NRK Meny
Normal

– Jeg ble 14 år og interessert i jenter

Sarpsborg-spiller Gudmundur Thórarinsson trengte plutselig flere strenger å spille på enn fotballen.

Da Sarpsborg 08 før denne sesongen hentet spilleren Gudmundur Thorarinsson fra Island, håpet de at de hadde funnet en fotballstjerne. Men han har også et talent som er nesten enda mer imponerende enn fotballferdighetene.

Den syngende Sarpsborg-spilleren

Da Sarpsborg 08 hentet den islandske U21-landslagsspilleren Gudmundur Thórarinsson i sommer fikk de ikke bare en showmann banen – han har også et stort talent utenfor den grønne matta.

– Jeg startet å spille fotball da jeg var fire år gammel. Fra den dagen har det vært det jeg liker best å gjøre. Da jeg var 14 år ble jeg interessert i jenter, og trengte en måte å sjarmere dem på, ler den blide islendingen.

Thórarinsson, som har fått kallenavnet «Gudi» i Sarpsborg, leverte en målgivende pasning og ble kåret til banens beste mot Viking sist søndag. Gitarkunnskapene har han arvet av broren, som er en kjent musiker på Island.

– Jeg ringte broren min og ba han om å gi meg gitarundervisning.

Hør to av sangene til Thórarinsson i bunnen av artikkelen.

– Han sjarmerte hele Sarpsborg

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi er imponert over lagkameratens artisttalent.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Hjelpen han fikk av broren ga raskt resultater. For nesten to år siden la 20-åringen la ut flere klipp av seg selv på nettsiden Youtube.

Etter at han kom til Norge tok det ikke lang tid før hans nye lagkamerater i Sarpsborg oppdaget klippene.

– Alle har sett det her. Det er klasse. Det verste er at han er ganske flink, det er nok mange jenter som lar seg sjarmere av det her, smiler Mohamed Elyounoussi.

– Vi prøvde oss på litt mobbing i starten, men du kan jo ikke mobbe ham når han er flink. Det blir for dumt. Men han får ikke noen ting gratis, han må jekkes ned litt, fortsetter han.

Islendingen ble også nødt til å synge fra scenen da Sarpsborg 08 hadde kick-off for sesongen i mars. Da valgte han en kjærlighetssang dedikert til kjæresten som hadde bursdag samme dag.

– Da tror jeg faktisk at han sjarmerte hele Sarpsborg, sier «Moi».

Vil gi ut plate

Thórarinsson innrømmer at drømmen er en artistkarriere – og han røper at han så vidt jobber med en plate.

– Jeg skriver sanger nå. Jeg er ferdig med fem-seks sanger, og jeg er dum nok til å tro at de er bra. En dag kommer jeg nok kanskje til å gi dem ut.

Men hadde Elyounoussi kjøpt debutplata til kameraten?

– Nei, jeg hadde ikke kjøpt den. Jeg regner med at jeg ville fått den av ham, sier han spørrende bort på lagkameraten, og får et bekreftende nikk tilbake.

Du vil ikke sponse ham med penger?

– Jeg tror han kommer til å tjene mye på dette uansett. Det forundrer meg ikke om han kommer til å få en karriere innen musikk når han er ferdig med fotball.

Hør sangene til Thórarinsson her:

Sarpsborg 08 sin midtbanespiller Gudmundur Thorarinsson synger for NRK.

Gudmundur Thorarinsson sang

Sarpsborg-spiller Gudmundur Thorarinsson synger for NRK.

Gudmundur Thorarinsson synger

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag