NRK Meny
Normal

Hopperne tester ny treningsmetode: – Ganske skremmende

Høyt oppe i et stillas, med snøkanoner rettet mot seg, henger Kenneth Gangnes (26). Slik skal han hoppe enda lengre til vinteren.

De norske hopperne prøvde i dag for første gang i Norge en innretning som skal gjøre dem til bedre flygere. Men de må nok holde seg litt mer i ro i lufta når de kommer i bakken, hvis det ikke skal bli kraftig stiltrekk.

SE HAN FLYR: Kenneth Gangnes og resten av hopplandslaget tester ut en ny treningsmetode i Midtstubakken.

Det ser kanskje gøy ut, men det er beinhard trening. For å få lenger tid til å finpusse både teknikk og utstyr i svevet, tester hopplandslaget ut en ny metode. NRK får være med på treningen i Midtstubakken.

Gutta henger i et stillas med snøkanoner, som blåser kraftig vind, rettet mot seg. Trykket er kraftig.

– Det er ganske skremmende altså. Du henger jo høyt over bakken og man kjenner det er mye trykk i vinden. Man tenker ikke så mye over det i bakken, men det er annerledes her, sier Kenneth Gangnes.

Slik kan de sveve i minst ett minutt.

– I et vanlig hopp får man jo bare noen sekunder å trene på. Her kan vi ligge og leke litt med både ski- og armposisjon. Og det er en kamp oppi der, men jeg tror det blir bra etter hvert, mener Gangnes.

– Her kan vi prøve og feile, mens i bakken må man jo først gjøre et bra hopp for å kunne øve. Det trenger vi ikke her, forteller Anders Fannemel.

Alexander Stöckl har prøvd metoden tidligere, han tror det kan gi god uttelling.

– Vi kan utvikle oss både med å få optimal tilpasning av utstyr, og vi kan trene på flygeegenskaper. I tillegg er det jo moro da, sier landslagssjefen.

Kenneth Gangnes svevetrening

For å få ekstra lange svev til vinteren, svever Kenneth Gangnes nå lenge på trening.

Foto: Emil Gukild, NRK

Siste nytt

 • Burchnall i Östersund ut sesongen

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall har overbevist Östersund-ledelsen og skal trene Allsvenskan-laget minst ut årets sesong.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Mix til sørkoreansk fotball

  Mikkel Diskerud forlater IFK Göteborg til fordel for sørkoreanske Ulsan. Det bekreftet IFK Göteborg på sin hjemmeside. – Selvsagt er det trist å miste en veldig god spiller, sier IFKs Mats Gren. Diskerud har tidligere spilt for Stabæk og Rosenborg.

  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Lønnskrav kan stoppe Bolt

  Den tidligere stjernesprinteren Usain Bolt (31) håper å spille seg til kontrakt med Central Coast Mariners i A-league, men Australias fotballforbund er skeptisk siden de trolig må betale ca 5,4 millioner kroner av Bolts lønn.

  Usain Bolt smiler med lukkede øyne, hodet bakover og med hendene mot hverandre
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag