Hopperne tester ny treningsmetode: – Ganske skremmende

Høyt oppe i et stillas, med snøkanoner rettet mot seg, henger Kenneth Gangnes (26). Slik skal han hoppe enda lengre til vinteren.

De norske hopperne prøvde i dag for første gang i Norge en innretning som skal gjøre dem til bedre flygere. Men de må nok holde seg litt mer i ro i lufta når de kommer i bakken, hvis det ikke skal bli kraftig stiltrekk.

SE HAN FLYR: Kenneth Gangnes og resten av hopplandslaget tester ut en ny treningsmetode i Midtstubakken.

Det ser kanskje gøy ut, men det er beinhard trening. For å få lenger tid til å finpusse både teknikk og utstyr i svevet, tester hopplandslaget ut en ny metode. NRK får være med på treningen i Midtstubakken.

Gutta henger i et stillas med snøkanoner, som blåser kraftig vind, rettet mot seg. Trykket er kraftig.

– Det er ganske skremmende altså. Du henger jo høyt over bakken og man kjenner det er mye trykk i vinden. Man tenker ikke så mye over det i bakken, men det er annerledes her, sier Kenneth Gangnes.

Slik kan de sveve i minst ett minutt.

– I et vanlig hopp får man jo bare noen sekunder å trene på. Her kan vi ligge og leke litt med både ski- og armposisjon. Og det er en kamp oppi der, men jeg tror det blir bra etter hvert, mener Gangnes.

– Her kan vi prøve og feile, mens i bakken må man jo først gjøre et bra hopp for å kunne øve. Det trenger vi ikke her, forteller Anders Fannemel.

Alexander Stöckl har prøvd metoden tidligere, han tror det kan gi god uttelling.

– Vi kan utvikle oss både med å få optimal tilpasning av utstyr, og vi kan trene på flygeegenskaper. I tillegg er det jo moro da, sier landslagssjefen.

Kenneth Gangnes svevetrening

For å få ekstra lange svev til vinteren, svever Kenneth Gangnes nå lenge på trening.

Foto: Emil Gukild, NRK

Siste nytt

 • Hestesporten slepp avgift

  Norsk Rikstoto får fritak for å betale totalisatoravgift til staten for heile året 2020. Totalt kan dette utgjere rundt 80 millionar kroner. Ifølge Norsk Rikstoto berører hestenæringa 16.000 arbeidsplasser. Desse står i fare for å bli borte om koronapandemien vedvarer.

  – Dette var svært viktig for Norsk Rikstoto og hestesporten, sier administrerande direktør i Norsk Rikstoto, Camilla Garmann i ei eigen pressemelding.

  Lannem Silje i banen på Biri travbane
  Foto: Lars Bilit Hagen / NRK
 • Åtvaring etter Haaland-kopi

  Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars, melder bold.dk.

  Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp.

  UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal