NRK Meny
Normal

Hoppet seg til bronse

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Anders Jacobsen var siste mann ut for Norge og sikret medaljen. Da Tyskland hadde hoppet var det klart at det ble bronse for de norske hopperne.

Artikkelen er flere år gammel.

Etter første omgang luktet de norske på en sølvmedalje bare 5,3 poeng bak Tyskland.

Men i andre omgang ga de norske hopperne fra seg for mange poeng og tok bronse i laghopp etter en spennende avslutning på rennet.

– Medalje i OL er medalje i OL. Det skal vi være veldig fornøyd med. Vi har ikke hatt kjemperesultater tidligere i mesterskapet og en bronsemedalje tar vi med oss med et smil, sa Anders Jacobsen etter konkurransen.

Gregor Schlierenzauer - 1. omgang laghopp

Gregor Schlierenzauer var med på å ta en suveren seier for Østerrike i laghopp.

Foto: Don Emmert / Scanpix/AFP

Les: Resultater laghopp

Anders Jacobsen ble sittende lenge på bommen og måtte til slutt gå av hele to ganger. Den siste nordmannen som var vårt ess i ermet holdt likevel roen. Etter at en prøvehopper hadde vært utfor fikk han slippe til.

Med 140,5 meter klarte han å sikre bronsemedaljen.

– Det banka bra i hjertet, men jeg visste at jeg ble tatt av fordi forholdene var for gode. At de tar meg av fordi de tror jeg kommer til å hoppe for langt er en god følelse, sa Jacobsen etter at bronsemedaljen var et faktum.

Jacobsen var beste nordmann i begge omgangene, og etter at finaleomgangen hadde startet trått var det spennende om Norge ville klare å holde på bronseplassen i tett kamp med Finland, eller om vi faktisk kunne kjempe til oss et sølv hvis Tyskland skulle bomme på slutten.

Det ble en klar seier til Østerrike som hadde vært favoritter til å ta gullet etter en kjempesesong hittil.

Se: Schlierenzauers siste hopp på 146,5 m

Gregor Schlierenzauer avsluttet med rennets lengste hopp på 146,5 meter. Laget slo dermed Tyskland på sølvplass med hele 72,1 poeng.

Norge etter bronse i laghopp

Glade norske gutter kunne feire bronsemedaljen under blomsterseremonien i hoppbakken.

Foto: Matthias Schrader / Scanpix/AP

Startet tungt i begge omganger

Anders Bardal gjorde ikke noe sterkt hopp i første omgang og startet heller ikke den norske finaleomgangen spesielt sterkt.

Med et hopp på 127 meter fra Bardal tapte det norske laget både til Tyskland som lå foran oss på sølvplass og til Finland som jager oss i kampen om den siste pallplassen.

– Dessverre gjør jeg ikke helt jobben min. Det er bra jeg har gode lagkamerater som hopper godt på ski, så får vi se hvordan det går til slutt, sa Bardal etter det første norske hoppet i finaleomgangen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tom Hilde derimot hadde klar forbedring fra første omgang med et hopp på 139 meter. Han var selv likevel ikke kjempefornøyd fordi de andre lagene også presterte i sitt andre finalehopp.

Se reprise: Laghopp stor bakke 2. omgang

– Det er et mye bedre skihopp, men når det er så stor fart er det vanskelig å dra fra de andre.

Hoppet seg opp på bronseplass

I første omgang slo Johan Remen Evensen til med et hopp på 131,5 meter, og Norge kom seg forbi både Finland og Tsjekkia.

Dermed lå Norge på en tredjeplass, men fortsatt rundt 30 poeng bak Østerrike på første og 12 poeng bak Tyskland på andre.

Les: Resultater 1. omgang - laghopp

- Jeg gjør sakene mine bra, og det er jeg fornøyd med, sa Evensen etter hoppet sitt og håpte at de kunne kjempe seg enda litt lengre opp på lista.

- Vi får satse på at Anders Jacobsen tar enda litt igjen på tyskerne så blir det bra. Jeg tror han er veldig innstilt på å gjøre det bra, så vi får nok se lange hopp fra ham i dag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Se video: Jacobsen ser fram til finaleomgangen.

En klapp på skuldra fra lagkameraten på sletta kan ha hatt sin effekt. For Anders Jacobsen slo til med det nestlengste hoppet av de som hoppet sist i omgangen.

Med 138 meter luktet nordmennene på Tysklands sølvplass i finaleomgangen bare 5,3 poeng bak.

– Vi må bare fortsette å jobbe for vi har mye å gå på til andreomgang, var innstillingen til Jacobsen før siste omgang og kampen om medaljer.

Han var selv tålelig fornøyd med egen innsats, men måtte innrømme at han var nervøs der han satt på toppen og fulgte med på lagkameratene.

– Jeg fulgte med på de andre, og fikk med meg alle lengder, stilkarakterer og poengsummer. Det startet litt trått. Prøveomgangen min var f.eks. litt for avslappet, men hoppet i konkurransen var som mange av mine beste hopp her i bakken. Likevel mangler fortsatt litt i fullføringa av bevegelsen i bunnen av bakken.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: EM-uttak
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile