Hopp til innhold

Høie (20) i tårer etter VM-bronse: – Ikke forventet det

Den norske bryteren Othelie Høie sikret seg en VM-bronse i 59-kilosklassen i Beograd tirsdag kveld. Motstanderen, tyske Elena Heike Brugger, tok det første stikket, men så viste Høie seg å være overlegen.

Til slutt endte det 5–1 til den norske 20-åringen, som tok til tårene over medaljen.

– Det er helt vilt. Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle ta bronsemedlaje i mitt første senior-VM. Jeg hadde ikke sett for meg det i det hele tatt, forteller Høie til NRK.

Høie tapte 0–5 mot Julija Tkatsj i kvartfinalen mandag, men fordi den ukrainske bryteren tok seg helt til finale, gikk Høie en såkalt rekvalifisering. Kampen mot russiske Anastasiia Sidelnikova endte 4-4, men siden Høie tok kampens siste poeng, sikret hun plass i bronsefinalen.

Bryteren tok også EM-bronse tidligere i år, og er datter av den tidligere toppbryteren Gudrun Høie, som selv har fire VM-gull.

59-kilosklassen er ikke en OL-klasse.

– Jeg skal ned til 57 til våren for å prøve og kvalifisere meg til OL. Det er selvfølgelig drømmen, forteller Høie.

Othelie Høie
Foto: Skjermdump UWW.org

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Zuccarello forlenget med Minnesota Wild

  Mats Zuccarello (36) legger på to år til i avtalen med Minnesota Wild. Oppholdet i NHL-klubben skal etter planen vare ut minst 2025/26-sesongen.

  Wild opplyste om den nye kontrakten fredag. Forlengelsen er verdt over 8,2 millioner dollar (drøyt 83 millioner kroner).

  Zuccarello har vært en del av Minnesota-laget siden sommeren 2019. Oslo-mannen har over et tiår bak seg som NHL-proff, og tidligere har han spilt for New York Rangers og Dallas Stars.

  Sist sesong noterte Zuccarello 67 målpoeng på 78 kamper. Ingen spillere i Wild har hatt flere målgivende pasninger (146) enn ham de siste fire årene.

  Minnesota Wild starter den nye NHL-sesongen hjemme mot Florida Panthers 12. oktober. (NTB)

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Höök / NTB
 • Hovland reddet viktig halvpoeng: – Hva er du laget av?

  Etter at Viktor Hovland og Europa fikk en perfekt start på åpningsdagen i Ryder Cup med å vinne alle de fire innledende foursome-kampene, ble det langt jevnere i fourballene fredag ettermiddag.

  Hovland og partneren Tyrrell Hatton spilte der mot den amerikanske duoen Justin Thomas og Jordan Spieth. De fulgte hverandre tett og vekslet på ledelsen de første elleve hullene.

  Deretter vant den amerikanske duoen de to neste hullene og ledet med to hull, med bare fem hull igjen å spille.

  Men Hovland og Hatton slo tilbake, og var best på både hull 14 og 16. Dermed gikk kampen til hull 18.

  Der spilte Thomas seg helt inntil og hadde en nesten garantert birdie. Dermed måtte Hovland eller Hatton senke en nærmere ti meter lang putt for å dele kampen.

  Hovland snek putten over bakketoppen og ballen trillet til slutt så vidt, til enorme jubelscener fra Hovland selv og publikum.

  – Hva er du laget av, utbrøt Viaplay-kommenator Joakim Mikkelsen da birdieputten gikk i.

  Thomas satte også sin birdieputt like etter og dermed ble det et halvt poeng til hver av lagene.

  Også fourballkampen mellom duoen Jon Rahm og Nicolai Højgaard og duoen Scottie Scheffler og Brooks Koepka endte med et halvt poeng til hver etter at Rahm gjorde eagle på hull 18.

  I de to andre fourballkampene har det blitt én europeisk seier, mens det er amerikansk ledelse i den siste.

  I foursomen tidligere fredag vant Viktor Hovland og svenske Ludvig Åberg 4&3 mot Max Homa og Brian Harman. Hovland debuterte i Ryder Cup i 2021, hvor han spilte fem kamper for Europa. Det endte med tre tap og to uavgjorte.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregorio Borgia / AP
 • Casper Ruud videre i Beijing

  Casper Ruud gikk seirende ut av en tennisduell mot Jan-Lennard Struff. Han vant 1.-rundekampen i ATP 500-turneringen i Beijing.

  Nordmannen gikk videre med sifrene 7-6 (7-5), 6-3. Det siste settet gikk langt raskere unna enn det første.

  Ruud er 7.-seedet i hardcourtturneringen i den kinesiske hovedstaden. Han ligger for øyeblikket på 9.-plass på ATP-rankingen, mens Struff er nummer 23.

  (NTB)

  Casper Ruud gliser etter Europas første seier i årets Laver cup.
  Foto: DARRYL DYCK / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste