Trodde det var en runde igjen: – Holdt på å drite meg ut

BERLIN/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen var så sterk i EM-finalen at han holdt på å rote bort EM-gullet.

Jakob Ingebrigtsen

SÅ SEG TIL SIDEN: Her oppdager Jakob Ingebrigtsen at konkurrentene spurter.

Foto: Skjermdump

Med 100 meter igjen av løpet, stakk han fra feltet og fikk luke ned til de nærmeste konkurrentene. Han hadde en luke på fem-seks meter, men da han nærmet seg målstreken, stoppet 17-åringen nærmest opp, og kikket seg til siden.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, jeg synes de kom litt sent bak der. Det var ingen som nærmet seg. Jeg så et ett-tall på tavlen, og begynte å sakke litt av, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Da tenkte jeg at det må være en runde igjen, sier han.

Rundetelleren

DRAMATISK: Se det jevne oppløpet her.

Fire hundredeler

Ingebrigtsen så seg til siden, og så at konkurrentene kom i bane to og tre. Derfor fikk han kastet fram brystkassen, og det holdt til EM-gull, fire hundredeler foran Marcin Lewandowski fra Polen. Jake Wightman tok EM-bronse på 3.38.25.

– Han bare venter på de andre, og så skjer det ikke noe. Så kommer han over mål og skjønner ingenting, sier Gjert Ingebrigtsen, som var nærmest rystet etter løpet.

Men det var altså nære på at Jakob Ingebrigtsen fintet seg selv ut.

– Jeg hadde ganske god kontroll, men … det var mest fordi jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av for alt tydet på at vi ikke var ferdig.

– Går det an å miste tellinga?

– Ja, tydeligvis. Men det må ha noe å gjøre med at jeg ikke hade forventet i det hele tatt å tya gull i EM som 17-åring

Marcin Lewandowski c

SPURTET: Marcin Lewandowski spurtet mot slutten, og holdt på å snappe EM-gullet.

Foto: John Macdougall / AFP

– Som skapt for Jakob

Henrik Ingebrigtsen mente at han og Filip sperret for konkurrentene, men Filip sperret samtidig for storebror Henrik. Da fikk han aldri kjørt gasspedalen i bånn, og spurten startet for sent.

– Jeg og Filip, den taktikken vi kjørte var som skapt for at Jakob skulle vinne. De andre måtte gå rundt på hele sisterunden. Jeg ventet på å gi flat pedal, men ble litt sperret inne, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Det verste er jo at konkurrentene synes det er greit. De synes det er greit å bli slått av en 17-åring, sier Gjert Ingebrigtsen, som knapt trodde det han så.

– Jakob lagde det til et ordentlig løp. 3.38 er bra for å være et EM. Han får ikke noe gratis, og gjør jobben for hele gjengen. Jeg er ekstremt overrasket, men Jakob er ekstrem, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Han kan vinne 5000 meter i morgen og. Han er ikke sliten, sier Gjert Ingebrigtsen.

2018 European Championships - Berlin

JUBLET: Jakob Ingebrigtsen smilte bredt til slutt.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Siste nytt

 • Nygaard best i La Diagonela

  Andreas Nygaard hadde mest krefter i avslutningen og vant Ski Classics-rennet La Diagonela i Sveits lørdag. Nygaard vant foran Tord Asle Gjerdalen, mens svenske Oskar Kardin tok tredjeplassen. Petter Eliassen ble nr. 4.

  Andreas Nygaard
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rehrl fortsetter å imponere

  Østerrikske Franz-Josef Rehrl vant også i dag hopprennet i kombinert fra Chaux-Neuve. Espen Bjørnstad er beste nordmann, 55 sekunder bak. Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber har 1.16 å ta igjen, mens Graabak må ta igjen 1.42 minutt. Langrennet går senere i dag.

  World cup Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Mowinckel langt bak de beste

  Ramona Siebenhofer vant for andre dag på rad utforrenn fra Cortina. Den østerrikske løperen tok seieren foran lagvenninnen Nicole Schmidhofer og slovenske Ilka Stuhec. Ragnhild Mowinckel ble beste norske på en 18.-plass, 1,76 sekunder bak Siebenhofer.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Trovati / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Diagonela
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, finaler
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup kombinert: 10 km langrenn