Hopp til innhold

Hoppleiren om Bråthen-løsningen: – Helt avgjørende for hoppsporten

Alexander Stöckl gleder seg over at Clas Brede Bråthen får fortsette i Norges Skiforbund. Nå åpner Norges landslagstrener for å signere ny kontrakt.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer

FORNØYD: Hoppernes landslagstrener Alexander Stöckl gleder seg over å fortsette samarbeidet med Clas Brede Bråthen.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Jeg er veldig fornøyd med at vi får med Clas videre. Det er helt avgjørende for hoppsporten nasjonalt og internasjonalt å få med han videre, sier Alexander Stöckl til NRK like etter at nyheten kom ut.

Østerrikeren ga tidlig klart uttrykk overfor Skiforbundet om hvor han stod i konflikten. Sammen med resten av hoppavdelingen i Skiforbundet sendte han et brev til generalsekretær Ingvild Bretten Berg og krevde at Clas Brede Bråthen fikk fortsette i midten av august.

Snaut to måneder senere får Stöckl viljen sin.

Clas Brede Bråthen fratrer stillingen som sportssjef for hopperne med umiddelbar virkning. Han signerer i stedet en fireårskontrakt som landslagssjef uten administrativt ansvar. Samtidig droppes søksmålet mot Norges skiforbund.

– Helt avgjørende

– Det er bra. Det virker som han er fornøyd med avgjørelsen og avtalen han får nå. Og da kan han bruke energien på det han er best på. Det er toppidrett og bredde, medlemsstøtte og marked, samt utvikling av hoppsporten nasjonalt og internasjonalt, sier Stöckl til NRK.

Bråthens søksmål mot Norges Skiforbund, der han krevde fast ansettelse etter 17 år som hoppsjef, blir også droppet.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi får med Clas videre. Det er helt avgjørende for hoppsporten nasjonalt og internasjonalt å få med han videre.

Granerud storfornøyd

– Jeg er godt fornøyd med at vi får beholde ressursen Clas er, og det er det som har vært det viktigste for oss utøvere. I hvert fall for meg, sier hoppkometen Halvor Egner Granerud til NRK.

Sist sesongs verdenscupvinner trekker frem Bråthens erfaring som hoppsjef gjennom 17 år som en suksessfaktor.

– Evnen hans til å få folk til å jobbe sammen og dra i samme retning i det sportslige apparatet og den utviklingen jeg opplever at vi har som lag, senest nå i vår, da man gikk bort fra å ha skilte dame- og herrelag og i stedet ha ett landslag.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer

SOMMERSAMLING: Halvor Egner Granerud på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB

Slet med nattesøvnen

Granerud tror ikke nødvendigvis at det har gått så mye utover det sportslige, men medgir at konflikten har tært på kreftene og vært en belastning.

– Jeg har hatt en del netter der jeg har brukt tid på å finne roen til å sovne.

– Det har rett og slett gått på nattesøvnen løs?

– Ja, litt. Ikke problematikk, men det har tatt litt tid å sovne.

– Frykter du at norsk hoppsport sitt omdømme er blitt svekket?

– Kanskje. Jeg føler jo vi har framstått veldig som oss selv og etterlevd våre verdier gjennom denne saken, og jeg er ingen ekspert på omdømmespørsmål, men jeg håper jo at en del av dem som har blitt mer engasjert i hoppsporten gjennom denne saken vil følge oss gjennom vinteren, sier Granerud.

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden var på 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP
 • Storspill fra Hovland

  Viktor Hovland storspilte på dag tre av PGA-turneringen i Texas. Etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. Det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatret likevel fra 29. til en delt 10.-plass da han var ferdig med nest siste runde.

  I skrivende stund er det argentinske Emiliano Grillo som leder, 10 under par. Den tredje runden er ikke ferdigspilt.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste