Hoppleiren om Bråthen-løsningen: – Helt avgjørende for hoppsporten

Alexander Stöckl gleder seg over at Clas Brede Bråthen får fortsette i Norges Skiforbund. Nå åpner Norges landslagstrener for å signere ny kontrakt.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer

FORNØYD: Hoppernes landslagstrener Alexander Stöckl gleder seg over å fortsette samarbeidet med Clas Brede Bråthen.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Jeg er veldig fornøyd med at vi får med Clas videre. Det er helt avgjørende for hoppsporten nasjonalt og internasjonalt å få med han videre, sier Alexander Stöckl til NRK like etter at nyheten kom ut.

Østerrikeren ga tidlig klart uttrykk overfor Skiforbundet om hvor han stod i konflikten. Sammen med resten av hoppavdelingen i Skiforbundet sendte han et brev til generalsekretær Ingvild Bretten Berg og krevde at Clas Brede Bråthen fikk fortsette i midten av august.

Snaut to måneder senere får Stöckl viljen sin.

Clas Brede Bråthen fratrer stillingen som sportssjef for hopperne med umiddelbar virkning. Han signerer i stedet en fireårskontrakt som landslagssjef uten administrativt ansvar. Samtidig droppes søksmålet mot Norges skiforbund.

– Helt avgjørende

– Det er bra. Det virker som han er fornøyd med avgjørelsen og avtalen han får nå. Og da kan han bruke energien på det han er best på. Det er toppidrett og bredde, medlemsstøtte og marked, samt utvikling av hoppsporten nasjonalt og internasjonalt, sier Stöckl til NRK.

Bråthens søksmål mot Norges Skiforbund, der han krevde fast ansettelse etter 17 år som hoppsjef, blir også droppet.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi får med Clas videre. Det er helt avgjørende for hoppsporten nasjonalt og internasjonalt å få med han videre.

Granerud storfornøyd

– Jeg er godt fornøyd med at vi får beholde ressursen Clas er, og det er det som har vært det viktigste for oss utøvere. I hvert fall for meg, sier hoppkometen Halvor Egner Granerud til NRK.

Sist sesongs verdenscupvinner trekker frem Bråthens erfaring som hoppsjef gjennom 17 år som en suksessfaktor.

– Evnen hans til å få folk til å jobbe sammen og dra i samme retning i det sportslige apparatet og den utviklingen jeg opplever at vi har som lag, senest nå i vår, da man gikk bort fra å ha skilte dame- og herrelag og i stedet ha ett landslag.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer

SOMMERSAMLING: Halvor Egner Granerud på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB

Slet med nattesøvnen

Granerud tror ikke nødvendigvis at det har gått så mye utover det sportslige, men medgir at konflikten har tært på kreftene og vært en belastning.

– Jeg har hatt en del netter der jeg har brukt tid på å finne roen til å sovne.

– Det har rett og slett gått på nattesøvnen løs?

– Ja, litt. Ikke problematikk, men det har tatt litt tid å sovne.

– Frykter du at norsk hoppsport sitt omdømme er blitt svekket?

– Kanskje. Jeg føler jo vi har framstått veldig som oss selv og etterlevd våre verdier gjennom denne saken, og jeg er ingen ekspert på omdømmespørsmål, men jeg håper jo at en del av dem som har blitt mer engasjert i hoppsporten gjennom denne saken vil følge oss gjennom vinteren, sier Granerud.

Sportsnyheter

Denne hendelsen skapte debatt – nå vurderer FIDE å endre regelen

Det vekket oppsikt da Magnus Carlsen tirsdag rørte en brikke uten å flytte den. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) erkjenner at den omstridte regelen også har blitt diskutert på bakrommet.

Pique

Barcelona-trenaren etter meisterliga-fadesen: – Eg er sint

Det spanske laget skal ikkje spele sluttspel i Meisterligaen for første gong på 17 år. – Vi må starte heilt frå scratch, seier Xavi Hernanez.

Siste nytt

 • Poengstraff for flaskekasting

  Fotballklubben Lyon blir trekt eitt poeng i den franske toppligaen etter at ein supporter kasta ei flaske på Marseille-spelar Dimitri Payet førre månad.

  Hendinga skjedde berre eitt minutt ut i Ligue 1-oppgjeret mellom Lyon og Marseille. Payet skulle ut for å ta eit hjørnespark då ei flaske trefte han i hovudet.

  Han gjekk deretter i bakken før han vart behandla av medisinsk personell. Marseille-spelarane nekta å spele vidare, og kampen vart avbroten.

  Berre dagar seinare vart det stadfesta at kastaren vart dømd til seks månader fengsel på vilkår, i tillegg til at Lyon måtte spele éin kamp for tomme tribunar.

  Onsdag opplyste disiplinærkommisjonen i den franske ligaen at dei trekkjer Lyon eitt poeng.

  Dimitri Payet
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Chelsea stanget mot Juventus

  Guro Reiten og resten av Chelsea stanget og stanget mot Juventus onsdag kveld. Vertene fra London hadde en haug med sjanser, men de maktet ikke å overliste Juventus-keeper Pauline Peyraud Magnin. Dermed endte kampen 0-0, og spenningen i gruppa lever.

  Mesterliga, Chelsea, Guro Reiten
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • United rotet vekk seieren

  En perle signert Mason Greenwood gjorde at et svært reservepreget Manchester United tok ledelsen tidlig i mesterligakampen mot Young Boys onsdag kveld.

  Gjestene svarte imidlertid rett før hvilen, da Fabian Rieder limte ballen i vinkelen. Kampen endte 1-1. Det betyr exit for Young Boys, som måtte vinne for å ha mulighet til å avansere, men hjemmelaget fra Manchester var allerede klare for utslagsrundene.

  Hvem som slår følge med dem, blir avklart først torsdag, da snøkaos i Italia satte en foreløpig stopper for gruppens skjebnekamp.

Sendeplan

Kl. Program Kanal