Holm: – 0,1 prosent sjanse for Brækhus-kamp

Bokseren Holly Holm (31) har gått sin siste kamp i ringen. Likevel holder hun døra åpen - i hvert fall på gløtt - for et mestermøte mot Cecilia Brækhus.

Holly Holm

Holly Holm annonserte sin avskjed som bokser i april. Cecilia Brækhus (innfelt) var svært lite fornøyd med at erkerivalen la opp før de fikk bokset mot hverandre.

Foto: Will Fox/ NTB Scanpix

Holm vant alle rundene klart på poeng og avsluttet karrieren med soleklar seier over Mary McGee i Albuquerque lørdag.

Men nå er boksekarrieren over, og Holm går over til MMA (Mixed Martial Arts).

Les også: Brækhus utelukker overgang til MMA

– Hvis det kommer en lukrativ avtale

Den blonde jenta fra Albuquerque har bokset 38 kamper og vunnet 33 av dem. Ni av seirene er kommet på knockout, men noen kamp mot Cecilia Brækhus for å finne ut hvem som er verdens beste kvinnebokser blir det trolig aldri.

– Det er 99,9 prosent sikkert at jeg aldri kommer til å gå inn i ringen igjen for å bokse, men selvfølgelig kan det skje hvis det dukker opp en svært lukrativ avtale. Det gjør at jeg holder 0,1 prosent åpning for en kamp mot Brækhus i framtiden, sa Holm etter seieren over Mary McGee.

Les også: Full isfront mellom Holm og Brækhus

Brækhus-promotor Nisse Sauerland hevder han fortsatt håper kampen mot Holm vil finne sted.

Nisse Sauerland og Cecilia Brækhus

Nisse Sauerland promoterer Cecilia Brækhus.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Selvfølgelig håper jeg det. Det ville vært en kjempekamp, skriver Sauerland i en SMS til NRK.no søndag morgen.

Suveren seier

Mary McGee traff Holm med noen slag til ansiktet i den sjuende runden, men hun vant heller ikke den runden. Dommerne var enstemmige og hadde Holm som vinner av kampen med 100-90.

Helt fra første slag i den første runden var det klart at Holly Holm var den beste. Hun presset McGee med slag til både hodet og kroppen og styrte kampen som hun ville, skriver Albuquerque Journal.

Samtidig sa hun at hun definitivt kommer til å gå over til MMA.

– Jeg har elsket boksekarrieren min, men nå går jeg videre, sa Holly Holm, som ga tilhengerne sine i Route 66 Casino en avskjed de kommer til å huske lenge.

Les også: Holm: – Legger ikke opp i frykt for Brækhus

Hyllet egen karriere

– Jeg kjenner ikke til noen annen kvinnelig bokser som har hatt en så lang og god karriere som meg. Det kommer av at manageren min, Lenny Fresquez, har gitt meg muligheten til det, sa Holm før hun forlot ringen.

Brækhus kommer trolig til å gå sin neste kamp i august eller september, men foreløpig er det ikke avgjort hvem hun skal møte.

Nå om dagen er den norske boksedronninga tilbake i Berlin, der hun bor og trener med den tyske hovedtreneren Ulli Wegner.

Hun slo amerikanske Mia St. John i sin forrige kamp i Frederikshavn, og det er ventet at hun kommer til å få en mer jevnbyrdig motstander ved neste korsvei.

Etterlengtet kamp ble aldri noe av

Det har vært mye frem og tilbake i forhandlingene om å få til en kamp mellom Brækhus og Holm.

Brækhus har blant annet laget en video med klar beskjed til den amerikanske bokseren at hun vil ha henne i ringen.

Få uker senere kom det beskjed om at Holm skal ha takket ja til et stormøte, men tross et sjenerøst tilbud fra Brækhus-leiren skal Holm ha ombestemt seg.

Siste nytt

 • Ventura klarte ikke cuten

  Kristoffer Ventura gikk fem slag under par på den andre dagen av PGA-turneringen i Georgia i USA. Det holdt likevel ikke til videre spill.

  24-åringen ødela nemlig langt på vei turneringen da han torsdag åpnet med å være seks slag over par etter to hull på åpningsrunden. Nordmannen reddet seg til slutt noe inn og endte tre slag over par.

  Etter en bedre dag fredag endte Ventura på to slag under par etter to dager. Det var ikke nok til å klare cuten og sikre spill videre i helgen.

  A Military Tribute At The Greenbrier - Round One
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Forfang vraka til laghopp

  Johann André Forfang er vraka til lagkonkurransen under sesongopninga i Wisla laurdag. Han leverte dårlegast i kvalifiseringa på fredag, der han enda på ein 32.plass. Robert Johansson, Thomas Aasen Markeng, Marius Lindvik og Daniel André Tande hoppar for Norge.

  Tande og Forfang
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal