinske apparat.

Men, etter å ha blitt ført bort og fått en rask kontroll hos legene, entret Horgmo igjen arenaen, og takket folk for støtten.

- Adrenalinet pumpet etter fallet, men nå kjenner jeg at smertene begynner å melde seg, sa han etter at gullmedaljen var sikret.

Kjørte med ribbeinsbrudd

I tillegg til at han måtte håndtere smertene fra hodeskaden og den påfølgende migrenen, kjørte Horgmo med ribbeinsbrudd.

Snowboardforbundets presseansvarlig presseansvarlig Marianne Hauknes sier til NRK.no at han kjørte med store smerter.

– Torstein fikk et ribbeinsbrudd i Oslo i romjula. Han kjøre på rails (rekkverk, red. anm.) mens han ble filmet, men falt ned og fikk en trykk mot brystkassa.

Forrige helg kjørte han et Dew Tour-renn (tilsvarende World Cup, red. anm.), hvor det var tydelig for alle at han hadde smerter. Likevel vant han.

– Torstein er en tøffing som ikke griner på grunn av smerter. Det sier noe om den enorme viljestyrken han har, sier Hauknes.

– Kjørte han med smerter under rekord-runet også?

– Ja. Det tar tid før ribbeinsbrudd leges. Han prøvde flere ganger å sette triple corken, før han fikk det til i det siste minuttet av de 15 minuttene han hadde til rådighet.

Torstein Horgmo

Horgmo feirer etter trippeltrikset.

Foto: RJ SANGOSTI / Ap

Kom tilbake etter ryggbrudd

I 2007 brakk Torstein Horgmo ryggen under Burton European Open, men var tilbake på brettet allerede etter fire måneder.

Horgmo er kjent for å ha gjort verdens største frontside 1080 i konkurranse under Oakley Style Wars i Australia høsten 2007.

Per nå er det ingenting som tyder på at han ikke stiller til start også i søndagens slopestylefinale. Da kanskje som større favoritt en noengang.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Arsenal-stjerne spiller ikke finale

  Arsenal-profil Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea i Baku fordi han er bekymret for egen sikkerhet. Bakgrunnen er den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan. Armeneren bekrefter at han blir hjemme.

  Laster Twitter-innhold
 • Spitse forlenger med Vålerenga

  Den nederlandske landslagsprofilen, Sherida Spitse, forlenger med Vålerenga Fotball Damer, skriver klubben på Instagram.

  28-åringen kom til klubben i 2018.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Prestisjepris til Hovland

  Golfspilleren Viktor Hovland (21) ble mandag tildelt prestisjetunge Ben Hogan Award. Prisen er amatørgolfens mest prestisjetunge og går til den spilleren som har levert best i alle college- og amatørturneringer det siste året, skriver Norsk Golf.

Sendeplan

Kl. Program Kanal