Hopp til innhold

Holm: – 0,1 prosent sjanse for Brækhus-kamp

Bokseren Holly Holm (31) har gått sin siste kamp i ringen. Likevel holder hun døra åpen - i hvert fall på gløtt - for et mestermøte mot Cecilia Brækhus.

Holly Holm

Holly Holm annonserte sin avskjed som bokser i april. Cecilia Brækhus (innfelt) var svært lite fornøyd med at erkerivalen la opp før de fikk bokset mot hverandre.

Foto: Will Fox/ NTB Scanpix

Holm vant alle rundene klart på poeng og avsluttet karrieren med soleklar seier over Mary McGee i Albuquerque lørdag.

Men nå er boksekarrieren over, og Holm går over til MMA (Mixed Martial Arts).

Les også: Brækhus utelukker overgang til MMA

– Hvis det kommer en lukrativ avtale

Den blonde jenta fra Albuquerque har bokset 38 kamper og vunnet 33 av dem. Ni av seirene er kommet på knockout, men noen kamp mot Cecilia Brækhus for å finne ut hvem som er verdens beste kvinnebokser blir det trolig aldri.

– Det er 99,9 prosent sikkert at jeg aldri kommer til å gå inn i ringen igjen for å bokse, men selvfølgelig kan det skje hvis det dukker opp en svært lukrativ avtale. Det gjør at jeg holder 0,1 prosent åpning for en kamp mot Brækhus i framtiden, sa Holm etter seieren over Mary McGee.

Les også: Full isfront mellom Holm og Brækhus

Brækhus-promotor Nisse Sauerland hevder han fortsatt håper kampen mot Holm vil finne sted.

Nisse Sauerland og Cecilia Brækhus

Nisse Sauerland promoterer Cecilia Brækhus.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Selvfølgelig håper jeg det. Det ville vært en kjempekamp, skriver Sauerland i en SMS til NRK.no søndag morgen.

Suveren seier

Mary McGee traff Holm med noen slag til ansiktet i den sjuende runden, men hun vant heller ikke den runden. Dommerne var enstemmige og hadde Holm som vinner av kampen med 100-90.

Helt fra første slag i den første runden var det klart at Holly Holm var den beste. Hun presset McGee med slag til både hodet og kroppen og styrte kampen som hun ville, skriver Albuquerque Journal.

Samtidig sa hun at hun definitivt kommer til å gå over til MMA.

– Jeg har elsket boksekarrieren min, men nå går jeg videre, sa Holly Holm, som ga tilhengerne sine i Route 66 Casino en avskjed de kommer til å huske lenge.

Les også: Holm: – Legger ikke opp i frykt for Brækhus

Hyllet egen karriere

– Jeg kjenner ikke til noen annen kvinnelig bokser som har hatt en så lang og god karriere som meg. Det kommer av at manageren min, Lenny Fresquez, har gitt meg muligheten til det, sa Holm før hun forlot ringen.

Brækhus kommer trolig til å gå sin neste kamp i august eller september, men foreløpig er det ikke avgjort hvem hun skal møte.

Nå om dagen er den norske boksedronninga tilbake i Berlin, der hun bor og trener med den tyske hovedtreneren Ulli Wegner.

Hun slo amerikanske Mia St. John i sin forrige kamp i Frederikshavn, og det er ventet at hun kommer til å få en mer jevnbyrdig motstander ved neste korsvei.

Etterlengtet kamp ble aldri noe av

Det har vært mye frem og tilbake i forhandlingene om å få til en kamp mellom Brækhus og Holm.

Brækhus har blant annet laget en video med klar beskjed til den amerikanske bokseren at hun vil ha henne i ringen.

Få uker senere kom det beskjed om at Holm skal ha takket ja til et stormøte, men tross et sjenerøst tilbud fra Brækhus-leiren skal Holm ha ombestemt seg.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal