NRK Meny
Normal

Landslagstreneren håper fortsatt på «Zucca» - holder én VM-plass ledig

Mats Zuccarello Aasen er klar for NHL-sluttspill og må nok en gang stå over ishockey-VM for Norge. Landslagstrener Roy Johansen håper likevel han får stjernen med på laget i løpet av mesterskapet.

SPO-HKO-HKN-74132414

Mats Zuccarello Aasen er Norges eneste NHL-proff for øyeblikket, og har fått mye tillit for New York Rangers. Landslagstrener Roy Johansen skulle gjerne hatt ham med til VM i Stockholm.

Foto: AL BELLO / Afp

Roy

Landslagstrener Roy Johansen.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
– Det hadde vært veldig moro å ha med Zuccarello. Vi holder en plass åpen for ham dersom Rangers blir slått ut av sluttspillet tidlig, sier Roy Johansen til NRK.

Natt til fredag var Mats Zuccarello Aasen med på å sikre New York Rangers en plass i NHL-sluttspillet da laget slo Carolina Hurricanes 4-3.

Forstår prioriteringen

Sluttspillet går parallelt med ishockey-VM i Stockholm, som starter neste helg. Dermed er høyrevingen uaktuell for Norge, i alle fall i de første gruppespillskampene.

– Det er jo først og fremst veldig morsomt for Mats at han får delta i sluttspillet. NHL er den største aktøren i ishockeyen, og at de spiller sluttspill samtidig med VM får vi ikke gjort noe med. Jeg forstår godt prioriteringene til Mats, og ønsker ham lykke til, sier Johansen.

Det er likevel sannsynlig at Norges eneste NHL-proff kan slutte seg til VM-troppen senere.

Landslagsspillere som deltar i jakten på Stanley Cup-trofeet bruker gjerne å reise til mesterskapet med det samme klubblagene deres blir slått ut.

Zuccarello kan i teorien rekke slutten av gruppespillet dersom Rangers taper fire strake kamper i best av syv-serien, men sjansen for det er ganske liten.

Håper på kvartfinale

Johansen har større håp om å få Zuccarello med dersom Norge tar seg til kvartfinalen i VM, noe laget har klart i de to foregående mesterskapene.

– Det blir jo veldig teoretisk, men dersom det blir aktuelt vil vi nok henvende oss til ham og få ham til å komme så fort som mulig, sier landslagstreneren.

Zuccarello har ikke spilt i mesterskap for landslaget siden 2010. Han var skadet under VM både i 2011 og 2012.

Da NRK snakket med 25-åringen like etter seieren over Carolina Hurricanes natt til fredag, sa han at sluttspillet med Rangers er det eneste han fokuserer på, enn så lenge.

– Det hadde selvfølgelig vært moro å være med til Stockholm. Samtidig er det Rangers som er laget mitt, og så lenge vi kan kjempe om en Stanley Cup må jeg være egoistisk og si at det er det viktigste for meg nå, sier Zuccarello.

Norge er i disse dager i ferd med å avslutte oppkjøringen til VM. Nå gjenstår to treningskamper mot Hviterussland og Slovakia.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal