NRK Meny
Normal

Holøs til Färjestad

Jonas Holøs fortsetter ishockeykarrieren i den svenske klubben Färjestad.

Jonas Holøs

TIL SVERIGE: Landslagsbacken Jonas Holøs er klar for Färjestad. Her fotografert under VM i Tsjekkia tidligere i vår.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg hadde konkrete tilbud fra Russland der økonomien var en helt annen, men Färjestad og et mer vanlig liv i Sverige passer meg bedre nå, sier Jonas Holøs til NRK.

27-åringen avsluttet tidligere i vår et opphold i russisk ishockey og klubben Lokomotiv Jaroslavl. Han vender nå tilbake til klubben han ble svensk mester med i 2009. Holøs spilte for nettopp Färjestad i to sesonger fra 2008 til 2009.

– Karlstad er nær Norge og jeg hadde lyst tilbake til Sverige. Jeg spilt i klubben før og jeg kjenner mye folk der. Jeg gleder meg til å spille for en toppklubb i SHL, sier Holøs.

– Hadde et håp om NHL

 Norges Ole-Kristian Tollefsen, Lars Haugen og Jonas Holøs

BLIR LAGKAMERATER: Ole-Kristian Tollefsen, Lars Haugen og Jonas Holøs kjenner hverandre fra det norske landslaget. Her er de fotografert sammen under Ishockey-VM 2011 i Slovakia.

Foto: Sandberg, Fredrik / NTB scanpix

Jonas Hølos forteller til NRK at han hadde et konkret tilbud fra Patrick Thoresens gamle klubb SKA St. Petersburg.

– Jeg valgte å takke nei fordi jeg hadde et håp om å kunne dra tilbake å spille ishockey i USA. Men for et par dager siden fikk jeg vite at den muligheten ikke var der lenger. Så da var valget om å spille for Färjestad enkelt.

Holøs spilte 39 kamper for NHL-klubben Colorado Avalanche i 2010/2011-sesongen.

– Det er fortsatt drømmen å spille i USA. Jeg blir jo ikke yngre med årene, men det store målet er å få spille for en NHL-klubb igjen. Hadde jeg fått muligheten så hadde jeg nok dratt over, forteller 27-åringen.

Tror på ligagull

I Färjestad blir han lagkamerat med flere nordmenn. Ole Kristian Tollefsen, Martin Røymark og Lars Haugen spiller for klubben.

– Det blir kult å spille sammen med kompiser fra landslaget. Vi kommer til å få et meget bra lag. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, smiler landslagsbacken.

– Hva tror du at dere kan oppnå sammen i Färjestad?

– Med det laget vi har nå, så tror jeg vi kan gå hele veien og vinne ligaen. Vi skal i hvert fall være med å krige i toppen, sier Holøs.

Marius Holtet har også kontrakt med klubben, men er langtidsskadet.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale