NRK Meny
Normal

Hopperne tester ny treningsmetode: – Ganske skremmende

Høyt oppe i et stillas, med snøkanoner rettet mot seg, henger Kenneth Gangnes (26). Slik skal han hoppe enda lengre til vinteren.

De norske hopperne prøvde i dag for første gang i Norge en innretning som skal gjøre dem til bedre flygere. Men de må nok holde seg litt mer i ro i lufta når de kommer i bakken, hvis det ikke skal bli kraftig stiltrekk.

SE HAN FLYR: Kenneth Gangnes og resten av hopplandslaget tester ut en ny treningsmetode i Midtstubakken.

Det ser kanskje gøy ut, men det er beinhard trening. For å få lenger tid til å finpusse både teknikk og utstyr i svevet, tester hopplandslaget ut en ny metode. NRK får være med på treningen i Midtstubakken.

Gutta henger i et stillas med snøkanoner, som blåser kraftig vind, rettet mot seg. Trykket er kraftig.

– Det er ganske skremmende altså. Du henger jo høyt over bakken og man kjenner det er mye trykk i vinden. Man tenker ikke så mye over det i bakken, men det er annerledes her, sier Kenneth Gangnes.

Slik kan de sveve i minst ett minutt.

– I et vanlig hopp får man jo bare noen sekunder å trene på. Her kan vi ligge og leke litt med både ski- og armposisjon. Og det er en kamp oppi der, men jeg tror det blir bra etter hvert, mener Gangnes.

– Her kan vi prøve og feile, mens i bakken må man jo først gjøre et bra hopp for å kunne øve. Det trenger vi ikke her, forteller Anders Fannemel.

Alexander Stöckl har prøvd metoden tidligere, han tror det kan gi god uttelling.

– Vi kan utvikle oss både med å få optimal tilpasning av utstyr, og vi kan trene på flygeegenskaper. I tillegg er det jo moro da, sier landslagssjefen.

Kenneth Gangnes svevetrening

For å få ekstra lange svev til vinteren, svever Kenneth Gangnes nå lenge på trening.

Foto: Emil Gukild, NRK

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal