NRK Meny
Normal

Brækhus-rivalen ertes på Facebook: – Det vekker engasjement

Det hagler med meldinger fra Brækhus-fans på Holly Holms Facebook-side. De oppfordrer den amerikanske bokseren til å manne seg opp og møte Cecilia Brækhus i ringen.

Holly Holms facebook-side

Slik ser Holly Holms Facebook-side ut. Norske Brækhus-fans har bombardert kommentarfeltet med meldinger om at Holly Holm snart må takke ja til en kamp mot den norske boksedronningen.

Foto: Faksimile: Facebook

– Når skal du møte Cecilia i ringen? Jeg vil se hvem som er best!, skriver en av de norske innskriverne.

– Du må slå Cecilia før du kan kalle deg selv for mester, skriver en annen.

– Din kylling! Denne kampen skje, heter en annen av de langt over hundre meldingene som har tikket inn på Holly Holms Facebook-side de siste dagene.

Holly Holm

Amerikanske Holly Holm går stadig under tittelen 'verdens beste kvinnelige bokser'. Det irriterer Cecilia Brækhus.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Getty Images

Vedlagt i den siste meldingen er også en Youtube-video av kaklende kyllinger - som tilsynelatende har til hensikt å provosere Holm til å få ut fingeren og møte Brækhus til boksekampen «alle» venter på.

Brækhus: – Vil røyke ut Holm

Den norske boksedronningen Cecilia Brækhus slo amerikanske Mia St. John (45) sønder og sammen i helgens boksekamp i danske Frederikshavn.

Brækhus innrømmet etterpå at den sportslige utfordringen ikke var den største, men at kampens hensikt var å vise seg frem for det amerikanske boksepublikummet, og spesielt én amerikaner - jenta som kaller seg selv «verdens beste kvinnelige bokser», Holly Holm.

Boksekampen mot St. John ble nemlig direktesendt på amerikanske nettsteder, og Brækhus er ikke i tvil om at den amerikanske rivalen Holm fikk med seg oppgjøret.

Holm vil ikke snakke om Brækhus

– Jeg tror neppe hun klarte å la være å se på. Jeg håper å få røyket henne ut, sa Brækhus etter kampen.

NRK.no har vært i kontakt med Holly Holms promotørselskap i USA. De var lite interessert i å snakke om helgens Brækhus-kamp.

– Jeg tviler på at verken Holly eller promotøren hennes er interessert i å snakke om Brækhus, sier Doris Robinson, kontaktperson i promotørselskapet Fresquez Productions, til NRK.no.

Brækhus-meldinger strømmer inn

Brækhus og hennes promotør er langt fra de eneste som ønsker et mestermøte mot amerikanske Holm. Nå har også hennes norske supporterskare lagt ned en innsats for å få den etterlengtede boksekampen til å skje.

Ikke bare hagler det inn Brækhus-kommentarer på Holms Facebook-nettside. Nylig ble det også opprettet en Facebook-side der man kan trykke «like» om man vil at Holm skal ta imot utfordringen fra Brækhus.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus fikk liten motstand mot Mia St. John i helgen. Nå håper hun å lokke frem Holly Holm til sin neste kamp.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Etter bare to døgn har siden mer enn 1000 «likes».

Tror engasjementet hjelper

NRK.no spurte også sine følgere på Facebook om å «like» et eventuelt Brækhus - Holm-møte, og i skrivende stund har mer enn 1800 mennesker gjort nettopp det.

Tidligere proffbokser Andreas Evensen tror engasjementet på sosiale medier kan bidra til å få kampen gjennomført.

– Til en viss grad, men jeg tror ikke det vil være avgjørende. Det vekker jo engasjement, det er jo morsomt at også personer fra andre land hiver seg med i diskusjonen for å få kampen arrangert. Det er bra for både Brækhus og Holly Holm at det er mye oppmerksomhet rundt dem, sier Evensen til NRK.no.

Jobber hardt for å få møte Holm

Den norske jenta har i lang tid forsøkt å få til et møte med den amerikanske bokseren, som fremdeles hevder hun er den beste kvinnebokseren i verden.

– Det vil jeg motbevise. Jeg vet jeg er bedre enn henne, har Brækhus uttalt.

Brækhus-promotør Nisse Sauerland hevder han jobber på spreng med å få kampen arrangert, men at Holms egen promotør, Lenny Fresquez, drøyer med å sette en dato for møtet.

– Jeg tror det er meget sannsynlig at Brækhus' neste motstander blir Holly Holm, sa Brækhus-trener Georg Bramowski til NRK.no etter lørdagens kamp mot Mia St. John.

Tidligere proffbokser Evensen er også sterk i troen på at kampen snart kommer til å bli gjennomført.

– Ja, jeg tror det. De (Sauerland og Fresquez journ.anm.) må bare bli enige først. De må gjennomføre litt boksepolitikk, sier Evensen.

– Hva betyr boksepolitikk?

Brækhus-promotør Nisse Sauerland

Brækhus-promotør Nisse Sauerland vet at 'alle' ønsker å se et møte mellom Cecilia Brækhus og Holly Holm.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det handler om det meste. Det gjelder dato for kampen, og pengene rundt. Det er jo enorm interesse for kampen, så begge parter ønsker jo å få mest mulig ut av det, sier Evensen.

Sliter med å bli enige

NRK vet at de to promotørene strever med å komme til enighet om kontraktsbetingelsene for mestermøtet.

Et av emnene som partenes strides om, er hvorvidt det skal arrangeres én eller to kamper, og om hvor i verden kampene skal arrangeres.

Holly Holm har tidligere blitt kritisert for å ha dommere som favoriserer henne, og det er en sannhet at den 31 år gamle jenta fra Albuquerque har utkjempet flesteparten av sine 37 kamper på hjemmebane i New Mexico.

Brækhus ønsker på sin side at det skal arrangeres to kamper - én i Europa og én i USA.

– Vi gjør alt vi kan for å få Brækhus og Holm i ringen til sommeren. Det er en kamp «alle» vil se, sa promotør Sauerland under pressekonferansen etter lørdagens Brækhus-kamp mot Mia St. John.

Siste nytt

 • Ny verdensrekord og ny norsk rekord

  Ted-Jan Bloemen gikk inn til ny verdensrekord med tiden 6:01.86 på 5000 meteren i Salt Lake City.

  – Et helt sinnssykt skøyteløp, sier NRK-ekspert Even Wetten.

  Blomen gikk i par med Sverre Lunde Pedersen, som hang godt på rekordfarten og suste inn til ny norsk rekord med tiden 6.07.61. Det holdt til en sjetteplass.

  Canada WCup Speedskating Ted-Jan Bloemen
  Foto: Mike Ridewood / AP
 • SK snudde til seier i finalen

  FaZe, med norske Håvard «Rain» Nygaard på laget, tok ledelsen 1-0, men brasilianske SK slo tilbake og vant 3-1 i finalen i CS:GO-turneringen ESL Pro League i Odense søndag kveld.

  Håvard Nygaard
  Foto: NRK
 • Seier til Røiseland

  Snowboardkjøreren Mons Røisland vant søndagens verdenscupkonkurranse i Big Air i Colorado. I kvinneklassen tok Silje Norendal tredjeplassen.

  Det var Røislands andre seier i verdenscupsammenheng.

  Silje Norendal ble treer med poengsummen 156,75.

  Røisland
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal