NRK Meny
Normal

Hoppkomet Sjøen (18) debuterte med ellevteplass

Phillip Sjøen blir spådd en stor framtid i skihopp. Allerede i sitt første renn ble han nest beste nordmann.

Phillip Sjøen med 134 meter i andre omgang.

Sjøen hoppet så bra på plast i sommer at han plutselig var regnet som en av favorittene i hoppuka - uten å ha tatt et eneste verdenscuppoeng.

Men sesongstarten har blitt ødelagt av et stygt fall, og derfor fikk ikke 18-åringen debutere i verdenscupen før lørdagens renn.

Nest beste norske

Der leverte han solid i begge omganger. Sjøen var på sjetteplass etter første omgang, og endte til slutt som nummer elleve.

Dermed ble han nest beste nordmann bak Rune Velta på tiendeplass.

Nok en sterk norsk debut

Også Johann André Forfang debuterte i verdenscupen, og endte til slutt på en oppløftende tolvteplass.

Richard Freitag vant rennet foran Roman Koudelka og Michael Hayboeck. Verdenscupleder Anders Fannemel skuffet med en 21.-plass.

Øvrige norske: Anders Bardal: 13. Daniel-Andre Forfang 30.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Tidenes fotball-VM