Høidalen/Gøranson ute

Etter å ha blitt spilt ut av turneringa på hjemmebane er Vegard Høidalen kritisk til støtten de har fått i OL-sesongen.

Kjell Gøranson (t.h.) og Vegard Høidalen
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

- Vi har vært vel så gode som andre lag, som har fått langt mer støtte og hjelp til å yte maksimalt, sier Vegard Høidalen til NRKsporten.

Tydelig skuffet

I fjor var de det beste norske herrelaget på hjemmebane, i år har de en 9.plass fra Zagreb som beste resultat. Til sammenligning har Iver Horrem og Bjørn Maaseide ikke hatt bedre enn 17.plass denne sesongen.

Høidalen var tydelig skuffet etter at han og makker Kjell Arne Gøranson ble slått ut av Grand Slam-turneringa i Stavanger, en turnering de måtte ut i kvalifisering for å delta i.

- Jeg skulle gjerne likt å høre en ordentlig forklaring fra forbundet. Det har jeg fremdeles ikke fått.

Gitt opp OL

Ungguttene Martin Spinnangr og Øyvind Hordvik, som bare har to turneringer bak seg sammen, fikk frikortet til hovedrunden på bekostning av Gøranson/Høidalen. Det skjer i en turnering hvor det kunne vært mulig for de to å skaffe seg viktige OL-poeng.

- Er OL-drømmen knust nå?

- OL har egentlig aldri vært et mål. Men nå er det i alle fall ikke en realistisk målsetting, slår Høidalen fast.

Siste nytt

 • Svært skuffet Jacobsen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke fornøyd etter fjerdeplass på 15-kilometeren under Ski-VM i Seefeld. – Fjerdeplassen er skikkelig sur. Jeg var for så vidt nærme, men det var samtidig mange ting som ikke klaffet, og da er jeg ikke god nok til medalje. Jeg sliter veldig i de avgjørende partiene av løypa. Dagen i dag ble ganske langt under jeg hadde forventet, sier en tydelig skuffet Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

 • Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

  Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin. Torsdag tok Bø sølvet på normaldistansen.

  Tarjei Bø
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Super-G avlyst

  Lørdagens super-G i Bansko er avlyst på grunn av tungt snøfall og dårlig vær lørdag morgen. Det er foreløpig ikke kjent om, og eventuelt når og hvor, super-G-rennet blir arrangert. Det er kun en knapp måned til sesongen avsluttes i Soldeu.

Sendeplan

Kl. Program Kanal