NRK Meny
Radio: OL Sotsji: Hopp normalbakke kvinner

Hopp, kvinner OL 2014

Oppsummert

 • Dette er første gang i OL-historien at kvinner deltar i hopp.
 • Fire norske jenter deltar: Gyda Enger (startnr. 5), Line Jahr (18), Helena Olsson Smeby (20) og Maren Lundby (23).
 • Tyskland tek det første gullet!

  Carina Vogt leia etter første omgang, men hoppa berre 97,5 meter i finaleomgangen. Ho har aldri vunne i verdscupen, men tek gullet i den første hoppkonkurransen for kvinner i OL. Ho endar nemleg på 247,4 poeng – 1,2 føre Iraschko-Stolz. Coline Mattel får bronsemedaljen, Takanashi er på fjerdeplass.

 • Superfavoritten misser

  Sara Takanashi har vore på pallen i samtlege verdscuprenn i år, men missar i den første OL-konkurransen. Ho hoppar berre 98,5 meter i andre omgang og endar på 243 poeng. Det held til førebels andreplass. Det er to utøvarar igjen på toppen no; Coline Mattel og Carina Vogt.

 • Lengst i konkurransen!

  Daniela Iraschko-Stolz slår til med det lengste hoppet i konkurransen så langt! Den austerrikske utøvaren hoppar 104,5 meter, men missar litt i nedslaget. Ho endar uansett på 246,2 og tek leiinga med 4,3 poeng.

 • Ny kvinne i tet

  Slovenske Maja Vtic går opp i leiinga. Ho hoppar 100,5 meter i andre omgang, får 241,9 poeng og går forbi Ito på førsteplass. Vtic var nummer seks etter første omgang. Lundby og Jahr er nede på tredje- og fjerdeplass.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo