NRK Meny
Normal

Hopprennet forsvant i tåka

Etter flere utsettelser, måtte juryen til slutt avlyse årets hopprenn i Holmenkollen. Tåka gjorde at en konkurranse ville være uforsvarlig.

Tåke Holmenkollen

INGENTING Å SE: Tåka har preget Holmenkoll-helga. To hoppere fikk sette utfor, før juryen til slutt bestemte seg for å avlyse.

Foto: NRK skjermdump

Det var tjukk tåke i Holmenkollen i hele dag, og etterhvert kom også vinden og regnet - og gjorde det umulig å gjennomføre noe renn.

– Tåken gjør at det er vanskelig for dommerne å sette karakterer, og for juryen å bedømme. De kan faktisk falle uten at dommerne ser det, sier sportssjef Clas Brede Braaten til NRK.

Til tross for at tåka har preget Holmenkollrennene mange ganger, er det første gang den er hovedårsaken til en avlysning.

– Det er kjempetrist for alle som tålmodig har vært her og ventet her oppe, og for alle som har jobbet et helt år for at dette skulle bli en fest, sier han da avlysningen var et faktum.

– Helt hvitt

Walter Hofer

AVLYST. Her forteller juryleder Walter Hofer at rennet ikke kan gjennomføres

Foto: Geir Elle / NRK

Rennet skulle ha begynt klokka 14.15, men det viste seg tidlig at det ble vanskelig. Først ble prøveonmgangen avlyst. Så fikk de satt to hoppere utfor, men det var nærmest umulig å se hvor de landet.

– Det er helt hvitt for oss som skal hoppe, så dukker stripene opp, forklarer Johann Forfang om forholdene.

Det ble flere utsettelser, fram til juryen klokka 15.45 tok den endelige avgjørelsen om avlysning.

Bare to ganger tidigere er det tradisjonelle Holmenkollrennet avlyst på grunn av værforholdene – i 1954 og 1994. Men begge gangene var det på grunn av vind.

– Det er også trist for hopperne som gjerne ville konkurrert på hjemmebane. Vi har et lag som er bedre enn kanskje noensinne, så det er kjedelig at de ikke får vist seg fram her, sier Braaten.

Guffen lørdag

Også i går var det tett tåke under laghoppkonkurransen. «Hvor ble det av Gangnes», uttalte kommentator Christian Nilssen, da nordmannen ble borte fra TV-bildene.

– Det var enormt tett. Det var guffent, men laserlinjen var god å ha, sa Kenneth Gangnes, etter Norges andreplass.

Hopperne får likevel konkurrere her hjemme snart. Onsdag er det renn i Trondheim, og til helga skiflyging i Vikersund.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal