Han er årets snøbrettkjører

Torstein Horgmo fra Trondheim ble lørdag kveld kåret til årets snøbrettkjører i Norge.

Torstein Horgmo med ny pallplassering.

Trønderen Torstein Horgmo ble kåret til årets snøbrettkjører i Norge.

Foto: Norges Snowboardforbund

– Dette er kjempehyggelig. Det har vært en bra sesong, og da er det ekstra koselig å få denne utmerkelsen fra det norske snowboardmiljøet, sier Torstein Horgmo etter å ha blitt kåret til årets kjører da det norske snøbrettmiljøet hedret seg selv lørdag kveld på Nasjonal Jazzscene.

 • Se alle prisene nederst i artikkelen.

Han får prisen for å ha markert seg i store internasjonale konkurranser, samtidig som han har underholdt både på musikk- og videoblogg-fronten.

Snøbrettmiljøet i Hønefoss ble trukket frem som en foregangsby for snøbrettkjøring i Norge.

De stakk av med tre priser for å ha markert seg med høy aktivitet og godt tilbud både i Hønefoss Brettklubb og i Ringkollen.

Priser til unge utøvere

18 år gamle Silje Norendal ble kåret til årets kvinnelige snøbrettkjører. Juryen trakk frem hennes stødige og stilfulle kjøring, i tillegg til at hun er blitt en fremtredende kjører både nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg er kjempeglad! Jeg har hatt en bra sesong, og det er utrolig hyggelig å få denne utmerkelsen fra det norske snowboardmiljøet. Det betyr mye, sier hun.

– Nå satser jeg videre mot snowboard-VM på norsk jord i februar, sier 18-åringen.

Både Marte Søderlund og Emil Andre Utsletten fikk de prestisjefulle prisene for årets gjennombrudd.

Les juryens begrunnelse for hvorfor Torstein Horgmo er årets snøbrettkjører i Norge

«Vinneren har vist seg verdig til tittelen ved å utmerke seg som en av verdens beste allroundkjørere, fra teknisk railkjøring i byen til store hopp i pudder. Han har befestet sin posisjon som verdens beste freestylekjører med topplasseringer i store internasjonale konkurranser: 1pl. X Games Big Air, to ganger 1.pl. og en 3pl. i Dew Tour, og ikke minst 1pl. Dew Tour sammenlagt. Samtidig leverer han knallsterke videoparts, videoblogger og fete beats på fritiden så kan man ikke annet enn å si at årets kjører er vår kjære tripple cork»

Video: Se en av grunnene til at Horgmo ble kåret til årets snøbrettkjører i Norge.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen endte 1-1 og det så lenge ut til at det ville bli resultatet i dag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Fjerde Schladming-seier

  Henrik Kristoffersen vinner altså sin fjerde seier i Schladming. Nordmannen kjørte imponerende i andreomgang der han ligger 33 hundredeler bak Alexis Pinturault ved andre mellomtid, etter å ha nesten kjørt ut. Derfra og inn er det Kristoffersen-show og til slutt kommer han inn 34 hundredeler foran franskmannen.

  Austria Alpine Skiing World Cup
  Foto: Pier Marco Tacca / AP
 • Oilers med sin niende seier på rad

  Stavanger Oilers lå under mot Vålerenga i eliteserien i ishockey tirsdag, men vant til slutt 4-2. Mye takket være en meget god Nolan Zajac.

  Vålerenga tok ledelsen, men etter to mål og en assist av Zajac, vant Oilers sin niende kamp på rad.

  Nolan Zajac
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal