Hopp til innhold

Holter beste nordmann opp Fløyen - Ineos-dominans i Tour of Norway

Uno-Xs Ådne Holter var best av de norske rytterne på prologen i Tour of Norway, hvor målgang var lagt til toppen av Fløyen - i en slags miniutgave av VM-tempoen fra 2017.

Ådne Holter var blant de første ute i løypa og satte tidlig en høy standard med tiden 14.55.

Det var en tid som det lenge så ut til at kun Ineos-rytterne Ben Tulett og Magnus Sheffield klarte å slå. Med henholdsvis 14.28 og 14.29 var de to lagkameratene helt suverene og sørget for at Ineos har koblet grepet om sammenlagtseieren i rittet. Som siste startende skjøv imidlertid Attila Valter Holter ut av pallen med tiden 14.48.

Tobias Halland Johannessen ble nummer syv på etappen, 31 sekunder bak Tulett.

Ådne Holter
Foto: Tuva Åserud / NTB

Siste nytt

 • FIFA: Galatasaray må betale 33 millioner kroner til Elabdellaoui

  FIFA skriver at Galatasaray må betale 33 millioner kroner til Bodø/Glimt-spiller Omar Elabdellaoui etter de terminerte kontrakten hans.

  Det kommer fram i et Fifa-dokument.

  Den tyrkiske storklubben trues med å ikke få signere nye spillere dersom de ikke betaler summen innen 45 dager etter de har fått beskjed om avgjørelsen.

  TV 2 omtalte saken først i Norge.

  Fotball, NM-semifinale: Lillestrøm - Bodø/Glimt (1-0)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Pellegrino tatt ut på Tanzanias landslag

  Amahl Pellegrino har alltid vært åpen om at han drømmer om å spille for det norske landslaget. Nå har han blitt tatt ut på Tanzanias landslag.

  Det skriver Bodø/Glimt på sine nettsider.

  – Selvfølgelig er det en stor nyhet. Det er kult for både meg og familien. I hvert fall for foreldrene mine. Jeg har jo røtter i Tanzania, så selv om jeg er født i Norge er det veldig kult for oss, sier Pellegrino.

  Etter Pellegrino-nyheten sier Norges landslagssjef Ståle Solbakken til NRK at han har vært klar over at Pellegrino kan representere Tanzania.

  – Vi tar til enhver tid ut de vi mener er riktige, også med tanke på Pellegrino. Og vi ville aldri tatt ut noen i hans alder bare for å sikre at han ikke kunne spille for et annet land, sier Solbakken.

  Dersom Pellegrino representerer Tanzania lukker døren seg for å spille for Norge. Derfor har Pellegrino en tøff avgjørelse å ta.

  – Det er stort å bli tatt ut for Tanzania, men det hadde det vært å spille for Norge også. Valget er veldig vanskelig, samtidig som det er kult å ha den muligheten. Det blir nok litt tenking nå, sier Glimt-stjernen.

  Tanzania er rangert som nummer 130 på Fifa-rankingen.

  Eliteserien i fotball 2023: Bodø/Glimt-Stabæk
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Djokovic slet seg videre i Roland-Garros

  Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic måtte virkelig jobbe for avansementet i Roland Garros da han møtte Alejandro Davidovich Fokina i åttedelsfinalen.

  Serberen gikk likevel videre etter å ha vunnet i strake sett med sifrene 7-6 (7-4), 7-6 (7-5), 6-2. Kampen varte i 3 timer og 36 minutter.

  Etter to jevnspilte og tette sett, som begge måtte avgjøres i tiebreak, viste verdenstreeren muskler og gikk raskt opp i 3-0 ledelse etter å ha brutt spanjolens serve.

  Spanjolen tviholdt likevel i det lille halmstrået som holdt han inne i turneringen, fram til Djokovic igjen brøt serven hans og vant settet 6-2.

  I semifinalen møter Djokovic vinneren av kampen mellom peruanske Juan Pablo Varillas og polske Hubert Hurkacz. (NTB)

  Novak Djokovic
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste