NRK Meny

Hoppet 240 meter - får ikke delta i Vikersund

Halvor Egner Granerud (19) klinket til med et kjempesvev som prøvehopper i Vikersund, men får likevel ikke stille i helgens verdenscuprenn.

Halvor Egner Granerud er ikke av de mest kjente hoppnavnene i Norge, men det kan han fort bli med hopp som dette - på hele 240m i Vikersund. Foto: TV Modum

LANGT: Se Halvor Egner Granerud sitt kjempehopp i Vikersundbakken. Foto: Rosthaug videregående skole

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Det var helt rått egentlig. Jeg var veldig nervøs da jeg så bakken, for jeg har ikke vært på toppen der, men det roet seg. Hoppmessig er det det kuleste jeg har vært med på, forteller Granerud til NRK etter å ha landet på utrolige 240 meter i Vikersundbakken torsdag.

Granerud satte med det en personlig rekord med hele 100 meter. Farten ut fra hoppkanten var 105 km/t.

Egner Granerud

HOPPUKEDEBUT: Halvor Egner Granerud endte på 36. plass i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er noe jeg bare får oppleve én gang. Det er ganske sykt. Begge hoppene jeg gjorde i dag, var teknisk gode. Jeg trodde jeg skulle lande på kulen, men så tok jeg av igjen. Det har jeg ikke opplevd før, forklarer Asker-gutten.

Får ikke konkurrere

Landslagssjefen lot seg imponere.

– Det viser at de som kommer bak har et stort potensial. Det lover godt for fremtiden, sier Alexander Stöckl, som tror helgen vil by på flere lang hopp, selv om farten da vil være lavere.

– Når Halvor gjør dette, er det mulig for de de andre også.

19-åringen har levert jevnt i kontinentalcupen denne sesongen, og fikk også prøve seg i hoppuka i romjula. Han hadde håpet verdenscupsjansen ville by seg igjen i Vikersund.

Det gjør den ikke. For en ny regel sier at skal man delta i skiflyging, må man ha verdenscuppoeng eller poeng fra Sommer Grand Prix. Det visste ikke Granrud før denne uken.

– Jeg har ikke vært så langt unna og har gjort så godt jeg kunne de gangene jeg har fått muligheten, men jeg har ikke poeng. Jeg kunne kanskje fått enda flere sjanser om jeg visste om det, men uansett har jeg bare meg selv å skylde på, sier han.

– Surret bort muligheten

12 nordmenn får hoppe morgendagens renn.

– Jeg har surret det bort ved ikke å hoppe bedre de gangene jeg har fått muligheten, fortsetter Granerud, som har en 36. plass fra nyttårshopprennet som sesongbeste.

– Dessverre er det slike regler, og det er som det er. Halvor skulle hoppet bedre tidligere, sier Stöckl.

I stedet er han prøvehopper i Vikersund, men han lot ikke skuffelsen stoppe seg. 240 meter-svevet var til og med hans første i første hopp i en skiflygingsbakke

Drammens Tiedende og Budstikka omtalte saken først.

Nær verdensrekorden

Granerud var bare 11,5 meter bak Anders Fannemels verdensrekord.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig at jeg ikke får hoppe mot de beste i verden, men jeg tror ikke jeg hadde sittet med en pers på 240 meter i morgen Jeg tror ikke jeg hadde klart det i konkurranse, så alt i alt var kanskje dette den beste løsningen, sier Granerud.

  • Verdenscup skiflyging fra Vikersund vises på NRK 2 fra klokken 19.55 fredag.

Siste nytt

  • Salah signerte for Liverpool

    Mohamed Salah signerte torsdag en langtidskontrakt med Liverpool, som henter ham fra Roma for 370 millioner kroner.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal