NRK Meny
Normal

Holm legger boksehanskene på hylla: – Brækhus er veldig, veldig skuffet

Holly Holm avslutter boksekarrieren og satser for fullt på MMA. Dermed blir det ikke noe møte mellom den amerikanske bokseren og Cecilia Brækhus.

Brækhus og Holm

Cecilia Brækhus sier via sin pressetalsmann at hun er «veldig, veldig skuffet» over nyheten om at Holly Holm legger opp.

Foto: Junge, Heiko/Greg Sorber / NTB scanpix/Zuma press

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus har lenge ønsket seg en kamp mot Holly Holm, men det blir det ingenting av nå som den amerikanske bokseren har bestemt seg for å satse på MMA.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Thomas Hansvoll

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll skjønner skuffelsen hos Brækhus-leiren, men er ikke overrasket over Holm-nyheten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Mathis

Cecilia Brækhus slo Anne-Sophie Mathis i september. Mens Brækhus trengte én kamp på å tukte den franske knockout-dronningen, måtte Holm prøve seg to ganger for å lykkes.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Tirsdag ettermiddag ble det varslet at Holly Holm skulle komme med en stor nyhet, og noen timer senere troppet 31-åringen opp på Albuquerque flyplass for å møte et ventende pressekorps.

Der kom det frem at Holm avslutter boksekarrieren, ifølge Southwest Fight News.

Holm har istedenfor valgt å satse på MMA. Dermed må norske Cecilia Brækhus se langt etter en kamp mot Holly Holm.

– Veldig, veldig skuffet

Brækhus' pressetalsmann Kyrre Merg forteller at skuffelsen er stor hos Brækhus etter nyheten.

– Cecilia er veldig, veldig skuffet. Hun hadde håpet på denne kampen, og er skuffet over ikke å få møte den hun ønsket seg mest akkurat nå, sier Merg til NRK.no.

– Det er først og fremst trist for alle bokseinteresserte som hadde sett frem til kamp mellom Brækhus og Holm. Det viktigste er at vi jobber intenst videre for at Cecilia skal få best mulig motstand, sier han.

Holder døra på gløtt

Selv om det virker lite sannsynlig at det noen gang blir en kamp mellom Brækhus og Holm, har ikke Merg mistet helt troen på at det blir et møte mellom de to kvinnelige bokserne.

– Jeg ser ikke på det som endelig avgjort. Proffboksing styres av interesse. Vi har merket oss den enorme interessen det blant annet er på sosiale medier er for en slik kamp, sier han og fortsetter:

– Dette er en kamp publikum vil ha. Opprettholdes denne interessen, må vi bare se hva som skjer. Foreløpig avskriver vi kampen, men det er ikke definitivt.

– Brækhus må legge det bak seg

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll, nå ekspert hos Viasat, er heller ikke «kjempeoverrasket» over Holm-nyheten.

– Hun har vært veldig unnvikende den siste tiden, og jeg tror kampene mot Mathis gjorde at hun begynte å tenke seg om og at nok er nok med boksing, sier Hansvoll til NRK.no.

– Cecilia må bare legge dette bak seg. Hun er sikkert skuffa med en gang, men man må bare se videre og på nye motstandere. Cecilia har ikke så mye å bevise. Mathis var en bedre bokser en Holm, sånn sett spiller det ingen rolle, mener Hansvoll.

Brækhus vant storkampen mot franske Anne-Sophie Mathis i september, en motstander Holm trengte to forsøk på å beseire.

– Flere store navn

Pressekontakt Merg har allerede begynt å tenke fremover.

– Det finnes flere store navn enn Holm. Det er masse utfordringer i vektklassen over. Vi skal fint få til store kamper uansett, sier Merg.

– Vi håper å få plass en kamp ganske snart. Cecilias karriere, uavhengig om hun har møtt Holm eller ikke, er helt på topp. Hun er i en fantastisk form, og der vil hun fortsette å være, mener Merg.

Ordkrig

Brækhus har lenge ønsket å møte den amerikanske bokseren, men forhandlingene om å få til en storkamp har vært vanskelige.

Ordkrigen mellom partene hardnet til mandag, da Holms promotør Lenny Fresquez langet ut mot Brækhus-leiren.

Fresquez sa da at en kamp mellom Brækhus og Holm aldri ville skje, og at han var lei av å forhandle med Brækhus' promotør Nisse Sauerland. Sauerland svarte med å kalle Fresquez en idiot.

Siste kamp i mai

Holm har dermed sin siste kamp som bokser en 11. mai, da hun møter Mary McGee. 31-åringen var tydelig rørt da hun kunngjorde sin avgjørelse, ifølge lokalavisen ABQ Journal.

– Jeg sover godt om natten, vel vitende om at jeg har utfordret meg selv gjennom karrieren istedenfor å ta det som er ment å være enkelt, sa Holm.

– Jeg føler at lidenskapen min er å fortsette i MMA, sa 31-åringen.

Holm debuterte i kampsporten MMA i 2011. Den amerikanske utøveren har drevet med boksing og MMA parallelt de siste årene, men velger altså nå å satse for fullt på én av idrettene.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
NM alpint: Paraalpint storslalåm 1. omgang
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp