NRK Meny
Normal

Holder egentrening skjult for treneren

Györs trener Ambros Martin aner ikke hvor mye de norske spillerne egentlig trener. – Han vil ikke vite det, ler Heidi Løke.

løke

– PRESSER MEG HARDT: Heidi Løke legger inn mange ekstra timer trening før mesterskap. Her under EM i Ungarn i fjor hvor Norge tok gull.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Noen ganger må jeg be spillerne roe ned med all treningen, men de hører ikke alltid på meg, smiler Györ-trener Ambros Martin

Han har vært trener for den ungarske klubben i tre år nå og fikk tidlig vite at Heidi Løke trente utover fellestreningene. Da han startet i klubben i 2012, ønsket spanjolen å ha kontroll over hvor mye hun trente på egenhånd.

– Jeg begynte å si fra hvor mye jeg trente utover fellestreningene, men da sa han bare "Nei, nei, nei, slik kan du ikke holde på". Så da sluttet jeg å si fra, ler Løke.

– Men jeg tror han vet at jeg trener altså, bare ikke hvor mye.

– Presser meg hardt før mesterskap

Det er visst ikke uvanlig at spillerne legger til noen ekstra økter, og særlig i forbindelse med mesterligaspill og landslagsmesterskap. Linn Jørum Sulland forteller at hun og de norske lagvenninnene i Györ trener litt mer enn de egentlig skal.

– Vi norske drar på treningsstudioet i smug noen ganger, innrømmer hun.

For Heidi Løke er det helt nødvendig med de ekstra treningsøktene, selv om treneren ber dem hvile.

– Jeg trenger slike ekstra økter, spesielt for å holde den fysiske formen ved like. Der presser jeg meg veldig.

Hvor mye den norske landslagsspilleren faktisk trener, vil hun ikke si noe om, men hun innrømmer at egentreningene har pågått siden hun begynte i Györ for fem år siden.

Tett program

Ambros Martin er glad de norske jentene er hardtarbeidende og målbevisste, men håper de ikke presser seg selv for hardt.

– Dette blir et langt år med mange tøffe kamper fremover. Det er viktig at jentene får nok hvile, men det er noe de må ta ansvar for selv. Jeg kan ikke gjøre noe med det, sier treneren.

Györ har i år vunnet samtlige serierunder i den ungarske serien, men tapte forrige runde i mesterligaen mot danske Midtjylland.

På landslagsfronten kan de norske Györ-jentene, Heidi Løke, Kari Aalvik Grimsbø og Linn Jørum Sulland, bli tatt ut i troppen til verdensmesterskapet i desember. Som oppladning til mesterskapet spiller landslaget firenasjonsturnering i Gjøvik og Lillehammer 26.-29. november.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal