NRK Meny
Normal

– Vi kommer til å prege VM i hoppbakken

VAL DI FIEMME (NRK.no): Hoppgutta har aldri før vært så selvsikre foran et mesterskap. De spår opp mot fem norske medaljer.

Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde

Alle disse tre kan ta gull, mener hopptrener Alexander Stöckl. Fra venstre: Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

– Norge som lag kommer til å prege VM i hoppbakken. Det er helt garantert at en av nordmennene kommer til å prege VM, sier Anders Jacobsen til NRK.

Under fredagens kvalifisering til lørdagens VM-renn i liten bakke, fikk han se lagkameratene Andreas Stjernen og Tom Hilde imponere.

Mens førstnevnte endte på tredjeplass etter et hopp på 102,5 meter, vant Hilde kvalifiseringen med en halvmeters bedre lengde.

– Jeg er fornøyd, for dette var et bra hopp. Og Stjernen var flink. Vi har et sterkt lag, sa Hilde etter kvaliken.

Fem av fem

At Norge har et sterkt lag, er det flere av de norske hoppguttene som er enige i.

Da NRK satte seg ned med alle hopperne før VM og ba dem spå den norske medaljefangsten, etterlot svarene liten tvil:

Jacobsen og co. renner over av selvtillit.

– Vi er fem nordmenn i Val di Fiemme, og alle fem har muligheter til å kjempe om pallplasser. Laget er så sterkt, sier Anders Bardal, som stod over kvalifiseringen.

Positiv trend

Det norske laget kommer inn i VM i medvind. Landslaget kommer rett fra seier i lagkonkurransen i Oberstdorf og sammenlagttriumf i Team Tour.

Alle de fem hopperne på laget har vært på pallen i verdenscupen i år, og Anders Bardal og Anders Jacobsen er begge inne blant de tre beste sammenlagt. Norge hadde også to mann på pallen i hoppuka, da Tom Hilde tok en sterk tredjeplass.

– Vi har tre mann på veldig høyt nivå: Anders Bardal, Tom Hilde og Anders Jacobsen. De tre har vært på omtrent samme nivå, og alle tre kan ta gull, sa Alexander Stöckl før mesterskapet.

I tillegg har Norge hoppkometen Andreas Stjernen. Han har kommet fra ingenting og blitt et av Norges sterkeste kort etter flere sterke plasseringer i skiflyging.

Det ble norsk seier i lagkonurransen i Oberstdorf. Anders Jacobsen, Tom Hilde, Anders Bardal og Andreas Stjernen hoppet på det norske laget. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen.

Se reportasjen fra da Norge vant lagkonkurransen rett før VM.

– Alle de norske kan ta medalje

– Jeg håper VM-kongen blir norsk. Hvem det blir er egentlig det samme. Alle de norske kan ta medalje, sier Rune Velta, som trolig blir reserve i det første rennet til tross for at han også har vært på pallen i år.

Landslagstreneren, som måtte vrake mannen med verdens nest lengste skihopp, mener Norge kan være med i toppen i alle øvelser.

– Jeg tror vi er i stand til å ta én medalje i hver konkurranse. Gull i hver konkurranse er vanskelig, det kan vi ikke snakke om. Da må alt gå perfekt, og det kan vi bare drømme om. Men medalje kan vi greie i alle øvelser, sier Alexander Stöckl til NRK.

– Kanskje flere enn fem?

Hopperne har store forhåpninger til antall medaljer:

– Jeg sier fire medaljer til Norge, to av dem til meg,sier Anders Bardal med et smil.

– Det blir alt fra null til fem medaljer, kanskje flere, sier Rune Velta.

– Jeg tror vi tar tre medaljer i hopp, men er usikker på hvilken valør. Jeg er også usikker på hvor mange av dem jeg tar selv, sier Anders Jacobsen.

– Skal vi håpe på fire, da? gliser Tom Hilde.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen mener Norge skal være forsiktige med å ta seieren på forskudd. Les mer om det her.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal