NRK Meny
Normal

Trodde det var en runde igjen: – Holdt på å drite meg ut

BERLIN/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen var så sterk i EM-finalen at han holdt på å rote bort EM-gullet.

Jakob Ingebrigtsen

SÅ SEG TIL SIDEN: Her oppdager Jakob Ingebrigtsen at konkurrentene spurter.

Foto: Skjermdump

Med 100 meter igjen av løpet, stakk han fra feltet og fikk luke ned til de nærmeste konkurrentene. Han hadde en luke på fem-seks meter, men da han nærmet seg målstreken, stoppet 17-åringen nærmest opp, og kikket seg til siden.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, jeg synes de kom litt sent bak der. Det var ingen som nærmet seg. Jeg så et ett-tall på tavlen, og begynte å sakke litt av, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Da tenkte jeg at det må være en runde igjen, sier han.

Rundetelleren

DRAMATISK: Se det jevne oppløpet her.

Fire hundredeler

Ingebrigtsen så seg til siden, og så at konkurrentene kom i bane to og tre. Derfor fikk han kastet fram brystkassen, og det holdt til EM-gull, fire hundredeler foran Marcin Lewandowski fra Polen. Jake Wightman tok EM-bronse på 3.38.25.

– Han bare venter på de andre, og så skjer det ikke noe. Så kommer han over mål og skjønner ingenting, sier Gjert Ingebrigtsen, som var nærmest rystet etter løpet.

Men det var altså nære på at Jakob Ingebrigtsen fintet seg selv ut.

– Jeg hadde ganske god kontroll, men … det var mest fordi jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av for alt tydet på at vi ikke var ferdig.

– Går det an å miste tellinga?

– Ja, tydeligvis. Men det må ha noe å gjøre med at jeg ikke hade forventet i det hele tatt å tya gull i EM som 17-åring

Marcin Lewandowski c

SPURTET: Marcin Lewandowski spurtet mot slutten, og holdt på å snappe EM-gullet.

Foto: John Macdougall / AFP

– Som skapt for Jakob

Henrik Ingebrigtsen mente at han og Filip sperret for konkurrentene, men Filip sperret samtidig for storebror Henrik. Da fikk han aldri kjørt gasspedalen i bånn, og spurten startet for sent.

– Jeg og Filip, den taktikken vi kjørte var som skapt for at Jakob skulle vinne. De andre måtte gå rundt på hele sisterunden. Jeg ventet på å gi flat pedal, men ble litt sperret inne, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Det verste er jo at konkurrentene synes det er greit. De synes det er greit å bli slått av en 17-åring, sier Gjert Ingebrigtsen, som knapt trodde det han så.

– Jakob lagde det til et ordentlig løp. 3.38 er bra for å være et EM. Han får ikke noe gratis, og gjør jobben for hele gjengen. Jeg er ekstremt overrasket, men Jakob er ekstrem, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Han kan vinne 5000 meter i morgen og. Han er ikke sliten, sier Gjert Ingebrigtsen.

2018 European Championships - Berlin

JUBLET: Jakob Ingebrigtsen smilte bredt til slutt.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Siste nytt

 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo