Landslagstreneren håper fortsatt på «Zucca» - holder én VM-plass ledig

Mats Zuccarello Aasen er klar for NHL-sluttspill og må nok en gang stå over ishockey-VM for Norge. Landslagstrener Roy Johansen håper likevel han får stjernen med på laget i løpet av mesterskapet.

SPO-HKO-HKN-74132414

Mats Zuccarello Aasen er Norges eneste NHL-proff for øyeblikket, og har fått mye tillit for New York Rangers. Landslagstrener Roy Johansen skulle gjerne hatt ham med til VM i Stockholm.

Foto: AL BELLO / Afp

Roy

Landslagstrener Roy Johansen.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
– Det hadde vært veldig moro å ha med Zuccarello. Vi holder en plass åpen for ham dersom Rangers blir slått ut av sluttspillet tidlig, sier Roy Johansen til NRK.

Natt til fredag var Mats Zuccarello Aasen med på å sikre New York Rangers en plass i NHL-sluttspillet da laget slo Carolina Hurricanes 4-3.

Forstår prioriteringen

Sluttspillet går parallelt med ishockey-VM i Stockholm, som starter neste helg. Dermed er høyrevingen uaktuell for Norge, i alle fall i de første gruppespillskampene.

– Det er jo først og fremst veldig morsomt for Mats at han får delta i sluttspillet. NHL er den største aktøren i ishockeyen, og at de spiller sluttspill samtidig med VM får vi ikke gjort noe med. Jeg forstår godt prioriteringene til Mats, og ønsker ham lykke til, sier Johansen.

Det er likevel sannsynlig at Norges eneste NHL-proff kan slutte seg til VM-troppen senere.

Landslagsspillere som deltar i jakten på Stanley Cup-trofeet bruker gjerne å reise til mesterskapet med det samme klubblagene deres blir slått ut.

Zuccarello kan i teorien rekke slutten av gruppespillet dersom Rangers taper fire strake kamper i best av syv-serien, men sjansen for det er ganske liten.

Håper på kvartfinale

Johansen har større håp om å få Zuccarello med dersom Norge tar seg til kvartfinalen i VM, noe laget har klart i de to foregående mesterskapene.

– Det blir jo veldig teoretisk, men dersom det blir aktuelt vil vi nok henvende oss til ham og få ham til å komme så fort som mulig, sier landslagstreneren.

Zuccarello har ikke spilt i mesterskap for landslaget siden 2010. Han var skadet under VM både i 2011 og 2012.

Da NRK snakket med 25-åringen like etter seieren over Carolina Hurricanes natt til fredag, sa han at sluttspillet med Rangers er det eneste han fokuserer på, enn så lenge.

– Det hadde selvfølgelig vært moro å være med til Stockholm. Samtidig er det Rangers som er laget mitt, og så lenge vi kan kjempe om en Stanley Cup må jeg være egoistisk og si at det er det viktigste for meg nå, sier Zuccarello.

Norge er i disse dager i ferd med å avslutte oppkjøringen til VM. Nå gjenstår to treningskamper mot Hviterussland og Slovakia.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal