Rørt Arne Scheie: – Takk for fantastiske minner

– Og for siste gang setter jeg over til Oslo, sa Arne Scheie. Så gjorde han det, og avsluttet et stykke norsk TV-historie.

Alles kjære hoppkommentator Arne Scheie avslutter sin karriere som kommentator etter 42 år, hør den rørende takketalen.

VIDEO: Hør Arne Scheies rørende avskjedstale til NRKs seere.

Søndag kommenterte Arne Scheie sitt siste hopprenn. Anders Bardal sørget for at det ble en historisk norsk hoppdag. Han ble nummer tre, og ble dermed den norske hopperen med flest pallplasseringer i verdenscupen gjennom tidene.

Etterpå kunngjorde Bjørn Einar Romøren at han legger opp.

Likevel er det nok Arne Scheies takketale til TV-seerne som vil bli husket aller best fra den regnfulle marssøndagen i Planica, stedet der Bjørn Einar Romøren satte sin legendariske verdensrekord på 239 meter i 2005.

– Har vært en glede

For søndagens verdenscupfinale var altså Scheies aller siste innsats i kommentatorbua.

– Og du Arne – tusen takk for de 13 siste år i boksen. Det har vært en glede å reise rundt sammen med deg og kommentere i alle disse år, sa ekspertkommentator Espen Bredesen til Scheie da den aller siste resultatlista var lest av kommentatorlegenden.

Da kom Scheies rørende avskjedstale, som du kan høre i videovinduet øverst i saken.

Her er talen, ord for ord:

«Takk til deg, Espen.

Til alle seere vil jeg igjen si tusen takk for nok en hoppsesong med NRK. Det har alltid vært et stort privilegium å få kommentere hopp i NRK.

Jeg står i takknemlighetsgjeld til alle for at jeg i 42 sesonger har fått anledning til å formidle prestasjoner, dramatikk og spenning fra denne idretten.

Nå er det slutt, jeg takker for fantastiske minner. Jeg blir rørt. Og for siste gang setter jeg over til Oslo.

Vær så god, Oslo. »

Her kan du se Scheies avskjedstale filmet fra boksen:

Arne Scheie kommenterte sitt siste hopprenn i karrieren etter 42 år. Se bildene fra da han takket for seg inne i kommentatorboksen.

Siste nytt

 • Nedtur for Vukicevic

  Vladimir Vukicevic hadde ambisjoner om å sikre seg en OL-plass på 110 meter hekk gjennom god løping i Janusz Kusocinski Memorial-stevnet i Polen søndag. Men dessverre fikk 31-åringen en dårlig start og endte med 13,76 og femteplass. Dermed ble det en nedtur etter 13,49 og norsk rekord i Finland for ti dager siden.

  OL-kravet på 13,32 har virket utenfor rekkevidde, men Vukicevic har vært på vippen til å kvalifisere via verdensrankingen. Søndagens løp forbedrer ikke hans posisjon på rankingen i det hele tatt. Dermed er han fortsatt akkurat utenfor og begynner å få meget dårlig tid.

  Hadde han hypotetisk sett løpt på 13,50 og blitt nummer tre i søndagens løp, hadde han langt på vei vært klar for OL i Tokyo.

  Kvalifiseringsperioden varer til 29. juni og Vukicevic har ytterligere to løp på kalenderen innen det, i Leverkusen 27. juni og i Luzern 29. juni.

  Vladimir Vukicevic
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kristoff har brutt NM etter velt

  Alexander Kristoff måtte bryte NM-rittet i Kristiansand etter bare én runde søndag. Årsaken er en flaske inn i hjulet på den første runden.

  Kristoff stilte var på startstreken med konkurrentene i 12.30-tiden søndag, men veltet på den første av totalt seks runder på 35 kilometer.

  – Det var noen som klarte å miste en flaske. Den sklir jo selvfølgelig inn i mitt forhjul. Jeg smeller ankelen rett inn i betongen. Jeg tror ikke den er brukket, men jeg klarte ikke å tråkke, sier Kristoff til VG og andre medier i Kristiansand.

  Han forteller at han klarer å bevege ankelen. Han fikk medisinsk hjelp etter at han falt.

  Dermed får ikke Kristoff vist muskler og konkurrert mot det norske sykkellaget Uno-X, som tidligere i juni bekreftet at det ønsket å få signaturen til Kristoff. Sykkelstjernen selv sa det var aktuelt.

  NM-fellesstarten i Kristiansand er på 214,5 kilometer.

  d
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Hauger økte ledelsen i Formel 3

  I regnværet i Frankrike dro det norske motortalentet fra resten av feltet i starten av Formel 3-løpet, men da regnværet stoppet begynte australske Jack Doohan å ta innpå nordmannen.

  Ut på den tolvte runden hadde Doohan kommet seg opp på halen av Hauger sin bil, og etter en hard kamp gjennom et par svinger og et langt strekke, klarte Doohan å ta seg forbi.

  Hauger la seg i ryggen på Doohan, mens han hardeste konkurrent i sammendraget Victor Martins kjempet om den siste pallplassen bak Hauger igjen.

  Dermed gjorde Hauger lurt i å ikke ta for mange sjanser på å kjøre forbi Doohan igjen for å sikre seg viktige poeng i sammendraget. Isteden kontrollerte nordmannen 18-åringen inn andreplassen, mens Jack Doohan tok sin første seier noensinne i Formel 3.

  – Det var en veldig god prestasjon av Dennis i dag. Han kjørte på dekk som var valgt for et vått dekke, men da det sluttet å regne mistet han det fortrinnet. Derfor var det bra gjort å klare å holde på den andreplassen med de dekkene. En god avslutning på en helg hvor det meste har gått som planlagt, sier far Tom Erik Hauger til NRK.

  I etterkant av løpet forteller Dennis Hauger selv at selv om han har fått med seg mye poeng, har det vært utfordrende å kjøre i helga. 18-åringen har nemlig slitt med sykdom, spesielt lørdagen var tøff.

  – Jeg slet med pusten under løp én. Da jeg kom over målstreken begynte jeg faktisk å hyperventilere, fordi jeg ikke klarte å puste. Sånn sett var det ikke en lett helg, men det ble litt bedre til løp to og tre, sier Hauger i et intervju vist på V-sport.

  Sammenlagt i Formel 3-mesterskapet er Hauger fortsatt nummer én med 66 poeng totalt. Martins beholder andreplassen seks poeng bak Hauger, mens søndagens vinner Doohan rykket opp til tredjeplass, åtte poeng bak Hauger.

  Dennis Hauger Challenge
  Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal