Hopp til innhold

Ord mot ord i kontroversiell Horgmo-avtale

Spillselskapet Pokerstars hevder de har fått tillatelse av snowboardforbundet til å samarbeide med Torstein Horgmo. – Det stemmer ikke, hevder forbundet selv.

Horgmo

Torstein Horgmo har inngått avtale med bettingselskap.

Pokerstars kaster onsdag en brannfakkel inn i debatten om utenlandske bettingselskaper. De har nemlig inngått en avtale med snøbrettstjernen Torstein Horgmo, og hevder de har fått lov til dette av snowboardforbundet.

Det vil i såfall være stikk i strid med lovverket til Norges Idrettsforbund, som snowboardforbundet er en del av.

– Vi ønsker naturligvis ikke å tråkke noen på tærne, derfor er hans delakelse i VM med Pokerstars avklart med Norges Snowboardforbund, som har gitt sin godkjenning, sier Pokerstars-sjef Thomas Udness til Nettavisen.

– Stemmer ikke

Dette blir kontant tilbakevist av snowboardforbundet.

– Jeg kan avkrefte at vi har hatt dialog med Pokerstars eller Vi Menn, skriver generalsekretær Dagfried Forberg i en SMS til NRK.

Kommunikasjonssjef Trude Alnæs avkrefter også at de har hatt kontakt med Torstein Horgmo selv om avtalen.

– Vi har ikke hatt kontakt med noen om en slik avtale. Det stemmer ikke og vi kan avkrefte det som blir hevdet, sier hun til Nettavisen.

Føyer seg inn i rekken

Torstein Horgmo er en av Norges aller fremste snøbrettkjørere med flere internasjonale topplasseringer.

Under Poker-VM i Las Vegas, som spilles i disse dager, deltar Horgmo på vegne av Pokerstars.

– Jeg spiller WSOP (VM i poker) for Pokerstars, og har inngått intensjonsavtale om videre samarbeide, sier Horgmo til Nettavisen.

Han føyer seg dermed inn i rekken av toppidrettsutøvere som har valgt å se bort fra rådene fra Norges Idrettsforbund om å ikke utfordre spillmonopolet til Norsk Tipping.

Skjøvet ut i kulden

Norges Idrettsforbund har tidligere gått sterkt ut mot norske toppidrettsutøvere som har inngått private sponsoravtaler med gamblingselskaper i Norge.

Ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen, stavhopper Cathrine Larsåsen og fotballspiller John Arne Riise har alle inngått personlige sponsoravtaler med gamblingselskaper.

Også John Carew har inngått en liknende avtale .

Carew og Riise fikk kritikk fra ledelsen i Norges Fotballforbund (NFF) da de private avtalene ble kjent.

Zuccarello Aasen og Larsåsen er skjøvet ut i kulden av sine respektive særforbund etter bråket rundt spillavtalene.

– Vi håper og tror at våre idrettsutøvere står sammen om den solidariteten og det fellesskapet vi har i norsk idrett når det gjelder spillmonopolet. Norsk Tipping finansierer store deler av norsk idrett, og vi vil ikke at våre utøvere skal representere utenlandske spillselskaper, sa blant annet friidrettspresident Svein Arne Hansen til NRK om Larsåsens avtale.

Larsåsen må stå utenfor friidretts-VM, og Zuccarello Aasen får ikke delta i OL så lenge avtalene opprettholdes.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med idrettspresident Børre Rognlien og generalsekretær i Idrettsforbundet Inge Andersen, uten å lykkes. Førstnevnte sier imidlertid følgende til VG:

– Jeg foreslår at du snakker med snowboardforbundet. Saken er ukjent for meg.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal