NRK Meny
Normal

Brækhus-rivalen ertes på Facebook: – Det vekker engasjement

Det hagler med meldinger fra Brækhus-fans på Holly Holms Facebook-side. De oppfordrer den amerikanske bokseren til å manne seg opp og møte Cecilia Brækhus i ringen.

Holly Holms facebook-side

Slik ser Holly Holms Facebook-side ut. Norske Brækhus-fans har bombardert kommentarfeltet med meldinger om at Holly Holm snart må takke ja til en kamp mot den norske boksedronningen.

Foto: Faksimile: Facebook

– Når skal du møte Cecilia i ringen? Jeg vil se hvem som er best!, skriver en av de norske innskriverne.

– Du må slå Cecilia før du kan kalle deg selv for mester, skriver en annen.

– Din kylling! Denne kampen skje, heter en annen av de langt over hundre meldingene som har tikket inn på Holly Holms Facebook-side de siste dagene.

Holly Holm

Amerikanske Holly Holm går stadig under tittelen 'verdens beste kvinnelige bokser'. Det irriterer Cecilia Brækhus.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Getty Images

Vedlagt i den siste meldingen er også en Youtube-video av kaklende kyllinger - som tilsynelatende har til hensikt å provosere Holm til å få ut fingeren og møte Brækhus til boksekampen «alle» venter på.

Brækhus: – Vil røyke ut Holm

Den norske boksedronningen Cecilia Brækhus slo amerikanske Mia St. John (45) sønder og sammen i helgens boksekamp i danske Frederikshavn.

Brækhus innrømmet etterpå at den sportslige utfordringen ikke var den største, men at kampens hensikt var å vise seg frem for det amerikanske boksepublikummet, og spesielt én amerikaner - jenta som kaller seg selv «verdens beste kvinnelige bokser», Holly Holm.

Boksekampen mot St. John ble nemlig direktesendt på amerikanske nettsteder, og Brækhus er ikke i tvil om at den amerikanske rivalen Holm fikk med seg oppgjøret.

Holm vil ikke snakke om Brækhus

– Jeg tror neppe hun klarte å la være å se på. Jeg håper å få røyket henne ut, sa Brækhus etter kampen.

NRK.no har vært i kontakt med Holly Holms promotørselskap i USA. De var lite interessert i å snakke om helgens Brækhus-kamp.

– Jeg tviler på at verken Holly eller promotøren hennes er interessert i å snakke om Brækhus, sier Doris Robinson, kontaktperson i promotørselskapet Fresquez Productions, til NRK.no.

Brækhus-meldinger strømmer inn

Brækhus og hennes promotør er langt fra de eneste som ønsker et mestermøte mot amerikanske Holm. Nå har også hennes norske supporterskare lagt ned en innsats for å få den etterlengtede boksekampen til å skje.

Ikke bare hagler det inn Brækhus-kommentarer på Holms Facebook-nettside. Nylig ble det også opprettet en Facebook-side der man kan trykke «like» om man vil at Holm skal ta imot utfordringen fra Brækhus.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus fikk liten motstand mot Mia St. John i helgen. Nå håper hun å lokke frem Holly Holm til sin neste kamp.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Etter bare to døgn har siden mer enn 1000 «likes».

Tror engasjementet hjelper

NRK.no spurte også sine følgere på Facebook om å «like» et eventuelt Brækhus - Holm-møte, og i skrivende stund har mer enn 1800 mennesker gjort nettopp det.

Tidligere proffbokser Andreas Evensen tror engasjementet på sosiale medier kan bidra til å få kampen gjennomført.

– Til en viss grad, men jeg tror ikke det vil være avgjørende. Det vekker jo engasjement, det er jo morsomt at også personer fra andre land hiver seg med i diskusjonen for å få kampen arrangert. Det er bra for både Brækhus og Holly Holm at det er mye oppmerksomhet rundt dem, sier Evensen til NRK.no.

Jobber hardt for å få møte Holm

Den norske jenta har i lang tid forsøkt å få til et møte med den amerikanske bokseren, som fremdeles hevder hun er den beste kvinnebokseren i verden.

– Det vil jeg motbevise. Jeg vet jeg er bedre enn henne, har Brækhus uttalt.

Brækhus-promotør Nisse Sauerland hevder han jobber på spreng med å få kampen arrangert, men at Holms egen promotør, Lenny Fresquez, drøyer med å sette en dato for møtet.

– Jeg tror det er meget sannsynlig at Brækhus' neste motstander blir Holly Holm, sa Brækhus-trener Georg Bramowski til NRK.no etter lørdagens kamp mot Mia St. John.

Tidligere proffbokser Evensen er også sterk i troen på at kampen snart kommer til å bli gjennomført.

– Ja, jeg tror det. De (Sauerland og Fresquez journ.anm.) må bare bli enige først. De må gjennomføre litt boksepolitikk, sier Evensen.

– Hva betyr boksepolitikk?

Brækhus-promotør Nisse Sauerland

Brækhus-promotør Nisse Sauerland vet at 'alle' ønsker å se et møte mellom Cecilia Brækhus og Holly Holm.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det handler om det meste. Det gjelder dato for kampen, og pengene rundt. Det er jo enorm interesse for kampen, så begge parter ønsker jo å få mest mulig ut av det, sier Evensen.

Sliter med å bli enige

NRK vet at de to promotørene strever med å komme til enighet om kontraktsbetingelsene for mestermøtet.

Et av emnene som partenes strides om, er hvorvidt det skal arrangeres én eller to kamper, og om hvor i verden kampene skal arrangeres.

Holly Holm har tidligere blitt kritisert for å ha dommere som favoriserer henne, og det er en sannhet at den 31 år gamle jenta fra Albuquerque har utkjempet flesteparten av sine 37 kamper på hjemmebane i New Mexico.

Brækhus ønsker på sin side at det skal arrangeres to kamper - én i Europa og én i USA.

– Vi gjør alt vi kan for å få Brækhus og Holm i ringen til sommeren. Det er en kamp «alle» vil se, sa promotør Sauerland under pressekonferansen etter lørdagens Brækhus-kamp mot Mia St. John.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal