NRK Meny
Normal

Hevder Holm fristes av millionbeløp for å møte Brækhus

Holly Holm er åpen for å gjøre comeback i bokseringen for en drømmekamp mot Cecilia Brækhus. Holm skal ha blitt fristet av et saftig tilbud om en kamp i september.

holm

Holly Holm er Cecilia Brækhus´ drømmemotstander, men partene klarte aldri å bli enige om premissene for en kamp før amerikaneren la opp som bokser og omskolerte seg til MMA-utøver.

Holm skal ha blitt tilbudt 250.000 dollar (drøyt halvannen million norske kroner) for et møte med Cecilia Brækhus i september.

– Hun skal møte med en europeisk promotor på lørdag, sier Mick Maynard, som er promotor for Holms team Legacy FC, til mmajunkie.com.

Også Holms manager Lenny Fresquez bekrefter møtet.

– Vi vurderer flere muligheter. Holly Holm vil være til stede på helgens boksekamp i Las Vegas mellom Manny Pacquiao og Timothy Bradley, og der skal hun møte en representant fra Sauerland, skriver Fresquez i en epost til VG.

Dermed har sagaen om de to kampsportstjernene tatt nok en ny vending, ett år etter at Holm uttalte at et møte med Brækhus aldri ville finne sted.

Holm la da opp som bokser og omskolerte seg til MMA-utøver.

– Fristet av pengene

Likevel uttalte Brækhus-promotor Nisse Sauerland senest i januar at han fortsatt trodde en kamp mot Holm kunne bli realitet.

– Tilbudet vi har gitt dem (Holm-leiren journ.anm.) står fortsatt ved lag. Det er kampen vi drømmer om, så selvfølgelig jobber vi fortsatt for at kampen skal skje, sa Sauerland til NRK.no.

Nisse Sauerland og Cecilia Brækhus

Nisse Sauerland har jobbet for et møte mellom Cecilia Brækhus og Holly Holm i flere år, men akkurat nå er det usikkert om Brækhus vil fortsette å jobbe med Team Sauerland.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Holm skal nå være fristet av den solide pengesummen hun kan få for et comeback i bokseringen.

Beløpet på 250.000 dollar er det samme som Team Sauerland tidligere har tilbudt henne for en kamp mot Brækhus. Det er betydelig mer enn hun pleier å få for MMA-kampene.

Brækhus´ manager Rune Brynhildsen sier til NRK.no at han ikke har hørt noe om det påståtte møtet mellom Holm og Brækhus-promotøren.

– Det er stadige spekulasjoner om at det blir kamp mellom Cecilia og Holly, men dette var nytt for meg, sier Brynhildsen.

Det har ikke lykkes NRK.no å komme i kontakt med Nisse Sauerland.

Kranglet

Et eventuelt møte mellom Brækhus og Holm ville uansett blitt regnet som den største kampen på kvinnesiden på lang, lang tid.

Amerikaneren var lenge rangert som verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse - like foran Cecilia Brækhus.

Brækhus-leiren jobbet for en kamp mot Holm i flere år, men partene ble aldri enige om premissene for et møte og havnet flere ganger uklare med hverandre.

Holm ønsket kun å bokse mot Brækhus på sin egen hjemmebane i USA, men dette var uaktuelt for den norske 32-åringen, som ønsket et møte i Europa.

For tre måneder siden fortalte Sauerland til NRK.no at partene hadde lagt konflikten bak seg.

– Ja, vi er på talefot igjen og snakkes jevnlig over e-post. Jeg håper og tror kampen kommer til å skje. Jeg har fortsatt troen, sa Sauerland.

I konflikt med promotøren

Brækhus har aldri lagt skjul på at Holm er hennes drømmemotstander.

– Jeg er veldig, veldig skuffet, uttalte hun etter Holms avgjørelse om å bytte gren.

– Det er veldig synd at en stor karriere slutter som dette. Nå vil hun for alltid bli husket som utøveren som løp vekk fra Brækhus, den beste kvinnelige fighteren i verden, uttalte Saueland.

Holm er ubeseiret i MMA, men brakk armen i sin siste kamp. Hun vurderer nå hvorvidt hun skal operere.

Brækhus selv er midt i en konflikt med Team Sauerland, som hun har åpnet for å bryte samarbeidet med.

Hun skrev i fjor under en kontrakt med boksepromotorene for ett nytt år, med en opsjon på et år til. Det er denne opsjonen som nå er stridens kjerne, ifølge VG.

Partene skal også være uenige om en eventuell kamp 24. mai.

Brynhildsen vil ikke kommentere hva som foregår i disputten mellom Brækhus og Team Sauerland.

– Vi hører fra dem, men nøyaktig hva som sies eller gjøres vil jeg ikke gå inn på nå, sier manageren til NRK.no.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting