Trodde det var en runde igjen: – Holdt på å drite meg ut

BERLIN/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen var så sterk i EM-finalen at han holdt på å rote bort EM-gullet.

Jakob Ingebrigtsen

SÅ SEG TIL SIDEN: Her oppdager Jakob Ingebrigtsen at konkurrentene spurter.

Foto: Skjermdump

Med 100 meter igjen av løpet, stakk han fra feltet og fikk luke ned til de nærmeste konkurrentene. Han hadde en luke på fem-seks meter, men da han nærmet seg målstreken, stoppet 17-åringen nærmest opp, og kikket seg til siden.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, jeg synes de kom litt sent bak der. Det var ingen som nærmet seg. Jeg så et ett-tall på tavlen, og begynte å sakke litt av, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Da tenkte jeg at det må være en runde igjen, sier han.

Rundetelleren

DRAMATISK: Se det jevne oppløpet her.

Fire hundredeler

Ingebrigtsen så seg til siden, og så at konkurrentene kom i bane to og tre. Derfor fikk han kastet fram brystkassen, og det holdt til EM-gull, fire hundredeler foran Marcin Lewandowski fra Polen. Jake Wightman tok EM-bronse på 3.38.25.

– Han bare venter på de andre, og så skjer det ikke noe. Så kommer han over mål og skjønner ingenting, sier Gjert Ingebrigtsen, som var nærmest rystet etter løpet.

Men det var altså nære på at Jakob Ingebrigtsen fintet seg selv ut.

– Jeg hadde ganske god kontroll, men … det var mest fordi jeg holdt på å drite meg ut fordi jeg trodde jeg hadde en runde igjen, så jeg begynte å slakke litt av for alt tydet på at vi ikke var ferdig.

– Går det an å miste tellinga?

– Ja, tydeligvis. Men det må ha noe å gjøre med at jeg ikke hade forventet i det hele tatt å tya gull i EM som 17-åring

Marcin Lewandowski c

SPURTET: Marcin Lewandowski spurtet mot slutten, og holdt på å snappe EM-gullet.

Foto: John Macdougall / AFP

– Som skapt for Jakob

Henrik Ingebrigtsen mente at han og Filip sperret for konkurrentene, men Filip sperret samtidig for storebror Henrik. Da fikk han aldri kjørt gasspedalen i bånn, og spurten startet for sent.

– Jeg og Filip, den taktikken vi kjørte var som skapt for at Jakob skulle vinne. De andre måtte gå rundt på hele sisterunden. Jeg ventet på å gi flat pedal, men ble litt sperret inne, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Det verste er jo at konkurrentene synes det er greit. De synes det er greit å bli slått av en 17-åring, sier Gjert Ingebrigtsen, som knapt trodde det han så.

– Jakob lagde det til et ordentlig løp. 3.38 er bra for å være et EM. Han får ikke noe gratis, og gjør jobben for hele gjengen. Jeg er ekstremt overrasket, men Jakob er ekstrem, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Han kan vinne 5000 meter i morgen og. Han er ikke sliten, sier Gjert Ingebrigtsen.

2018 European Championships - Berlin

JUBLET: Jakob Ingebrigtsen smilte bredt til slutt.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal