Hoppsjefen: – Tande har størst kapasitet

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (NRK): Optimismen er stor i den norske hoppleiren etter Daniel-André Tandes (22) seier i nyttårshopprennet.

Daniel-Andre Tande

PÅ PALLEN: Daniel-André Tande sammen med Kamil Stoch (venstre) og Stefan Kraft (høyre).

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Med en 4.-plass i Oberstdorf og seieren i Garmisch-Partenkirchen er Tande på en 3.-plass sammenlagt før de to siste rennene i Hoppuka.

22-åringen er knappe 6,6 poeng bak ledende Kamil Stoch fra Polen. Stefan Kraft fra Østerrike er på 2.-plass.

– Det er et godt utgangspunkt. Han er i angrepsposisjon til sammenlagtseieren, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Til løvens hule

Mandag er det hviledag i hoppuka, og hopperne flytter seg til Østerrike og Innsbruck.

– Nå skal vi til løvens hule og hjemmebane for Stefan Kraft. Vi har også en polakk som er i ferd med å hente frem sine beste hopp i karrieren. Vi har noen tøffe konkurrenter, en av dem har hjemmebane og en har veldig stigende formkurve. Jeg opplever likevel at vi har den hopperen med størst kapasitet, mener Bråthen og forklarer:

SKI-JUMPING-WORLD

TØFF KONKURRENT: Stefan Kraft:

Foto: PIOTR NOWAK / Afp

– Jeg føler at han er den som kan hoppe lengst av disse og er minst sårbar for varierende forhold. De andre har styrken i erfaringen, mens han har styrken i kapasiteten, sier han.

Imponert over Tande

Stefan Kraft vant hoppuka sammenlagt i 2014/15, og stiller med hjemmefordel når hoppsirkuset beveger seg til Innsbruck.

– Det er veldig jevnt akkurat nå. Jeg føler meg i god form og håper at jeg kan hevde meg i Innsbruck og Bischofshofen, sier han til NRK.

Er det en fordel for deg at du har vunnet hoppuka før?

– Det tror jeg ikke, det er et nytt år og en ny konkurranse nå. Men det er nok positivt for meg at vi skal til Østerrike, smiler Kraft, som lot seg imponere av hoppingen til Tande i Garmisch-Partenkirchen.

– Selvsagt. Han gjennomførte et godt hopp og stod imot presset, sier Kraft.

– Ekstrem selvtillitsboost

Og den norske hopperen har fått økt selvtillit etter seieren søndag.

– Det gir ekstra selvtillit og styrke. Det er første gang jeg har sittet i den situasjonen og greid å innfri. Det gir en ekstrem selvtillitsboost, innrømmer han.

– Planen min er bare å ta dag for dag og hopp for hopp. og fortsette med den hoppingen jeg holder på med nå, sier han om sjansene i sammendraget.

Tandes seier søndag var Norges 13. individuelle hoppukeseier i Garmisch-Partenkirchen. Totalt var det den 47. norske enkeltseieren i den prestisjefulle hoppturneringen.

Forrige triumf kom da Anders Jacobsen vant det samme rennet i 2015.

Les også: – Det gir en ekstrem selvtillitsboost

Daniel Andre Tande stakk av med seieren etter et hopp på 142 meter.

Siste nytt

 • Sliter med korona-ettervirkninger

  Lewis Hamilton tok en sterk tredjeplass i Ungarns Grand Prix, da det virkelig så tøft ut i starten av løpet. Men da han var på pallen sammen med Sebastian Vettel og Esteban Ocon, så han uvanlig stille og uengasjert ut.

  Hamilton forklarer at han var sliten, og han tror at han sliter med ettervirkninger fra da han hadde korona.

  – Alt ble tåkete på pallen. Jeg har kjempet i hele år for å holde meg frisk etter alt som har skjedd. Det er fortsatt en kamp for meg, sier Hamilton ifølge Reuters.

  Hamilton fikk korona i desember, og fortalte også etter sitt første løp etter sykdommen at han slet. Nå tror han altså at ettervirkningene har vedvart.

  – Hvem vet hva som skjedde i dag. Kanskje jeg var dehydrert – jeg vet ikke. Men jeg har definitivt aldri hatt den opplevelsen, forteller briten, som leder verdensmesterskapet i Formel 1.

  Lewis Hamilton
  Foto: Florion Goga / AFP
 • Drømmedebut for Dønnum

  Aron Dønnum fikk en pangstart på sin Standard Liege-karriere da han noterte seg for en målgivende pasning like før slutt. Standard Liege vant 2–1 over Waregem.

  Dønnum kom inn etter 76 minutter og gjorde seg bemerket umiddelbart. Minuttet før full tid fikk landslagsspillerne ballen ute til høyre. Han dro seg inn i boksen og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Abdoul Tapsoba var på rett plass til rett tid og bredsidet inn 2–1.

  Det ble også sluttresultatet i den andre seriekampen til Standard Liege. De spilte uavgjort 1–1 i første kamp mot Genk og har fire poeng. Det holder til 3.-plass etter de to første kampene.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Tapte mot Arendal etter thriller

  Sandefjord røk ut av 2. runde i fotball-NM etter 4-5-tap for Arendal etter ekstraomganger. Ellers tok de andre eliteserielagene som spilte 18.00 seg videre.

  Det så ut til at Sandefjord skulle cruise videre i cupen og ta seg til tredje runde da Sivert Gussiås scoret sitt andre i kampen til 3-1 etter 50 minutter, men ti minutter senere sto det 3-3. Det ble også sluttresultatet, og dermed var det duket for ekstraomganger i Arendal.

  Tidligere Sandefjord-spiller Stefan Mladenovic scoret ekstraomgangenes første mål da han hamret ballen i nettaket etter 93 minutter til 4-3 til Arendal.

  Ikke lenge etter kontret Arendal og Daniel Roppestad inn 5-3. På tampen reduserte Sandefjord til 4-5, men det holdt altså ikke. Arendal er videre i cupen, mens Sandefjord er ute.

  Eliteserien i fotball 2021: Vålerenga - Sandefjord 3 - 1
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal