NRK Meny
Normal

Trodde det var en runde igjen: – Holdt på å drite meg ut

BERLIN/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen var så sterk i EM-finalen at han holdt på å rote bort EM-gullet.

Jakob Ingebrigtsen

SÅ SEG TIL SIDEN: Her oppdager Jakob Ingebrigtsen at konkurrentene spurter.

Foto: Skjermdump

Med 100 meter igjen av løpet, stakk han fra feltet og fikk luke ned til de nærmeste konkurrentene. Han hadde en luke på fem-seks meter, men da han nærmet seg målstreken, stoppet 17-åringen nærmest opp, og kikket seg til siden.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, jeg synes de kom litt sent bak der. Det var ingen som nærmet seg. Jeg så et ett-tall på tavlen, og begynte å sakke litt av, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Da tenkte jeg at det må være en runde igjen, sier han.

Rundetelleren

DRAMATISK: Se det jevne oppløpet her.

Fire hundredeler

Ingebrigtsen så seg til siden, og så at konkurrentene kom i bane to og tre. Derfor fikk han kastet fram brystkassen, og det holdt til EM-gull, fire hundredeler foran Marcin Lewandowski fra Polen. Jake Wightman tok EM-bronse på 3.38.25.

– Han bare venter på de andre, og så skjer det ikke noe. Så kommer han over mål og skjønner ingenting, sier Gjert Ingebrigtsen, som var nærmest rystet etter løpet.

Men det var altså nære på at Jakob Ingebrigtsen fintet seg selv ut.

– Jeg hadde ganske god kontroll, men … det var mest fordi jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av for alt tydet på at vi ikke var ferdig.

– Går det an å miste tellinga?

– Ja, tydeligvis. Men det må ha noe å gjøre med at jeg ikke hade forventet i det hele tatt å tya gull i EM som 17-åring

Marcin Lewandowski c

SPURTET: Marcin Lewandowski spurtet mot slutten, og holdt på å snappe EM-gullet.

Foto: John Macdougall / AFP

– Som skapt for Jakob

Henrik Ingebrigtsen mente at han og Filip sperret for konkurrentene, men Filip sperret samtidig for storebror Henrik. Da fikk han aldri kjørt gasspedalen i bånn, og spurten startet for sent.

– Jeg og Filip, den taktikken vi kjørte var som skapt for at Jakob skulle vinne. De andre måtte gå rundt på hele sisterunden. Jeg ventet på å gi flat pedal, men ble litt sperret inne, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Det verste er jo at konkurrentene synes det er greit. De synes det er greit å bli slått av en 17-åring, sier Gjert Ingebrigtsen, som knapt trodde det han så.

– Jakob lagde det til et ordentlig løp. 3.38 er bra for å være et EM. Han får ikke noe gratis, og gjør jobben for hele gjengen. Jeg er ekstremt overrasket, men Jakob er ekstrem, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Han kan vinne 5000 meter i morgen og. Han er ikke sliten, sier Gjert Ingebrigtsen.

2018 European Championships - Berlin

JUBLET: Jakob Ingebrigtsen smilte bredt til slutt.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd