Hopp til innhold

– Jeg ble 14 år og interessert i jenter

Sarpsborg-spiller Gudmundur Thórarinsson trengte plutselig flere strenger å spille på enn fotballen.

Da Sarpsborg 08 før denne sesongen hentet spilleren Gudmundur Thorarinsson fra Island, håpet de at de hadde funnet en fotballstjerne. Men han har også et talent som er nesten enda mer imponerende enn fotballferdighetene.

Den syngende Sarpsborg-spilleren

Da Sarpsborg 08 hentet den islandske U21-landslagsspilleren Gudmundur Thórarinsson i sommer fikk de ikke bare en showmann banen – han har også et stort talent utenfor den grønne matta.

– Jeg startet å spille fotball da jeg var fire år gammel. Fra den dagen har det vært det jeg liker best å gjøre. Da jeg var 14 år ble jeg interessert i jenter, og trengte en måte å sjarmere dem på, ler den blide islendingen.

Thórarinsson, som har fått kallenavnet «Gudi» i Sarpsborg, leverte en målgivende pasning og ble kåret til banens beste mot Viking sist søndag. Gitarkunnskapene har han arvet av broren, som er en kjent musiker på Island.

– Jeg ringte broren min og ba han om å gi meg gitarundervisning.

Hør to av sangene til Thórarinsson i bunnen av artikkelen.

– Han sjarmerte hele Sarpsborg

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi er imponert over lagkameratens artisttalent.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Hjelpen han fikk av broren ga raskt resultater. For nesten to år siden la 20-åringen la ut flere klipp av seg selv på nettsiden Youtube.

Etter at han kom til Norge tok det ikke lang tid før hans nye lagkamerater i Sarpsborg oppdaget klippene.

– Alle har sett det her. Det er klasse. Det verste er at han er ganske flink, det er nok mange jenter som lar seg sjarmere av det her, smiler Mohamed Elyounoussi.

– Vi prøvde oss på litt mobbing i starten, men du kan jo ikke mobbe ham når han er flink. Det blir for dumt. Men han får ikke noen ting gratis, han må jekkes ned litt, fortsetter han.

Islendingen ble også nødt til å synge fra scenen da Sarpsborg 08 hadde kick-off for sesongen i mars. Da valgte han en kjærlighetssang dedikert til kjæresten som hadde bursdag samme dag.

– Da tror jeg faktisk at han sjarmerte hele Sarpsborg, sier «Moi».

Vil gi ut plate

Thórarinsson innrømmer at drømmen er en artistkarriere – og han røper at han så vidt jobber med en plate.

– Jeg skriver sanger nå. Jeg er ferdig med fem-seks sanger, og jeg er dum nok til å tro at de er bra. En dag kommer jeg nok kanskje til å gi dem ut.

Men hadde Elyounoussi kjøpt debutplata til kameraten?

– Nei, jeg hadde ikke kjøpt den. Jeg regner med at jeg ville fått den av ham, sier han spørrende bort på lagkameraten, og får et bekreftende nikk tilbake.

Du vil ikke sponse ham med penger?

– Jeg tror han kommer til å tjene mye på dette uansett. Det forundrer meg ikke om han kommer til å få en karriere innen musikk når han er ferdig med fotball.

Hør sangene til Thórarinsson her:

Sarpsborg 08 sin midtbanespiller Gudmundur Thorarinsson synger for NRK.

Gudmundur Thorarinsson sang

Sarpsborg-spiller Gudmundur Thorarinsson synger for NRK.

Gudmundur Thorarinsson synger

Siste nytt

 • Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Verdensener Irland slo verdensmester Sør-Afrika 13-8 i lørdagens storkamp i VM i rugby union.

  Mack Hansen ble første spiller som greide å score et try mot Sør-Afrika i turneringen.

  – Dette var som en Grand Slam på steroider. Det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa Hansen til ITV etter kampen.

  Cheslin Kolbe svarte med et try for «Springboks» tidlig i 2. omgang. Sør-Afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark.

  Manie Libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i VM. Scrumhalf Faf de Klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng.

  Et spark fra Jonathan Sexton midtveis i 2. omgang sendte Irland foran for godt. Da Jack Crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte Sør-Afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene.

  Sør-Afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra Irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over Sør-Afrika i en VM-kamp. Irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (NTB)

  sbhrBcWqYlM
  Foto: AP
 • Ellevilt volleymål reddet Manchester United

  En perlescoring av Bruno Fernandes sikret seieren for Manchester United i en slitekamp mot Burnley lørdag kveld.

  Midtstopper Johnny Evans, som fikk tillit fra start, lempet ballen presist i bakrom, hvor purtugiseren feide ballen i lengste hjørne på hel volley.

  Burnley var langt ifra ufarlige på eget gress. De tvang André Onana ut i full strekk og hadde et skudd i stolpen, men det ble bare nesten for Vincent Kompanys menn.

  Sander Berge kom innpå for hjemmelaget, men også hans heading etter en corner, snek seg like over.

  Dette var en sårt etterlengtet seier for Erik ten Hag og Manchester United, som sto med to seire og tre tap på de fem første kampene i serien før i kveld.

  Med tre poeng klatret de til 8. plass på tabellen. Burnley er helt sist med ett poeng på fem kamper.

  i2JUrg8VMMg
  Foto: Reuters
 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste