NRK Meny
Normal

Holøs til Färjestad

Jonas Holøs fortsetter ishockeykarrieren i den svenske klubben Färjestad.

Jonas Holøs

TIL SVERIGE: Landslagsbacken Jonas Holøs er klar for Färjestad. Her fotografert under VM i Tsjekkia tidligere i vår.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg hadde konkrete tilbud fra Russland der økonomien var en helt annen, men Färjestad og et mer vanlig liv i Sverige passer meg bedre nå, sier Jonas Holøs til NRK.

27-åringen avsluttet tidligere i vår et opphold i russisk ishockey og klubben Lokomotiv Jaroslavl. Han vender nå tilbake til klubben han ble svensk mester med i 2009. Holøs spilte for nettopp Färjestad i to sesonger fra 2008 til 2009.

– Karlstad er nær Norge og jeg hadde lyst tilbake til Sverige. Jeg spilt i klubben før og jeg kjenner mye folk der. Jeg gleder meg til å spille for en toppklubb i SHL, sier Holøs.

– Hadde et håp om NHL

 Norges Ole-Kristian Tollefsen, Lars Haugen og Jonas Holøs

BLIR LAGKAMERATER: Ole-Kristian Tollefsen, Lars Haugen og Jonas Holøs kjenner hverandre fra det norske landslaget. Her er de fotografert sammen under Ishockey-VM 2011 i Slovakia.

Foto: Sandberg, Fredrik / NTB scanpix

Jonas Hølos forteller til NRK at han hadde et konkret tilbud fra Patrick Thoresens gamle klubb SKA St. Petersburg.

– Jeg valgte å takke nei fordi jeg hadde et håp om å kunne dra tilbake å spille ishockey i USA. Men for et par dager siden fikk jeg vite at den muligheten ikke var der lenger. Så da var valget om å spille for Färjestad enkelt.

Holøs spilte 39 kamper for NHL-klubben Colorado Avalanche i 2010/2011-sesongen.

– Det er fortsatt drømmen å spille i USA. Jeg blir jo ikke yngre med årene, men det store målet er å få spille for en NHL-klubb igjen. Hadde jeg fått muligheten så hadde jeg nok dratt over, forteller 27-åringen.

Tror på ligagull

I Färjestad blir han lagkamerat med flere nordmenn. Ole Kristian Tollefsen, Martin Røymark og Lars Haugen spiller for klubben.

– Det blir kult å spille sammen med kompiser fra landslaget. Vi kommer til å få et meget bra lag. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, smiler landslagsbacken.

– Hva tror du at dere kan oppnå sammen i Färjestad?

– Med det laget vi har nå, så tror jeg vi kan gå hele veien og vinne ligaen. Vi skal i hvert fall være med å krige i toppen, sier Holøs.

Marius Holtet har også kontrakt med klubben, men er langtidsskadet.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport